icon

Je možné predvídať blížiaci sa pôrod?

tima27
9. jan 2026

Ahojte mamičky, ja mám takú asi netradičnú otázku. Aktuálne som v 39 týždni, prvé tehotenstvo bolo ukončené akútnou sekciou v 37+3tt takže absolútne netuším čo to sú kontrakcie alebo blížiaci sa pôrod. Je možné nejako dopredu "vycítiť" že už to príde? Hlienova zátka mi už zrejme odišla včera, tvrdnutie bruška sa nejako extra nezmenilo, jediné čo pribudlo je väčšia bolesť panvy a slabín, ale drobec je celé tehotenstvo moc nízko, takže tá bolesť bola, len miernejšia. Budem rada za každú jednú skúsenosť od vás 🙂

pr85
9. jan 2026

@tima27 tak len z čerstvých skúsenosti mojej ženy, najprv odišla hlienova zátka, potom mala bolesti chrbta, ale nakoniec to neboli kontrakcie. Nakoniec začala silno krvacat a utekali sme do pôrodnice. Tam už zistili, že je otvorená na 4 cm a nakoniec o pár hodín porodila.

ariannazara
9. jan 2026

Tak bud kontrakcie alebo odtecie plodova voda. Neboj urcite budes vediet kedy to pride

mullerova46
9. jan 2026

@tima27 pokiaľ si brala veľa magnézia tak kontrakcie ako poslickovia a sťahy nemusíš cítiť skôr bolesť krížov a podobne

tima27
autor
9. jan 2026
@mullerova46

@tima27 pokiaľ si brala veľa magnézia tak kontrakcie ako poslickovia a sťahy nemusíš cítiť skôr bolesť krížov a podobne

@mullerova46 no práveže brala, od 29tt 3x denne, lebo sa mi začal viac skracovať krčok

anonym_e8e9d6
9. jan 2026

Ja som mala hrozne bolesti krizov.mna napr pri 2porodoch ani raz nebolelo podbrusko. Ked budu bolesti pravidelne, 5min, vtedy by som sla. Ja som tak sla pri oboch a este sme cakali na rozbehnutie, pri prvom 6hodin, pri druhom 4hodiny.. 🩵

mullerova46
9. jan 2026
@tima27

@mullerova46 no práveže brala, od 29tt 3x denne, lebo sa mi začal viac skracovať krčok

@tima27 tak nemusíš mať klasické bolesti ako zvyčajne mávajú silné ženy pred pôrodom lebo môže byť príliš uvoľnená maternica. Tak možno aj bolesť krížov a podbruška značí kontrakcie

anonym_a07086
9. jan 2026

Mne Plodova voda ani raz nepraskla. Museli to prebiť v nemocnici. Ale pred oboma porodmi som mala deň Dva pred hnačku. Čítala som ze telo sa čistí a pripravuje. Obe pôrody sa mi začali rozbiehať v skorých ranných hodinách. Začalo to nepohodlim a jemnými menštruacnymi bolesťami v oblasti krížov a podbruska. Z hodiny na hodinu to silnelo.

tima27
autor
Včera o 08:30
@anonym_e8e9d6

Ja som mala hrozne bolesti krizov.mna napr pri 2porodoch ani raz nebolelo podbrusko. Ked budu bolesti pravidelne, 5min, vtedy by som sla. Ja som tak sla pri oboch a este sme cakali na rozbehnutie, pri prvom 6hodin, pri druhom 4hodiny.. 🩵

@anonym_e8e9d6 ja pociťujem také mierne sťahy, bolesti v podbrušku aj v krížoch, ale je to zatiaľ nepravidelné a také ako pri menštruácii. Termín mám až o necelé dva týždne, tak uvidíme