icon

Bol to správny postup lekárov pri pôrode?

5. aug 2025

Ahojte, z postupom času som sa začala zamyšlat nad priebehom porodu ,porod bol pred pol rokom, šla som na vyvolavanie a v ten den mi zacala odtekať plodova voda a pomaly mi začinali kontrakcie ,20hodin som mala kontrakcie kazdych 5/9 minut , od zaciatku som lekarom vravela ze ta plodova voda nieje cista ale zakalena, na dalsi den rano zo mna vyslo neskutocne vela zelenj vody dali progastrin a poslali na vzdycharen , kontrakcie boli neskutocne bolestive a vsade zo mna slo zelena voda lekari a sestricky to ignorovali, po 40 hodinach nepostupujuceho porodu a odteceni plodovej vody spravili akutnu sekciu .dieta sa narodilo z modrinou na hlave z tych kontrakcii alebo uz bolo strasne nizko? Preco nekonali hned sekciu ked vedeli ze je voda zelena? Až teraz som si prečitala aky hrozny dopad to mohlo mať

anonym_88b1bf
5. aug 2025

@anonym_autor mas potrebu to dalej riesit pokial mas zdrave dieta? Nudis sa na materskej?
Nadych vydych a zi si dalej pokojne
Len z tvojho prerozpravania to nikto nevie urcit, ci to naozaj tak bolo alebo nie
Mozes dat podnet na urad pre dohlad ak si myslis, ze pochybili lekari a sestry ale tak co chces vysudit? No nebolo by co..

marek775
5. aug 2025

Zelenkasta voda znamena, ze dieta pustilo smolku. To predstavuje potenicialne riziko pri porode, kedy dieta tu smolku moze vzdychnut. Ale bola si pod lekarskou starostlivostou a toto sa ani nestalo. Lekari robia rozhodnutia na zaklade zvazenia prinosov a rizik kazdeho jedneho kroku, a ak na svoju zodpovednost rozhodli, ze si mohla rodit normalne, je to v poriadku. A co sa tyka nudzovej sekcie - ta sa robi, len ked je potrebna. U teba ten stav nastal, pretoze tvoj porod viazol. Tam takisto nie je co vytykat - postarali sa o teba. Moja dcera sa takisto narodila po tom, ako bol najprv porod vyvolany, ale pre jej prirychly tep musela nakoniec von sekciou. Je to blbe, ze zena v podstate aj rodi, aj podstupi sekciu - ale to nikto dopredu nevie, ze ta sekcia bude potrebna.
Suhlasim s @anonym_88b1bf, ze to nema zmysel dalej riesit, a to najma preto, ze ti nevznikla ziadna objektivna ujma. Proti comu by si chcela namietat?
Pokial ti nezavisly porodnik po preskumani tvojej spravy nepovie, ze v tvojom pripade doslo k pochybeniu zo strany zdravotnikov, riskujes, ze tvoja staznost moze byt zamietnuta ako neodpodstatnena. Nevies totiz sama vyhodnotit, ci lekari pochybili, resp. ako inak mali postupovat. Na to totiz existuju odborne usmernenia.

mogaa
6. aug 2025

prečo máš potrebu riešiť po pol roku pôrod, len preto že dieťa malo modrinku?

samskia
6. aug 2025

ja chapem, co tym sledujes, ale nemyslim si, ze by malo nejaky zmysel to riesit a viacej sa tym zapodievat. jasne, ze ta to trapi, ale lepsie je, ked sa s tym vyrovnas.

simsalabim
6. aug 2025

Ja som mala tiez zelenu plodovu vodu, dcera sa narodila prirodzene. Porod vsak netrval dlho, od odtecenia vody necele 2 hodiny. Po porode dcere kvoli tej zelenej vode podavali niekolko dni ATB.

katuskamala1
6. aug 2025

9dni som prenasala a zevraj preto uz bola zelena plodova voda a babo dostavalo ATB. Pri druhom porode aby sa situacia neopakovala mi na 5ty den prenasania porod vyvolali.
Nettrap sa, podakuj za zdrave babo. Porod je samozrejme nebezpecny, je vela komplikacii, tak bud vdacna.

anonym_1a5ba8
Autor odpoveď zmazal
uhrikovci
6. aug 2025

21.storocie, velebnosti jdu blejt. Ja som rodila 12hodin, voda mi odtiekla v polovici pôrodu. Syn sa narodil zelený, modrý, neplakal, hned ho brali a manžela vyhodili z miestnosti, povedala som, ze ked ten chlapec bude mat následky, viem komu pôjdem rozbiť paluľu. Našťastie má 17rokov a žiadna ujma, ale ten strach neprajem nikomu. Ja som sa proste neotvarala, dostala som dve vyvolavacky, a na vzdycharni som počula ako doktorka po mojich prvych 4hodinach trápenia povedala druhemu doktorovi, tu bude cisarak a on na to, ze mne je to jedno, ja to robiť nebudem. Ako prvorodicka som si hubu neotvorila. Časom mi zistili chorobu, pri ktorej je veľmi nebezpečny prirodzený pôrod a v podstate sa mi tymto pôrodom spustila a ja trpím doteraz, uz som na invalidnom. Mladsi syn uz bol sekciou v úplnej narkóze, ale uz v inej nemocnici.

anonym_e4066c
6. aug 2025

Bože ženy na materskej sa stávajú gynekologičkou.

anonym_29b11f
6. aug 2025

Prečo? Pretože teraz sa za každú cenu tlačí na prirodzeny pôrod aj keď sa ženy trápia niekoľko xy hodín až dní po vyvolávaní. A potom príde mamička s obálkou a urobia sekciu, aj ked nepotrebuje, ale chce 🙂