Je dobré používať popôrodný pás?
Ahojte mamičky, aký máte názor resp. skúsenosť s popôrodným pásom? Je dobré používať ho a mať ho vo výbave?
Ďakujem za Vaše názore 🙂
mne lekar hned v porodnici povedal, ze nepouzivat... telo sa rychlejsie da dokopy bez podpory, je nutene pracovat same..
Moja osobná skúsenosť je, že vôbec nie je potrebný... Ja som ho teda nepoužívala vôbec a už s pôrodnice som išla v šatoch, ktoré som nosila pred otehotnením a do max dvoch týždňov nebolo vidieť, že som rodila... Čo som stretávala pri kočíkaní ľudí, ktorí nevedeli, že som tehotná, sa ma pýtali, že koho dieťa kočíkam...
moj povedal ze ked chcem tak mozem mala som ho este v porodnici, kazdy lekar ma iny nazor.podla mna zalezi tiez v akej forme si bola predtym, a kolko si pribrala, neda sa od toho ocakavat zazrak samozrejme.ja som pribrala 17kg a o 2mesiace som uz bola vo forme ako pred porodom.kamoske lekar povedal ze nepouzivat pribrala menej a este aj po roku ma brusko.
za mna urcite ano, pomaha to vratit a drzat svaly pokope. zial ja som to pri prvom nevedela a nepouzivala, a preto sa mi brusko nevratilo do normalnu a ostalo mi velmi skarede brusko kde zial je uz nutna iba plastika 😓 ja mam diastazu na celu ruku, plus previs kože nepekny.. ale ja som mala velke velmi brusko tehotenské ..
Ja som mala tiez pri prvom obrovske brucho, pas som sice mala ale nezapla som ho. Ked uz som ho zapla, mala som pocit ze "brucho" lepsie mizne. Teraz pri druhom si planujem kupit urcite. Doktor ale nepovdal nic,im je to jedno. Ale znama co ma muza gynekologa jej kazal po porode ho nosit.
Pri predchádzajúcich teho som ho nemala, brucha som mala normálne, a keďže nie som štíhla, neviem to úplne posúdiť: ), ale myslím, že brucho mi ostalo primerané stavu a ostatnej postave. Teraz čakáme prírastok a veruže som si kúpila také korzetove stahovacie nohavicky a dúfam, že mi pomôžu aj zdravotne, aj esteticky.
Ja som mala a liezlo mi to na nervy, tlacilo, nevedela som si ani sadnut poriadne, po par pokusoch skoncil v sufliku a uz ho nebudem vytahovat. Brucho som nikdy nemala uplne ploche ale vratilo sa do povodneho stavu
ja som ho nosila asi 2 mesiace a podľa mňa mi to pomohlo, dosť rýchlo mi spľaslo brucho a po 3 mesiacoch by málokto povedal, že som rodila sekciou (sama som nechápala, myslela som, že brucha sa budem zbavovať aspoň pol roka a to som na seba extrémne náročná a som spokojná🙂) , takže za mňa áno! len ho treba poctivo nosiť
ja som pouzivala tento od cariwell belly binder, utiahla si podla potreby mna netlacil
Ja som nepoužívala, v oboch tehotenstvách som pribrala cez 20 kg a pekne som schudla a brucho mám skoro ako pred otehotnením, manžel mi stále hovorí, že to ani nie je možné, že mám za sebou dve tehotenstva.

ja ososbne som ho pouzivala asi mesiac.