Kedy je pôrod?
Ahojte žienky som 36tyzden a 4den.uz zo 3dni mam akoby kríže také strpnute a večer keď idem spať tak cítim že má bábo už dlhšie tlačí ako na konečník.bola som včera poradni a prvý krát na pásoch tam som mala ani nie 20cislo.kontrakcii.ale poradni mi povedal že je už bábo nasunute pekné dole že to môžeš kedykoľvek čakať.a neviem mávam aj pichanie.cez deň podbrusku a dakedy má od spodu tak pichne.ze musím.ostat stat predýchať kým to prejde lebo ani krok urobiť.myslim si že to už ide na mňa pomali.som taká unavena že by som len ležala.spala.bojim sa aby som doma neporodilalebo bývam sama doma.od rána do ďalej 4h.adost často chodím na veľkú potrebu čo doteraz som ajeci 4dni neušla.tak poraďte mi ktorá máte dáku skusentot
@mia_142x Každá to ma inak. Kľudne môže byť pôrod skôr aj neskor pritomto. Bežný 9.mesiac. Ja som mala nepravidelné silné kontrakcie 2 týždne pred pôrodom celý týždeň. Bola som presvedčena ze nedôjdem do terminu. Ešte sestrička mi na pasoch hovorila ze maly je už riadne dole, že to už pôjde každú chvíľu. Zrazu týždeň pred termínom prestalo bolieť brucho, a bol kľud aj keď sa ho snažili v termíne vydrazdit von ci to nepôjde už. Nakoniec šiel až vyvolávačkou po termíne 😉
@diamond007 tak neviem ako vyzerajú falošné kontrakcie ale mávam často tlak od spodu a také mierne pichanie podbrusku a pošve
@mia_142x to nie sú falošné kontrakcie, falošné sú len preto, lebo sa zastavia.
Keď budeš mať falošné kontrakcie tak to budú kontrakcie ako pri pôrode, ale po teplom kúpeli prejdú. Ale to je nepodstatné, niekto ich nemá. Tie tlaky aj pichanie je vzhľadom k štádiu tehotenstva normálne, naozaj sa nemáš čoho báť. Maternica sa pripravuje na pôrod, je to síce nepríjemné ale nič nezvyčajné🙂
Tlaky sú preto, lebo bábo s placentu má niekoľko kíl už 🙂
Porod sa zacina odtecenim plodovej vody (to spoznas), kontrakciami (najprv nepravidelne a neskor pravidelne bolesti, akoby menstruacne,ale teda silnejsie) treba skusit sprchu, ak prestanu boli to poslickovia, ak nie sup do porodnice..a este mozes trochu zakrvacat ked vypadne hlienova zatka, aj tak sa moze zacat porod...tlaky na konecnik su uplne na konci,ked uz ide jedna kontrakcia za druhou a dieta je v porodnych cestach, si otvorena na 10prstov a hlavicka sa tlaci von...A ano,niektore zeny sa pred porodom samovycistuju - idu viac krat na velku potrebu..

@mia_142x bábo sa ponusulo nižšie, tým pádom ti možno menej tlačí na črevá... A vôbec nepanikar, opísala si proste 9mesiac tehotenstva. Kľudne môžeš porodiť o mesiac, ak nemáš kontrakcie a ani falošné. Ja tu nič na pôrod nevidím.
To že lekár povie že bábo sa posunulo je normálne 🙂 aj mne to vravel a porodila som dva týždne po termíne 😀 teraz už len posledny mesiac vydrzat