icon

Cvičenie s Annibalom - ľahší pôrod

27. júl 2022

Pomohlo vám to? Mne to ide strašne pomaly za 3tyzdne som sa pohla na 22 (a maximálne 25cm ale to už mierne tlačim.) Robim to úplne zle nadýchnutím sa viem max uvoľniť že zo mna vyskočí tých 22😥 cvičím s annibalom každý druhý deň.

gven
27. júl 2022

Nie

mamamasama
27. júl 2022

4200g a ani škrabanček. Tomu, kto ho vymyslel by som dala Nobelovu cenu.

lelinka611
27. júl 2022

Mne veľmi 😊 mám 4 kamarátky čo išli vďaka anibalu bez nastrihnu alebo len s minimálnym.
Podľa mna je ale blbosť , že ťa to naučí tlačiť , pri pôrode je to úplne iné , ale svaly natrénované sú. 😊
Ja osobne som cvičila každý deň a postupne zväčšovala veľkosť , par dni sa stalo že som bola na rovnakom čísle , no další sa zasa podarilo viac. Nacvičila som 31 cm.
Na pôrodnej sále o tom pani dr vedela. Povedala sama , že vidieť tu prácu že to ide fajn. U mňa mal drobec ale hlavičku 33cm a bolo otázne či to dám alebo sa natrhnem a teda sme sa dohodli že urobí maly rez , ako ho urobila bol o minútu von. Mala som jeden kozmetický štych 😊
Samotné cvicienie bolo otravné a protivné ale mne pomohlo veľmi 🥳

raffaella
27. júl 2022

minule na IG postla pani gynekologicka Marcisova, ktora z Kocha odisla robit gyn. do Svedska, ze pri terajsich vedomostiach a terajsom vyskume by ona Aniball neodporucala. Ja sama som ho nepouzivala a ani by som to mojim dceram neodporucala (a vlastne ani nikomu inemu). Takisto som nebola pri 2. porode nastrihnuta, ani roztrhana, nic.

wuala2020
27. júl 2022

Treba myslieť aj na to, čo bude po pôrode.
Keď už budeš chciet byt zase hlavne ženou…
S anibalom sa síce dobre ponatahujes ale ptm majú ženy problém že sa vagina nechce vrátiť spat do pôvodného stavu.

Nie vždy ale mechanicky si ju roztahujes dostatočne dlho na to vraj…

mamamasama
27. júl 2022

@wuala2020 tak toto je dobrá blbosť... Veď aniball predávajú nie len ako prípravu na pôrod, ale aj kvôli trénovaniu svalov v pošve. Žiaden únik moču ako moje kamarátky a sex lepší ako predtým.

wuala2020
27. júl 2022

@mamamasama akurát to hľadám videla som rozhovor s dákou gynekologickou čo to spomínala.
Dúfam že to nájdem a pošlem link nech tu netrepem bludy.
Ale aj komentár vyššie spomína že neodporúča sa už teraz aniball.

Ja som šla cisárskym takze mna toto obišlo..

mamamasama
27. júl 2022

@wuala2020 až na to, že pani gynekologička hovorí o epizotómii a nie o aniballe.

wuala2020
27. júl 2022

@mamamasama ok, ako povieš teda.
Máš pravdu a autorka nech používa aniball.
Považujte môj komentár teda bezpredmetny prosím.
Fakt sa mi nechce hádať 🙂

hederamonstera
27. júl 2022

4500g a uplna pohoda. Bez aniballu ;) takze nie je to o to. Pri porode pomahaju hormony a je to uplne ine. Aniball mozno pomoze skor psychicky

renatamate
27. júl 2022

Mala som 2 pôrody bez cvičenia a ani pri jednom som nemala žiadne poranenie. Celé tehotenstvo som jedla ľanove semienka a pre ukončením som pila čaje malinnik tuším. Jedna pani, ktorá rodila v tom čase čo ja cvičila, mala malé babatko do 3kg a mala vnútorne aj vonkajšie poranenia. Takze neviem od čoho to závisí. Ja som si povedala že budem mat super bezproblémový porod a tak aj bolo. Veľmi som sa na to tešila

zuzkacik4
27. júl 2022

Ved sa pridaj do skupiny cvicenie s epinom/aniballom...je tam kopec skusenosti s nim..dokonca aj od mamiciek, ktore ho najskor nepouzili a potom ano...

biankaaaa
27. júl 2022

4120g a nepomohol

barborachors
27. júl 2022

a treba aj povedat, ze zatial nejedna zena vytlaci 5-kiloveho prcka v pohode, ina moze mat aj s dvojkilovym problem, neni to len o svaloch vaginy, ale o kopu veciach, sirka panvy napriklad - teda ta vnutorna, kolky porod v poradi, plus vek a milion inych faktorov, takze stavat vsetko na jeden anibal ci sa s nim lepsie rodilo alebo nie, je za mna blbost. a ja sa priklanam k nazoru, ze priroda anibal nepozna, sama sa roztiahnes, tak naco nasilu tam pchat to co vagina nepozna... teda ak nechces byt aj po porode roztiahnuta jak tunel sitina, potom tu zeny placu, ze pri sexe nic necitia...

wuala2020
27. júl 2022

@barborachors presne o tom som písala aj ja v mojom komentári.
Ale ptm som bola už radšej ticho …