Je zazmluvnená pôrodná asistentka istotou pri druhom pôrode?
Ahojte mamicky,
Prvy porod som mala vyvolavany skrz vysoky tlak, porodnica BORY. Dala som si epi, spomalilo mi to kontrakcie, nakoniec malu museli tahat von. Skoncila som s nepekným nástrihom..
caka ma druhy porod, a neviem ako sa lepsie pripravit. Ja vlastne neviem, ake je to vytlacit dietatko von. Tlacila som z celej sily ale nic sa nedialo..
teraz k druhemu porodu si planujem zazmluvnit PA, ktoru som mala aj pri prvom porode, bola mi velmi sympaticka a doverujem jej.
Myslite, ze je to tak lepsie ? Bude sa o mna personal viac zaujimat, viac sa mi venovat, a mozno sa tak predíde nechceným zasahom?…. Viem, ze mi to nikto nemoze slubit, ale je zazmluvnenie v tejto situacii mojej lepsie?
Velmi dakujem.
Ja si myslím, že je to super, že máš zazmluvneneho niekoho, komu dôverujes. Ona to zariadi, aby si dostala to, čo potrebuješ. Aj ja mám zazmluvnenú PA (ale v Rakusku) a mali sme už pár rozhovorov, už len tie rady, ktoré mi dala som veľmi spokojná a už ma pozna, vie, čo chcem, takže počas konkrakcii už môžem mať oddych a nie niečo vysvetľovať
Každopádne ja neviem, ako to tam presne funguje. Tam v nemocnici kde idem ja, ak nebude problém, s ňou porodim a nikto iný tam nebude chodiť, čo je pre mňa ideál
Nad sekciou si neuvažovala? Prečo ju vlastne nespravili už prvýkrát?
@elz1920 uz bol vraj maly velmi nizko, tak preto
Co je pa?
@anonym_autor a vysoký tlak pre nich nebol indikáciou?
@elz1920 nie, ten som nemala práveže stale, len mi skakal. Pocas porodu som ho mala normlany…
Ja som mala na porodne asistentky stastie.
Prvy porod mi sice skoncil akutnou sekciou. Ale dalsie porody. Ok. Moj druh bol ako tvoj prvy. Tiez tahali dceru von. A nastrih. Nastrih ma sprevadzal aj pri dalsich dvoch-tym ze uz to tkanivo bolo narusene a vacsie deti-tak ze by som sa tam pravdepodobne potrhala.
Kazdopadne potom treti a stvrty porod uplne ze krása. Zazitok. Mala som zajednaneho lekara ktory viedol moj druhy porod a zvladol to super(naproti prvemu) tak som mu absolutne doverovala. A to bolo zakladom pre moju psychicku pohodu a celkovy priebeh porodu.
Akcty doverujes PA tak to bude velky bod 😉

Nad sekciou si neuvažovala? Prečo ju vlastne nespravili už prvýkrát?