Boli ste niekomu pri pôrode?
Dá sa pri tom aj nejak pomáhať?
už len ten pocit, že je niekto blízky pri tebe dosť pomáha 😉 ja som napr. vôbec nevnímala čo mi hovorí pôrodná sestra pri kontrakciách a keď to iste zopakoval manžel, hneď som reagovala na jeho hlas.
Myslim ze taku podporu a pritomnost ocenia najma prvorodicky, ten pocit ze je niekto nablizku, pri tebe
suhlasim s lenkoment , uz len to ze tam niekto koho poznam bude so mnou bude ukludnujuce aspon trosku.
Nebola som nikomu, bol mi manzel a nic lepsie si neviem predstavit. Drzal ma za ruku, hladkal po tvari a hovoril, ze uz je hlavicka vonku.... bola som vdaka nemu pokojna.
Prvykrat bol manzel a druhykrat uz by som to nechcela. Ako ti tam pomoze? Mozno v tej prvej dobe porodnej,ale pri tlaceni urcite nijako. Ja som pri tom ani nevnimala ludi okolo,iba pocuvala pokyny porodnej asistentky
moj muz bol doteraz pri kazdom porode a chysta sa aj 4.x, ak stihne 😀
mne pomohlo ze som ho tam mala, pomedzi kontrakcie sme kecali a ten pocit, ze ma drzal za ruku a potom pri tlaceni za hlavu, fakt mne to ako psychicky dost pomohlo.
a on to berie tak, ze ak ked niekto pride zdaleka napr.na letisko, potesi sa, ze ho tam niekto blizky caka 😀 tak preto on chce k porodu, aby okrem mna vycerpanej a leziacej na stole tam dieta malo dalsiu blizku osobu, ze Vitaj u nas 😉
Nie, nebola a ani by som nesla.
no ja som bola 3x pri svojich vlastnych porodoch a poviem ti ze k dalsiemu ku ktoremu by som nemusela by som nesla 😀 😀 ale bol so mnou moj manzel a bol to dobry pocit, som mu za to vdacna.
Ahojte, no my sme sa s kamoskou "rodili" navzájom, ja na jej a ona na mojom pôrode, s cca 3 ročným odstupom a bolo to výborné... keby som mala rodiť znova, určite ju chcem mať pri sebe zas...

Mozes hladkat rodicku po ruke,co ine by si chcela pomahat :D :D