icon

Čo s boľavými prsiami a podpazuším?

something
26. júl 2012

Pred 4dnami som porodila.Dnes sa mi zacalo tvorit viac mlieka a dost ma bolia prsia,tvrdnu a boli ma az podpazusie,kde sa mi zda,ze mam aj nejaku hrcu.Co to je?Co s tym?

mary021
26. júl 2012

Ahoj ja som mala to isté, to v podpazuší sú uzliny a mne na to v nemocnici dali octanovú masť a pomohlo.Ak si ešte v nemocnici tak im to povedz a oni ti dajú na to niečo.

xenicka13
26. júl 2012

mala by si odsat, alebo odstriekat nadbytocne mlieko

gubcikova
26. júl 2012

@something ako písali vyššie mliečko odsať.ak nemáš momentálne odsávačku tak pod teplú sprchu a masírovať a prípadne ručne odstrekovať.mne pomáha keď tlačím od podpazušia k dvorcom celou dlaňou

lumimi
26. júl 2012

ja som to mala tiez, je to prídatná prsná zlaza (tiez sa v nej tvorí mlieko ako v prsníku), to prejde samo, treba vydrzat, ked sa ti upravi tvorba mlieka bude ok. octanovu mast by som nedavala, bude to len zbytočne smrdiet.

evakva
26. júl 2012

Ak ti prsia tvrdnu a mas aj hrce, nie je to moc dobre. Moze z toho byt zapal. Ja som to mala a nieje to nic prijemne. Treba odsava, pripadne odstriekavat. Mne pomahala tepla sprcha, pod ktorou mi mlieko samo vytekalo a nemusela som odstiekavat.

nikush
26. júl 2012

@something vsetko co napisali plus, ak si velmi smadna, obmedz prijem tekutin, aj v daka nim sa tvori viac mlieka a mozu z toho prsia sa nalievat a boliet a tvrdnut, pokial sa nevyprazdnia... tepla sprcha a masirovat

zuzmor002
26. júl 2012

No určite odstriekavať mliečko a potom je dobré priložiť kapustné listy do podprsenky. Viem, že to možno znie čudne, ale fakt to pomáha, mám odskúšané pri 2 deťoch! 🙂

lauricka
26. júl 2012

pridavna mliecna zlaza, videla som to v porodnici, nic, len vydrzat a skusat rozmasirovat, aspon tam tak hovorili