Blíži sa pôrod?
ahojte maminky.no takze som dnes vstupila do 38tt.rano som bola pekne na ctg,maternica trosku skakala ale nic hrozne vraj. vysetril ma a som len na 1 prst. no asi dve hodiny pocitujem dost intnzivne tlaky na posvu a konecnik,ale iba trochu ma pobolievaju krize a brucho ako pred menzesom. vytok mam dost zvyseny ako obvykle a a okrem to nho mi trpnu nohy dost silno. mozem to povazovat ze by sa to uz blizilo,coskoro? neviem ked som len na 1 ako rychlo sa mozem otvarat. prvu dcerku som rodila po termine vyvolavanim,takze taketo priznaky nepoznam.
nebojte sa, ked sa zacne naozajstny porod, tak to zistite a nebudete sa pytat, ci ano, ci nie, ja mam 4 deti a kazdy jeden porod bol uplne iny, takze nikto vam nepovie ci to uz zacalo, alebo nie, to musite zistit same.
@mamulka211 máte pravdu 🙂 ja uz by som bola aj za ak by to prišlo
ja si spominam na treti a stvrty porod najviac, treti zacal tak, ze som sa rano zobudila nato, ze mi strasne treba na velku, ale to bol pocit, ze to nevydrzim, letela som na zachod a mala som pocit, ze asi porodim do zachodu, ziadne bolesti, len strasny tlak na konecnik a bolest tupa v krizoch, ale ani nie bolest, len tlak, nastastie to preslo a potom nastali pomaly kontrakcie...stvrty porod zacal okolo tretej poobede slabymi bolestami v podbrusku, sla som este na cintorin opravit hroby pred vsetkymi svatymi a babke a dedovi som pri odchode nezabudla pripomenut, ze za odplatu chcem dnes porodit. Po zvysok dna ma stale v pravidelnych intervaloch cca kazdych 10 minut pobolievalo v podbrusku a vsetci sa mi smiali, ze kecam, ale o pol druhej v noci to naraz prislo, silne bolesti, uz som vedela, ze idem...a o pol siestej sa narodil syn.
nechcem Vás poučovať, každý porod je iný, ale ak niekomu tŕpnu nohy, to nieje v poriadku, radšej by som išla na pohotovosť, mám 2 deti a v nemocnici ležalo veľa žien pre tŕpnutie.
prvy zacal tak, ze ma tiez pol dna pobolievalo v podbrusku a o deviatej vecer mi naraz odtiekla cela plodova voda naraz to zo mna vystrelilo, to som sla mamu odprevadit na autobusovu zastavku :D, sla som hned do porodnice, tam mi pichli vyvolavacku, ale rodila som celu noc az do desiatej rana. Druhy porod zas zacal tak, ze mi povolila hlienova zatka a siel zo mna krvavy hlien, ktoreho bolo tak vela, ze som sa len utierala do plienky, a o pol siestej som sla autobusom do porodnice s tym, ze som mala tak silne kontrakcie, ze som myslela, ze porodim :D ale akosi som dosla pesi az do nemocnice a tam sa okolo, tiez desiatej, narodila dcera. :D
No to máte teda zaujímavé zážitky z vašich pôrodov 🙂 každopádne vidno, ze ste si toho prežili az az pri svojich detičkach.
@mamulka211 tak ísť autobusom do porodnice som ešte nepočula. Dúfam že sama napakovaná taškami.
@bonaqa2013 : nie s muzom, lebo sa nam pokazilo auto :D, ale len cca 3 km
ahoj, neboj ano ako píšu baby vyššie určite to spoznáš, ked už to príde. musíš mať pravidlné a stupńujúce sa bolesti. ja som sa zobudila o 04.00 na také bolesti ako pri menzes ale boli v pravidelných intervaloch asi každých 7 minút ale nie také silné.... tak som sa išla pre istotu osprchovať oholiť, k staršej som zavolala babku, zobudila muža, ešte som mu kávu urobila, vychystali sme sa, prijali ma do nemocky o 6,25, to už sa bolesti stupńovali, rozdýchavala som, potom boli už každú minútu sťahy ale brutálne.... a malá sa narodila o 10:40. neboj spoznáš to, zvlášť ak si prvé dieťatko prenášala, tak určite to druhé doma neporodíš, určite to stiheš 🙂 držím palce.
... ešte som mu kávu uvarila... 🙂 a my máme stresy z pôrodu :D
co sa mna tyka,,tiez to vobed nepostupovalo,,,,,a behom 2 hodin bol malyl na svete🙂))) drrzim palceee
pri 3 tehu som ešte umývala vaňu a umývadlo - lebo všetci ostatní by sa nato akurát tak vy.... Vlado už volal záchranku a mama ju už išla čakať na ulicu.
@bonaqa2013 :D :D hehehe :D no autobusom som teda nešla...ale v mojom prípade to bolo asi tak, že drahému(už chváľa bohu bývalému) som v noci vošla do spálni ho zobudiť, že idem rodiť, nech sa oblieka a štartuje auto....prebral sa, pozrel na mňa, POVEDAL MI ABY SOM SI VZALA TAXIIIIIIK!!!! otočil sa na druhý bok a spal ďaľej :D :D tak som si ho zavolala a nie dosť že sa na mňa vykašlal, ešte ma aj taxikár zdrbal, aby mi nevytiekla voda na sedačku, lebo že tepoval sedačky :D :D :D :D ....teraz sa už na tom len smejem, no vtedy mi nebolo do smiechu...ale všetko dobre dopadlo, dcérka je zdravá a krásna a jej slávny otecko mi nechýba 🙂
@geniuss Tak ja som mala tiež hovado, ale ten išiel so mnou. No ale potom všetko čo spravil, bolo už len a len na ho.... syn má už 19 rokov a svoje prvé narodeniny už oslávil bez ocinka, ktorý sa na neho neskutočne tešil - len ho to akosi veľmi rýchlo prešlo.
@bonaqa2013 no ten náš otecko sa ani netešil...na začiatku tehu som mala zdochnúť aj s tým bastardom čo čakám ....a ked sa narodila tak hral formu akú on má dcéru, ako sa naňho podobá a hral sa na veľkého otca, až nato že ním nebol...nikdy ju nekočíkoval, nikdy ju neprebalil...vydržali sme do 1 roka aj 8 mes...nasrala som sa, vzala som úver, kúpila byt a utekala kade lahšie 🙂 🙂 🙂 na veľkého otca sa hrá aj ďaľej, ale už len každý druhý víkend :D ...takto je to lepšie 🙂 ....no o pár dní sa mi narodí synček a tu viem, že ma bude mať kto odniesť, pretože mám po boku super muža, ktorý je s nami už pár rôčkov a stará sa príkladne aj o malú aj o mňa a maličká sa teší na bračeka a my na synčeka 🙂 a všetko je ako má byť :P ....takže taxik ani us nehrozí :D teda aspoň dúfam :D
Prosím o radu... Menštruačné bolesti na konci 8.mesiaca sú vraj poslickovia..Okej...lenže ja mám tie bolesti dosť často už asi mesiac. Budim sa na to v noci, cez deň si musím aj sadnúť. Malička sa už podľa Dr.posunula hlavičkou úplne dolu a tlačí na krcok.. Zápis z knižky :,,hlavička naliehanie,cipok 2,5cm. Má niekto podobnú skúsenosť? Dúfam že sa nevypyta predčasne... Pôrod máme síce plánovaný zo strany lekárov na 38.tt kvôli dvojcievnemu pupocniku ale dovtedy máme ešte dosť času....

@helena220 ahoj, ja sa chystam zajtra na kontrolu. Kríze ma bolia asi od nedele, k tomu mávam návaly tepla a bolesť v podbrušku ako keby som mala dostať menzes a tiez mi opuchaju trosku nohy. Kamarátka, ktora ma dve detičky a prešla si týmto mi hovorila, ze postupne sa to blíži, ze su to take predpriznaky toho, ze pôrod bude čoskoro. Ja som zvedava, co mi povedia zajtra na kontrole.
Inak z vlastnej skúsenosti neviem posúdiť tieto 'stavy' nakoľko som prvorodička. Tak uvidime, ci to uz mame za pár alebo si este nejaku chvíľu počkáme