icon

Bolesť po mesiaci od sekcie: Skúsenosti a rady

cic33
27. jan 2024

Dobrý deň, tento týždeň som mesiac po akútnej sekcii. Jazva sa pekne zahojila a všetko bolo v poriadku. Vo štvrtok som som zdvihla pár drevených paliet, od včera mám na pravej strane od jazvy a vyššie bolesti vždy keď si sadnem alebo ľahnem alebo urobím prudký pohyb. Môj gynekológ ordinuje až v utorok tak sa chcem opýtať či máte niektorá podobné skúsenosti. Ďakujem

zuzika87
27. jan 2024

@cic33 po sekcii si treba dávať pozor predsa len je to operácia, máš porezane brucho, steny, maternicu, nemyslím ze sa musíš báť ale troska kludovy režim a daj si niečo od bolesti

uriva
28. jan 2024

Určite by som to zavolala doktorovi. Známa tak tiež len "sadila zeleninku na záhradke"dva/tri týždne po sekcii a potrhala si vnútorné šitie - ale aj krvácala trochu k tomu zdola. Ale nerobili s ňou nič operatívne, len sono a dáke vyšetrenia, len že do budúcna môže mať bolesti, keďže si to tam poničila a budú tam zrasty.
Ale za kontrolu to stojí v tvojom prípade.
A ideál pol roka od cisárskeho nesmieš robiť žiadne cvičenia - vrátane napínania brucha a to pri dvíhaní i jednej palety je to, čo nemáš.
Ak by sa ti to podlievalo krvou nafialovo alebo fakt krvácaš viac, išla by som aj skôr na pohotovosť.