icon

Kontrakcie v 40. týždni: Ako dlho môžu trvať?

1. apr 2026

Som pár dní pred termínom a už asi 3 dní mám dosť časté tvrdnutie brucha včera som myslela že už rodín,v noci to prešlo,dnes sú zase ..koľko to môže takto trvať?
Bolia ma aj slabiny..toto je 3 tehotenstvo,ale takto tvrdnutie som predtým nemala .

lenka7477
1. apr 2026

a prečo nejdeš na príjem ?

maryetta
1. apr 2026

To tvrdnutie je uz pravidelne? Lebo ja som mala nepravidelne tvrdnutie brucha 2-4tyzdne pred porodom. Ale slabiny krize ma boleli az v den porodu.

autor
1. apr 2026
@maryetta

To tvrdnutie je uz pravidelne? Lebo ja som mala nepravidelne tvrdnutie brucha 2-4tyzdne pred porodom. Ale slabiny krize ma boleli az v den porodu.

@maryetta tvrdnutie nie je úplne pravidelne,ale dosť časté

maryetta
1. apr 2026
@anonym_autor

@maryetta tvrdnutie nie je úplne pravidelne,ale dosť časté

@anonym_autor ja ako pisem. Tvrdnutie som mala ale nepravidelne. Uz potom ked to boli kontrakcie uz to oblo pravidelnejsie. Si uz v termine. Uz sa to moze aj rozbiehat. Skus mozno teplu sprchu. Bud sa rozbehne alebo sa vsetko "upokoji". Kedy si mala alebo budes mat poradnu? I ked... z rana do vecera sa vsetko moze zmenit.

autor
1. apr 2026
@maryetta

@anonym_autor ja ako pisem. Tvrdnutie som mala ale nepravidelne. Uz potom ked to boli kontrakcie uz to oblo pravidelnejsie. Si uz v termine. Uz sa to moze aj rozbiehat. Skus mozno teplu sprchu. Bud sa rozbehne alebo sa vsetko "upokoji". Kedy si mala alebo budes mat poradnu? I ked... z rana do vecera sa vsetko moze zmenit.

@maryetta včera som ju mala,ale ani ma nevysetrila dr len pokec,večer som mala aj teplú vaňu...potom to bolo rovnaké až neskoro v noci prestalo tak veľa tvrdnut..dnes mi je blbo aj od žalúdku som slabá tak divne sa cítim ako chora

bluka2
1. apr 2026

Toto som mala aj 2 tyzdne kazdu noc. V odstupe 2 minuty, pravidelne, viac hodin a nic z toho. Potom to raz prislo pocas dna a to bolo to (40+5) :D
A presne, ani ta povestna tepla sprcha nepomohla vtedy

autor
1. apr 2026
@bluka2

Toto som mala aj 2 tyzdne kazdu noc. V odstupe 2 minuty, pravidelne, viac hodin a nic z toho. Potom to raz prislo pocas dna a to bolo to (40+5) :D

@bluka2 aha,a ako to prišlo skutočne

bluka2
1. apr 2026

Dala som si ricinovy koktejl, uz som nevladala a babo malo 4380g (odhad sedel), takze som uz nechcela, nech je este vacsie. Rano o 9:00 som to vypila a pocas obeda to zacalo. Toto u mna fungovalo uz na 2 porody. Mne zatial ziadny nezacal sam, ktovie, kedy by to prislo

zuzi0911
1. apr 2026

Toto som mala od 25tt ,prenasala som . No u teba to trvat tak dlho nebude . Drz sa

autor
1. apr 2026
@bluka2

Dala som si ricinovy koktejl, uz som nevladala a babo malo 4380g (odhad sedel), takze som uz nechcela, nech je este vacsie. Rano o 9:00 som to vypila a pocas obeda to zacalo. Toto u mna fungovalo uz na 2 porody. Mne zatial ziadny nezacal sam, ktovie, kedy by to prislo

@bluka2 ja som mala prvý o 10 dni skôr 2 o deň neskôr..

autor
1. apr 2026
@bluka2

@bluka2 ten olej si ako pila

mullerova46
1. apr 2026
@bluka2

@bluka2 toto som mala aj ja tiež 2 týždne 2 hodiny v noci každý deň 😅 a keď to.prislo už naozaj tak som zaspala a v spánku mi praskla voda

bluka2
1. apr 2026
@anonym_autor

@bluka2 ten olej si ako pila

@anonym_autor 10 ml ricínového oleja, 2 polievkové lyžice mandľového masla (DM), 2,5 dl pomarančovej šťavy a potom doplniť minerálkou alebo sektom do objemu 0,5 l - som nasla teraz po nemecky (toto davaju aj v nemocnici do Viedni), aj ked teda nezda sa mi, ze by som toho pila pol litra. Asi iba do normalneho pohara som doplnila, trochu bieleho vina s vodou (uplne super light) to tam je treba na to, aby sa ten olej rozpustil (lebo voda a olej sa nemiesa)

bluka2
1. apr 2026
@mullerova46

@bluka2 toto som mala aj ja tiež 2 týždne 2 hodiny v noci každý deň 😅 a keď to.prislo už naozaj tak som zaspala a v spánku mi praskla voda

@mullerova46 Tak tiez poznas tuto neskutocnu radost 😉

autor
1. apr 2026
@bluka2

@anonym_autor 10 ml ricínového oleja, 2 polievkové lyžice mandľového masla (DM), 2,5 dl pomarančovej šťavy a potom doplniť minerálkou alebo sektom do objemu 0,5 l - som nasla teraz po nemecky (toto davaju aj v nemocnici do Viedni), aj ked teda nezda sa mi, ze by som toho pila pol litra. Asi iba do normalneho pohara som doplnila, trochu bieleho vina s vodou (uplne super light) to tam je treba na to, aby sa ten olej rozpustil (lebo voda a olej sa nemiesa)

@bluka2 to tam musí byť mandľové maslo?

bluka2
1. apr 2026
@anonym_autor

@bluka2 to tam musí byť mandľové maslo?

@anonym_autor podla mna hocičo “tučné a mastné”. Mandľové píšu možno preto, že to tak lepšie chuti, neviem. Arasidove, nutela a pod bude určite mať ten istý efekt, len neviem, či to nebude hnusné

bluka2
1. apr 2026

Ak to vyskúšaš, daj vedieť. Mne to fungovalo 2 krát, ale teraz som v 32.tt, takže už tiež uvazujem nad koncom

autor
1. apr 2026
@bluka2

Ak to vyskúšaš, daj vedieť. Mne to fungovalo 2 krát, ale teraz som v 32.tt, takže už tiež uvazujem nad koncom

@bluka2 ako to chutí ten olej? Hnusne?

mullerova46
1. apr 2026
@bluka2

@mullerova46 Tak tiez poznas tuto neskutocnu radost 😉

@bluka2 a mám pocit že to začne znova teraz pri druhom. Už som mala túto prvú noc takú 🤦

bluka2
1. apr 2026
@anonym_autor

@bluka2 ako to chutí ten olej? Hnusne?

@anonym_autor Ano, nie je to kulinársky zazitok roka …