icon

Bolesti po pôrode

puli9
28. jún 2022

Ahojte mám 9 dni po pôrode, pôrod som mala tazky, v nemocnici mi dávali antibiotiká a všetko bolo v poriadku. Teraz ako som prišla začali mi bolesti hlavne pri chodci a pri sadani v bruchu na pravej strane.Niečo zjem a hneď to cítim . Uvažujem o sone aj keď neviem či to nemôže byt tým že telo sa dáva dokopi a takisto žalúdok. Máte niekto podobne skúsenosti alebo ako dlho ste sa dávali dokopi vy ?

bajka16
28. jún 2022

9 dní po pôrode to je jasné. Všetko sa to dáva na miesto vrátane orgánov. Ak chces pre dvoj osobný kľud choď k dr. Ale podľa mňa je to trochu epické po týždni po porode očakávať že nič nebude bolieť a budeš ako pred tehotenstvom. 🤷🏻‍♀️

cyberk
28. jún 2022

davala som sa dokopy mesiac asi 😂 ani ma nenapadlo niekam behat, tehotenstvo a porod su dost zasahujuce veci co ovplyvnia cely chod tela

jaskolka
28. jún 2022

V šestonedeli je úplne bežné že ťa ešte niekde zabolí, pichne, tlači a podobne. Telo sa dava dokopy, vserko sa vracia na svoje miesto
9 mesiacov sa to tam menilo, tak aj na "opätovný návrat" treba nejakú dobu, to nie je obvykle tak ze pôrodom sa v tom momente všetko vráti do stavu pred otehotnenim.
Daj tomu čas, keby sa to nezlepsilo, alebo opačne, tak samozrejme vyhľadať doktora. Ale fakt daj telu ešte čas na spamatanie sa

maryetta
28. jún 2022

Ja som sa davala dokopy cca 2-3tyzdne po tazkom porode.

ssimpsonka
28. jún 2022

@puli9 citam citam kazdy sa daval dokopy 🙂 hmm ja som mala to iste a poviem ti bola som par krat na pohotovosti a tiez bolesti v pravo len nepises kde …ja som skoncila 2 tyzdne po porode v nemocnici zlcnikove kamene.

lorin29
28. jún 2022

@puli9 môže ale aj nemusí to byť zotavovanie... Ja som mala tiež bolesti a skončilo to 4 baleniami ATB na zápal močových ciest

puli9
autor
28. jún 2022

@ssimpsonka Fuha to muselo byt hrozne, človek je rad že má potom a zas príde niečo po com sa treba zas zotavovať 😞 mna to boli tak až v oblasti žalúdka a sem tam nižšie a keď malého nosím aby zaspinkal tak mám čo robiť, veľmi nepríjemne. Každopádne si dam poradiť ešte počkám nech sa da telo dokopi ak sa to nebude zlepšovať ale zhoršovať tak doktora navštívim, zatiaľ sa to vydťrzat da tak nebudem panikáriť. Ďakujem všetkým za rady 🥰🙏

surama
28. jún 2022

@puli9 Nuz neviem, ale mna po porode nebolelo nic. Ano, telo bolo vystavene, bola som slaba...ale vyslovene ma nic v bruchu nebolelo. Ak by bolelo, tak by som isla k lekarovi. Pokial si nemala cisarsky, tak tam nema co boliet.

emilka_1
28. jún 2022

@puli9 na nete je kopec fotiek a videí, ako sa posunú vnútornosti zvacsujucou sa maternicou, pozri si. Je to masaker velkom, čo ženské telo dokáže. 9 mesiacov sa pripravuje na pôrod a následne sa 9 mesiacov zostavuje.
Ja som si po prvom pôrode nesadla minimálne mesiac 🤣

ssimpsonka
28. jún 2022

@puli9 ano ja som zo zaciatku tiez myslela ze vydrzim a stale som mala pocit ze to mam z nosenia maleho 🙂dokonca ma aj doktorka uistila ze to bude z toho …ale jedno rano ked som uz nedokazala vstat ani z postele a nieto maleho nakrmit …bolo to hrozne ani tak nie to zotavovanie pre mna ako odlucenie od maleho bola corona …hroza 🙂

evica17
28. jún 2022

No neviem, ale mňa bolel spodok iba, ale brucho in prvý deň,čo som ani dýchať nemohla poriadne, a potom ako sa maternica sťahovala. Ale takéto bolesti, no preistitu by som sla,ako baby píšu hore,čo oni mali

puli9
autor
29. jún 2022

Tak nakoniec som predsa len zašla ku doktorovi 🙈 keďže v noci prišli horúčky 🙈 maternica plná krvi takze som dostala inekcie na sťahovanie ak to do týždňa nevyde príde na rad čistenie😒 A aby nebolo malo horúčky neboli stoho ale zapálil sa mi prsník a mám v ňom aj infekciu čo tiež dufam že antibiotiká pomôžu keďže spomínal že sa to vie aj vyprázdňovat, jedine pozitívne na dnešnom dni bolo že povedal že chvalabohu že som hneď prišla 🙃