icon

Čo všetko vybaviť pred pôrodom?

12. aug 2021

Ahojte zienky 🙂
Rada by som sa vas opytala ako a co dalej kedze sa mi blizi porod coskoro😇
Ostala som ako zamestnanec vybavila som si ziadost o materske,cize moj zamestnavatel oboznami zdravotnu poistovnu a takisto socialnu poistovnu.
Viem,ze na matrike treba vybavit otcovec priezvisko a pre dietatko vybavit detsku lekarku.
Ale prosim co este dalej vybavit? Urad prace alebo podobne je tiez potrebne?

kliatana
12. aug 2021

Urad sa vybavuje az ked budes chceit kocikove a rodine pridavky 🙂 Inak mas asi vsetko potrebne vybavene 🙂

autor
12. aug 2021

Dakujeeem

kristina1001
12. aug 2021

Úrad práce by som riešila iba v takom prípade ako som mala ja že mi vyšla materská nižšia ako 375 tak vtedy som na úrade riešila doplacanie k materskej inak máš všetko

petamich
13. aug 2021

@kristina1001 urad prace vyplaca aj rodinne pridavky a prispevok na dieta (kocikovne) po doziti 28 dna veku dietata ;)

petamich
13. aug 2021

autorka: pred porodom som vybavovala iba matersku, tehotenske (predpokladam, ze to davno mas), detskeho lekara (treba hlasit v porodnici), my sme zosobaseni tak to nic ale ako si spomenula na matrike priznanie otcovstva

po porode potom staci riesit: rodny list na matrike, kopia sa posiela zamestnavatelovi, prihlasenie do zdravotnej poistovne, danovy bonus (napr. partner alebo ty potom buduci rok v danovom priznani), trvaly pobyt (ak nema mat po tebe, inak ma ma automaticky ako ty), smetne, ukoncenie tehotenskeho (socialna poistovna), niektore mesta a mestske casti davaju prispevok pri narodeni dietata (vybavis na matrike), no a po dovrseni tych 28 dni naraz mozes na UPSVaR poziadat o "kocikovne" - potvrdzuje pediater a gynekolog, rodinne pridavky

to je asi vsetko co sme riesili ;) a prajem pohodovy porod a gratulujem

kristina1001
13. aug 2021

@petamich áno ale autorka sa pýta čo má vybaviť pred pôrodom a toto všetko sa rieši až po pôrode