icon

Koľko hodín pred sekciou sa nemá jesť?

4. aug 2024
dettilv
4. aug 2024

Mne robili sekciu ráno o 8ej, jesť som nemohla od 22h, piť od polnoci

autor
4. aug 2024

@dettilv a potom?

beata_k
4. aug 2024

Potom az po sekcii. Par hodin aj tak musis iba lezat

dettilv
4. aug 2024

Potom až na druhý deň ráno som dostala ranajky

mamickalisticka
4. aug 2024

Potom nič celý deň, na druhý deň mi doniesli polievku, taku vodovu, že nič len šťava a neskôr piškóty. Až ďalší deň, čiže akoby v stredu. V pondelok som mala sekciu.

autor
4. aug 2024

@beata_k citala som ze po tom 24 hodin a aj to mozes len bojonovu polievku a caj

janababana
4. aug 2024

Po sekcii si najprv na tekutej strave, az po uspesnej velkej potrebe ti donesu tuhu stravu - tolko moja skusenost. Tekuta strava bolo napr rozvarene jablko a ak mozes pridas si marina keksiky 😀

lneviemmeno
4. aug 2024

Ja som mala príjem v piatok o 6:00 ráno, odvtedy som nič nejedla, akútnu sekciu v ten deň 20:20, na ďalší deň som celý deň bola na JIS, dostala som iba infúzie a až v nedeľu ráno na šestonedelí som dostala jesť.. čiže 2 celé dni som bola bez jedla. Raňajky len nejaký puding, piskoty

beata_k
4. aug 2024

Tusim, ze mi dali aj suchare. Neboj, prezijes. To nie je taky hlad ako ked si doma na gauci.

autor
4. aug 2024

@beata_k ano asi ma clovek ine starosti nez hlad.

beata_k
4. aug 2024

Davaju ti infuzie. Vyslovene hladna nie si, ani ta neboli hlava od hladu.

rivini
4. aug 2024

Sekciu som mala rano o 8:15, nejedla som od vecera. Okolo 10 tej po operacii som normalne dostala ranajky, caj, vodu a zaroven lieky proti naduvaniu.

autor
4. aug 2024

@rivini a mozem sa spytat v ktorej nemocnici?

kvietocek203
4. aug 2024

Ja od 18 som nemala nič jesť od polnoci nič piť druhý deň sekcia o 9 ráno a až kým si nedostala vetry...(ci priechodnosť čriev je v poriadku) nebola žiadna strava iba infúzie

anavixy
4. aug 2024

Ja som mala sc po 17tej a na druhy den som mala ranajky normalne. Standardne sa sekcie robia doobeda a u nas na druhy den zeny dostavaju normalne ranajky, ziadne len bujon a caj a cakat na stolicu (z coho by mala byt stolica, ked je zena po klyzme a neje..).

rivini
5. aug 2024

Zijem v Nemecku, rodila som tu, cize asi ti nazov nemocnice nepomoze. V kazdom pripade, jest som nemohla len pred operaciou, hned po operacii (v spinalke) som dostala dieta, aj ranajky😂. Vstala som 6 hodin po operacii.
A k lezaniu-nelezala som skoro vobec, hned po zositi brucha ma dali do polosedu. A bolo to uplne ok, spinalka este trochu ucinkovala. Najnovsie vyskumy totiz dokazuju, ze cim skor po sekcii vstanes, tym lepsia rekonvalescencia.

kristina210
5. aug 2024

Ja som mala sekciu ráno 6.30, povedali mi 12 hod pred nič nejesť a nepiť

lucia147852
5. aug 2024

Sekcia na obed. Od polnoci som nemala jesť. Ale povodne som mala mať ráno. Na druhý deň som dostala normálne raňajky, obed aj večeru

duppka13
5. aug 2024

Vecer som este jedla a na druhy den o 14.30 som mala sekciu. Po sekcii ti daju jest az ked pojdes uspesne na velku. Ak pocitam ze po sekcii som do dalsieho rana len lezala a potom som sa ledva pohla a o wc som mohla iba snivat tak som dostala prve jedlo asi tak za 1.5 dna. Po sekcii som vela pila a potom som to vsetko asi 3x vyvratila, nocna sestra mala radost zo mna.

sunny15
10. aug 2024

Prvá sekcia bola poobede o 15tej a do ďalšieho dňa len infuzky,okolo 10.00 bujón a potom nejaká polievka na večeru, stolicu vôbec neriešili