Choroba v tehotenstve

miravt
28. mar 2018

Ahojte. Celu zimu ma choroby pocas tehotenstva obchadzali, ani manzel ma s chripkou nenakazil. Teraz, na zaciatku 29tyzdna som asi prechladla ☹blbe pocasie, clovek nevie ako sa ma obliecť ☹ vcera som sem tam pokasliavala, ale vobec nic ma nebolelo ani som nemala teplotu. V noci sa uz ale hrdlo chytilo.. ☹ teplomer stale ukazuje len 37,7.. citim sa horsie, tak neviem ci teplomer je nanic, alebo si uz namyslam.. neviem, ci sa mam hned kvoli tomu trepat k doktorovi.. ci staci zatial domaca liecba aspon den - dva? Alebo kym nestupne teplota? Nechcem nic zanedbat.. :-/ Dakujem za vsetky rady

pininka
28. mar 2018

Paralen mozes,ten sj daj a vylez to. Ja som sa v tehu nevyhla atb, ale na bolest vvhrdle mi dala glimbax, ten je volnepredajny a ozaj mi pomohol.

dlucy
28. mar 2018

@miravt ja som mala tuto zimu uz 3x chripku paralen si urcite uz daj pri 37,7 a na hrdlo septilen a vylezat. Skore uzdravenie.

alobalka
28. mar 2018

Skoro nasadiť septilen, môže sa na podporu imunity imunoglukan, C, zinok, cajiky, vylezat

miravt
autor
28. mar 2018

Druhy digitalny teplomer mi stale ukazuje 36,8.. jaaaj, kde sa podeli stare dobre ortutove.. :-/

shades3
28. mar 2018

@miravt to si na tom este dobre.. mne nas digitalny ukazu 35,4 😂😂😂 chora ako pes, vykasliavam zeleny hlien, hrdlo v ohni, priedusky zacinaju boliet - a to som pred mesiacom na zapal priedusiek brala penicilin.. a doki je na dovolenke, zastupuje taka neschopna fuchtla, ku ktorej fakt radsej neist.. tak som z toho tiez na nervy, cajik Halsfreund s medom a citronom, davam si Stopkasel pre deti (mozu aj tehu) a je celkom fajn, ale tiez to hrdlo je katastrofa.. musime to zvladnut 🙂

zora2018
28. mar 2018

@miravt nejaké homeopatiká nie sú na hrdlo, ja myslím, že áno. Kloktať slaný roztok aj trikrát za deň, naparovať sa v prípade nádchy, príp. inhalovať môžeš vincentku. Cesnak každý deň strúčik. Cibuľový čaj... A pri teplote môžeš 500 mg paralénu cez deň a to pri pri teplote nad 38... Aspoň tak mi povedal lekár 🙂 Skoré uzdravenie.

1mina
28. mar 2018

Ja som chora od minuleho tyzdna teda teraz uz fajn len nechapem tiez ze ma uz druhy tyzden boli hrdlo :/ vypila som cely stodal z lekarne, septilen pastilky, minuly tyzden som i aj paralen supla ked sla teplota urcite lepsie pre babo dat si ten paralen ako teplota...a tolko cajov a cajov a medu cibula cesnak...ale u tehonych sa to asi aj dlhsie vlecie proste ta choroba

janci05
28. mar 2018

@miravt Tak, tak. Ja mám doma asi tri digitálne a jeden ortuťový, a stále používam len ten. Nedám naň dopustiť. Aj synovi meriam len tým.
Čo sa týka tvojho zdravot. problému, tak si určite daj Panadol, na vypotenie, veľa tekutín a vit. C, to už asi vieš a na to hrdlo skús Dorithricin.

miravt
autor
28. mar 2018

Aj tak si ten ortutovy zozeniem 😂 a uz podla toho uvidim jaku mam vlastne teplotu.. pijem citron s medom zaliaty horucou vodou - akoze domace Theraflue 😂 .. vcera som si dala strucik cesnaku, ta do dnes ma pali zaha nenormalne! Nikdy som nevedela jaky je to pocit, az doteraz. potrela som si nos a krk s tymianovou mastou od Just.. manzelovi pomohla, dufam, ze pomoze aj mne.. :-/

miravt
autor
28. mar 2018

@shades3 Calciovy sirup mam doma.. ale ten asi nie, ci? :-/

nitusiak
28. mar 2018

Ja som takto ochorela minulý týždeň. Hrdlo, nádcha, kašeľ. Paralen som si dala večer pred spaním. Urobila som si cibuľový sirup, pila som ho asi 5x denne. Okrem toho som si urobila med zmiešaný s citronovou štavou, taká kaša a po lyžičke nechala v ústach roztopiť - na hrdlo. Prestalo ma škriabať 🙂 No kašeľ neprešiel ani nádcha. Odporúčam detský Olynth (teda v lekárni sa pýtal v ktorom som týždni a podľa toho mi ho dal) a ešte v ten deň mi to prešlo a sirup Prospan. Dala som si večer v nedeľu a už som fit 🙂 Takže toto odporúčam ja.

miravt
autor
28. mar 2018

Ta dufam, ze kombinacia vsetkych rad mi pomoze 🙂 a do Velkej noci stihnem este aj napiect 🙂

aleskandra
28. mar 2018

@miravt treba ísť sa spýtať do lekarne, či nemajú ortutovy...ja som ho tak tiež kúpila, oni ich ešte majú, len ich už nesmú predávať :-/ ale milá pani predávajúca nám ho predala v pohode, len že to nemáme nikde hovoriť 🙄😅🤔

miravt
autor
28. mar 2018

@aleskandra ja som z vychodu a hranicou s Ukrajinou sa vsetky nariadenia EU koncia 😉

bosoriak
28. mar 2018

@miravt pri 37.7 este Paralen nedavaj. Zbytocne si predlzis dobu liecby. Do 38 je to normalna teplota pri chorobe, efektivne nici virusy a podporuje odpoved tvojho organizmu. Dietatu to neuskodi, do 38 je to uplne v pohodicke. A 29tt je uz dost vysoky na nejake poskodenia kvoli chorobe.

Vela tekutin, oddych, vitaminy a cakat, co sa z toho vykluje. Antibiotika naozaj davat len ak mas preukazatelne bakterialnu infekciu, t.j. po vytere, prip. ak mas jasnu anginu, inak nie. K lekarovi by som isla tak po 3 dnoch ak by to neprestavalo, lebo zas bohvie, co nachytas v cakarni.

Vela zdaru.

miravt
autor
28. mar 2018

No a ortutovy 37,1.. 😂😂😂 idem sa na to vsetko vyspat asi ✌ dakujem ale za rady, ten kasel hadam zmizne..

shades3
28. mar 2018

calciovy viem, ze vela bab si dava, ale ktosi zas povedal, ze sa nema.. ja ho nemam, tak o problem menej 🙂 prave som bola v lekarni, tak baba krutila hlavou, ze ked vypluvam zeleny sliz, ze jednoznacne lekar - ale moc sa mi tam FAKT nechce.. :( od zajtra som doma, tak verim, ze daco vylezim, a inak az buduci tyzden potom teda :( a predala mi daky bylinny liek, ktory by mal zabrat, a ktory vraj v 80% pripadov dokaze nahradit ATB - vola sa GeloMyrtol, tak si ho pred obedom nasadim, ze pol hodinu pred jedlom trikrat denne.. A tiez inhalovat, aj kludne si natierat hrud Wickom (moj oblubeny), a este aj Tantum Verde na cuclanie.. tak uvidime 🙂 My sme mali tiez taky akoze ortut, ale uz v nom nie je ortut, ale daco ine, a fungoval skvele, ale dala som ho nasim.. vyzera ako kedysi, len ta napln je daco ine.. A dostat bezne v lekarni 🙂 Skore uzdravenie!