icon

Čo potrebujem pre seba po pôrode?

mirka3169
2. sep 2019

Ahojte, napíše niekto prosím čo reálne potrebujem pre seba po pôrode?

fridi96
2. sep 2019

Vložky a poporodne nohavičky ja som nič iné nepotrebovala a cca po týždni som už nosila obyčajne nohavičky s vložkou 🙂 a ešte som mala taký spray na zahojenie a toľko 🙂

nikaasimonka
2. sep 2019

@mirka3169 ja som využila vložky, nohavičky z lekarne také tenučké, podprsenku na kojenie, vložky do podprsenky, košelu na kojenie som teda vobec nevyuzila, pre mna nepraktické stale odopinat zapinat gombiky a vyzera to teda este horsie 🤣

malfea
2. sep 2019

@mirka3169 Priamo v pôrodnici som používala vložky Samu Classic Maxi (treba ich veľa, čo najčastejšie meniť), 6 inkontinenčných položiek (kvôli krvácaniu), nohavičky sieťované 2ks (striedavo som prala a nosila), krém na bradavky (v pôrodnici som dostala vzorku Lansinoh, ale chváli dom počula aj na lacnejší z DM), 2 nočné košele na kojenie (v nich som tam bola nonstop), aspoň 2 uteráky (treba sa čo najčastejšie dole umývať) fľašu na vodu (treba veľa piť).

Doma som používala ďalej tie nohavičky, vložky už vo verzii Mini až kým som nemala pocit, že už som zahojená. Podprsenku na kojenie (mám z H&M) a vložky do nej (z DM) som začala používať, až keď som začala chodiť von. Doma dievčatá luftujem 🙂 na tečúce mlieko doma používam papierové poskladané vreckovky

vikusjk
2. sep 2019

Asi vsetko, co napisala malfea a plus ma napadaju slapky do sprchy, lebo tie som nemala a muz mi ich dodatocne doniesol a dobre su aj klobuciky na kojenie, ja som nemala vyformovane bradavky a mala sa nevedela prisat. Inak vetrat odporucaju aj v nemocnici, aspon mne odporucali.

nerya
2. sep 2019

Popôrodné vložky, nohavičky jednorazové (sú super na prvé dni, keď pretecies, vyhodis aj s vložkou), tielka (nenosila som ani podprsenky ani špeciálne tričká), tiež Lansinoh na bradavky, pomohla mi aj odsávačka mlieka (najprv pre nadprodukciu a potom rozbehnúť) a jednorazové podlozky som brala do pôrodnice pod seba aj pod malého 😉

miadi
3. sep 2019

Z toho spomenuteho skoro nic az na tie šlapky do sprchy., stacili mi klasicke nocne always., invertnu bradavku babatko vycuclo tak ze uz taka nebola. Odsavacku som mala živu. Netreba vela veci dopredu zhanat ved ak nieco bude extra treba muz moze zohnat a doniest.

bibina666
8. sep 2019

Clanok na tuto temu je tu a su tam aj sikovne rady https://www.mamapauza.sk/vychytavky-do-porodnic...

mirka2611
12. nov 2019

Je to mozno blbe ale vzala by som si aj nieco na jedenie male. Ja som porodila vecer a predtym mi 20h nedovolili jest a kym boli ranajky bolo to velmi krute☺️

bibina666
12. nov 2019

@mirka2611 neni to blbe, prave ma dnes pustili a uz na druhy den po poride som pisala muzovi o zasoby. Vecere davaju dost skoro a v noci prebalujete, kojite. Podla mna super tip. Ja som furt nieco uzobavala. Este mi napadli caje na podporu laktacie