Kedy to už príde?
Ahojte baby, potrebujem povzbudivé slová od skúsených mamičiek - už rodičiek. Termín som mala 23.1., nič sa však neudialo, krčok na špicu prsta. Dohodli sme sa s doktorom, že každé dva dni na kontrolu ak sa za 10 dní nič neudeje ideme vyvolávať. 28.1 v noci ma chytili bolesti, stupňovali sa, intervaly sa skracovali, malá bola nezvyčajne aktívna a začala som špiniť. Išli sme do nemocnice, bolesti ustali... Krčok stále nič, takže ma tam mali za panovačnú prvorodičku ale ja som sa jednoducho zľakla. Bolesti sa mi za tie dva dni neskutočne vystupňovali, odišla mi hlienová zátka. Doktorka mi povedala, že mám prísť až keď budú kontrakcie také silné, že nebudem vedieť chodiť paralyzovaná bolesťou. Celú noc som nespala lebo sa bolesti tak vystupňovali no iba v noci, neviem si nájsť polohu, nemôžem nič iba trpím bolesťou, lenže cez deň sa intervaly znovu predĺžia a v noci je to opäť masaker. Som z toho unavená a popravde sa dosť bojím, že aká bolesť ešte príde. A bojím sa ísť aj do nemocnice, že ma zase pošlú preč, zajtra mám poradňu s mojím dobrým doktorom, len neviem, či vydržím dovtedy. Aplikácia na kontrakcie mi už kolabuje, fakt neviem, čo robiť. Mali ste niektorá aj takúto skúsenosť? Už potrebujem to vykúpenie, porodiť a pospať si aspoň na tri hodiny...
Ahoj, poradiť ti síce moc neviem, keďže som ešte nerodila. Ale mozem sa prosím opýtať, o akú nemocnicu ide? Že kde boli tak nepríjemní? Ináč neboj sa tam ísť aj druhýkrát … kašli na nich. Radšej planý poplach ako niečo premeškať a potom rodiť niekde v aute. To je môj názor ale ja tiež ešte len čakám prvé dieťa, takže nemám skúsenosť.
Je normálne, že v noci sa kontrakcie stupňujú. Je to dané hormónmi. Ja som takéto mala od 8 mesiaca stále. V deviatom som sa vždy naložila do teplej vane a bola tam aj hodinu.
Inak veľa ženám sa pôrod spomalí dokonca až zastaví keď prídu do nemocnice. Pretože to prostredie je stresujúce a neprirodzené.
Ďakujem 🫶 už som z toho všetkého, čo som počula aj od lekárov a čítala zmätená.
@petiiiiiiiiik Antolská v Petržalke. Oni neboli nepríjemní, pani doktorka bola veľmi milá len bolo naozaj vidieť, že majú toho veľa. A sama mi povedala, že ak by ma to chytilo ešte v ten deň do 8 rána, mám ísť radšej na Kramáre alebo do Ružinova lebo majú plno.
Vela sil ti prajem, drz sa ♥ Kazdopadne sa snaz vela oddychovat, nenamahaj sa. Neboj, ved ono to pride🙂 Ten drobec predsa vovnutri nebude vecne🙂
Ahoj, ja som tiež prenasala porodila som v 41tt a tiež som musela ako ty každý druhý deň byť nastupena na antolskej s tým ze ma pokazde poslali domov ze ešte sa neotvaram. No hlienov zadka mi vytiekla tak ze na 3 deň som išla rodiť. Mne začali slabučke kontrakcie o 01:30 ráno prebiehalo to tak ze som sa zobudila na bolesť ako by som mala dostať menštruáciu + hnačka ako pri menštruácii. Nevedela som či sú to už kontrakcie pretože tiež som mala už hocikedy bolesti no stiahla som si appku kde som si to asi 3 hodiny merala a vždy mi to napísalo ze rodite 🤣 zobudila som muža o 6 sme boli na antolskej kde pozerali kontrakcie ktoré sa zrazu úplne zoslabili asi to bolo zo stresu prišiel doktor pozrel ma povedal ze ešte nie som otvorená a kontrakcie mam slabé tak mi povedal ze mam ísť domov dat si teplú vaňu a oddychovať. Smutná som odišla domov ze nič sa nedeje no kontrakcie som stále mala čakala som doma jak taka trúba keď už o 14:00 mi všetci vraveli ze mam ísť do nemocnice nemám čakať mam trvať na tom ze už rodím a cítila som sa už dosť zle tak som zavolala mužovi nech príde domov prišli sme tam bola už iná smena doktorka ma pozrela a povedala ze dobre praskneme vodu a pôjde sa rodiť. Už som sa tešila a akonáhle mi praskli vodu začali mega kontrakcie a o 20:43 som porodila, ale poviem ti že som už tam dávno mala byť a mala by som to rýchlo za sebou lebo sa to cele rozbehlo prasknutim vody ak by ma ráno ten doktor neposlal domov kľudne som mohla do poobedia porodiť. Rodila som na antolskej, takže ak sa necítiš dobre normálne tam chod určite im tam nebudeš na príťaž a radšej by som bola pod dohľadom lekárov ako doma byť v bolestiach. Držím palce nech už to máš rýchlo za sebou
@liv02 ďakujem krásne akurát dnes som tu porodila 😅 scenár rovnaký iba v inom čase. O štvrtej ráno som už nevydržala a vyrazili sme. Kontrakcie ustali na Ctg ale pani doktorka hneď povedala, že tu ostávam a pustíme vodu. 10 hodín sme sa snažili prirodzene, všetko sa pekne rozbehlo nakoniec sa ale malinká tlačila do kosti. Ja už som od únavy a bolesti nevnímala okolie a nakoniec nás doslova vykúpil cisársky. Tak klobúk dolu pre všetky maminky aj tie ktoré to mali za sebou rýchlo aj trpiteľky ❤️ dokázali sme to.

Ahoj, neboj vsetko bude v poriadku. Ak mas moznost cez den co najviac oddychuj na domacnost nemysli. Ked su bolesti davaj si sprchu,fitlopta pripadne si daj 2 tabletky magnezia. Najdi si ulavovu polohu. Telo sa pripravuje. Skus si pustit nejaku relaxacnu hudbu.... Ak to bude znovu veľmi vyrazne, pôjdeš sa ukazat... Nikto si nic nebude mysliet. Drzim prsty 💞