Hamiltonov hmat
Dobry den. Kedy najskor vam lekar urobil tento hmat? Koncim 39tt a najradsej by som on uz poziadala, i ked neviem, ci nie je skoro. Nechcem prenasat, radsej by som skusila cosi taketo a ak nezaberie viem, ze mam este cas a nie je to taky stres
@evkamotka
Uf, to je akosi skoro. Myslim pri bezproblemovom a beznom tehotenstve. Bol k tomu nejaky dovod? Pomohol ti k porodu?
Mne ho robil 2x. Termin porodu bol 22.8. Spravil mi ho 1.raz 21.8., druhy raz 28.8., porod bol 30.8.
Mne ho robili 2x raz v 39tt a druhy raz v 40+ nejake dni uz si to presne nepamatam. Mne to teda ani raz nepomohlo aj ked to vyzeralo nadejne. Trosku som mala po nom spinenie a po druhom raze mi odisla hlienova zatka. Porodila som v 41+2 (den pred vyvolavackou) 😅.
Mne ako tretorodicke pomohol, mudr urobila hmat vi štvrtok ráno , to som už bola 40+3 a na 3cm otvorená, navečer som začala cítim stahy, v pohode išla spat ...potom som sa o druhej v noci zobudila a absolútne som nič necítila....ešte si hovorím " hmnnn tak asi nic" o štvrtej ráno som sa zobudila na prvú silnú kontrakciu....do nemocnice som prišla už na 9cm otvorená....o piatej sa synček narodil....
Mne to nepomohlo robili my ho az v nemocnici ked ma uz prijali lebo som prenasala o dva dni nato my vyvolavali porod..
Mne pomohol, robili mi ho teda až 41+2, prvý rozbehol poslíčky, druhý 41+3 rozbehol pôrod. Doporučujem 😀 ale nevidím dôvod robiť ho tak skoro, ak je všetko oka.
5 dni ked uz som prenasala a do rana som chytila bolesti a do vecera porodila mne pomohol...pri oboch detoch som to tak mala...
Mne.to.spravili rano presne v den terminu..poslali ma.domov a vecer som sa vratila s tym ze mam.opakovane pravidelne bolesti krizov a rano na dalsi den som porodila
Dieťa pride keď bude ono pripravene, nie keď ty si predstavuješ🙈 ano, su aj vynimky ale hlavne sa ukludni, buď pozitivna a povedz mu že si pripravena. Ono vie kedy chce prisť🍀
@dominika_sk
Urcite si si vsimla, ze su deti, ktore sa na svet jednoducho nevypytaju a porody musia vyvolavat 🙂 takze to o pripravenosti je pekne, ale babatko je uz donosene a je predovsetkym o mojom tele a porodnych cestach. Uz mam skusenost s porodom aj s hmatom, preto som sa ani nepytala, ci niekomu zabral, ale kedy najskor ho lekar urobil 🙂
Myslím že Na to ale musíš už mať krcok ktorý je povolený respektíve ktorý sa už otvára.
Robili mi hemiltona deň po prijatí do nemocnice. Museli mi vyvolať pôrod v 37tt keďže môj tlak stúpal a stúpal a nešlo už ani dopegytom ani ničím znížiť. A keďže bielkovina v moci vysoký tlak ( preeklampsia) tak vyvolali... Ráno okolo 10 hemiltona plus tabletky a okolo 12 sa to rozbehlo o 14:25 malý na svete (4000g,52cm prvorodicka)
Ahoj,mne pri všetkých 3detoch,ale ako spúšťač pôrodu to nebol a bolo to a ako posledná možnosť pred vyvolanim.Robi sa podľa nálezu.Nesmie sa robiť len tak.Ak je nález dobrý a dieťa je dostatočne zostupene,môže pomôcť spolu s tvojou fyzickou aktivitou.
Ahoj,mne ho spravil až po termíne,čiže 41+3.A hneď sa to rozbehlo,na druhý deň som ráno porodila 😁

Kedy najskor? To mas od prípadu k prípadu. Mne v 34tt