icon

Čo do pôrodnice po cisárskom?

mon1806
8. jan 2022

Dievčence chcem sa opýtať čo si mám zobrať do pôrodnice keďže idem rodiť cisárskym?
Prvý som mala prirodzený tam to bolo o inom trosku a tak neviem co mi treba ci mi treba aj jednorazové nohavičky a vložky ci nie? Netuším

e1i
8. jan 2022

@mon1806 ano aj vlozky aj nohavičky.

paulinkaa2
8. jan 2022

@mon1806 ja som bola s babou na izbe po cisárskom a mala podložky aj vložky. Krvácať budeš aj po cisarskom porode

danusa64
8. jan 2022

@mon1806 urcite vlozky a poporodne nohavicky tiez, tie som dlho este aj doma nosila aby mi obycajne netlacili na jazvu

naobedbuduspagety
8. jan 2022

Poporodne nohavičky najlepšie tie "kraťaskové" majú vysoký pás a idú vytiahnuť nad ránu, ja som pri prvej sekcii kúpila tie klasické a nedali sa nosiť lebo končili priamo na jazve

nikpa
8. jan 2022

@mon1806 krvácať budeš normálne ako po prirodzenom pôrode. Akurát budeš pár hodín nehybná, odporúčam podložky, nie v každej nemocnici ti dajú na výmenu, tak potom zostanes ležať na jednej aj pol dňa 🙈 to je hnus. Určite si zabal bavlnené mäkké nohavičky alebo aj bezšvové a kľudne aj tie čo si nosila počas tehu. Rana bude bolava a nohavičky sa ti tam budú do nej rolovat, keď budes mať volake s pevnou gumičkou bude ťa to tam rezať. Tiež si zober fľašu so sosakom aby si sa mohla napiť lebo po sekcii nemôžeš zdvíhať hlavu z postele a dajú ti piť z takej hnusnej gumennej cievky aby si sa neobliala keď budeš piť v ľahu. Nič extra ma nenapadá. Počúvaj sestričky, keď povedia postavit tak postaviť aj keď to bude sakramentsky bolieť, čím skôr to rozchodis, tým skôr budeš s bábätkom. Veľa šťastia 💛

katus2323
8. jan 2022

@mon1806 jednorazové plienky , take tie s klasickým lepením na bokoch ako je u detských plienok.
V lekárňach zväčša dávajú plienky našuchovacie a tie po skúsenostiach neodporúčam a ani v nemocnici neboli z nich nadšený. Hroznovy cukor mi dosť pomohol aby som mala veľa energie na postavenie.. držím palce 🍀

nwnw
8. jan 2022

@mon1806 cicatridina

mon1806
autor
8. jan 2022

Ďakujem vám krásne 🙂 cicatridina beriem hneď to bolo aj pri. Prvom moja záchrana

karla21
23. sep 2023

@nwnw prosím tá čo to je ? To dovolia?

nwnw
23. sep 2023

@karla21 https://www.mojalekaren.sk/cicatridina-sprej-12...

Mne to predpisal gyndos moj po cisaraku. Tusim ze som mala tento aj po prirodzenom porode... topka vec na hojenie

karla21
23. sep 2023

@nwnw s to si si v nemocnici už dávala?

nwnw
23. sep 2023

@karla21 keby som to tam mala, tak.si davam. Nie nemala som.

karla21
23. sep 2023

@nwnw tak veru kúpim , už to niekto spomínal . Tak verím že to bude fajn . To si si ako často dávala ? Ďakujem .

karla21
23. sep 2023

@mon1806 v čom tá to zachránilo ? Myslím ten prípravok?

mon1806
autor
23. sep 2023

@karla21 je velmi dobry na poranenia obsahuje kyselinu hyaluronovu ale po cisarskom som ho vobec nevyuzila uplne minimalne

nwnw
23. sep 2023

@mon1806 ja po cisaraku mast.. neviem co za debila mi daval mocovy kateter, ale to ma bolelo este 2tyzdne po... 🙈

mon1806
autor
24. sep 2023

@nwnw presne aj mna , ja presne viem co za debilku mi davala kateter bolelo to jak svina neskutocne , po cisarskom co som mala rano som v noci nevydrzala a s placom pytala nech mi ho vyberu lebo skapem od bolesti , samozrejme rano som musela vstat a ist cikat bolo to utrpenie ale zvladla som 🙂