Nočná košeľa do pôrodnice

29. dec 2023

Ahojte, zacinam si balit tasku do porodnice. Mam viacero nocnych kosiel, ale nemaju ziadny otvor. Myslite, ze si mozem vziat aj take? Nemam penazi nazvys aby som si kupovala specialne na kojenie s otvorom, ktore potom nikdy nevyuzijem.

gypsomilka
29. dec 2023

Mozes mat co chces ty. Ja som mala aj klasicke pyzamo. Nemam rada kosele nocne

marci77
29. dec 2023

kludne aj pyzamo a na to zupan
....a hned na zaciatku si pytajte od nich koselu, niektore nemocnice davaju take tie ich erarne biele kosele, pri prvom porode mi dali, pri druhom uz vravela, ze nedavaju
ale mozno to zavisi od tej ktorej nemocnice

beata_k
29. dec 2023

Ja ich tiez nema rada, ale v porodnici su celkom prakticke. Su tam sice same zeny, ale ja nie som ten typ aby som sa tam s kozami vyvalila vsetkym na obdiv. Ten otvor je tak akurat. Kupila som cez bazar za 5€. Na tych 5 dni mi postacila.

autor
29. dec 2023

@marci77 ano zupan si beriem, aj poporodne nohavicky atd, len tie kosele mam bez akehokolvek zapinania, proste ako dlhe tricko, pretoze ich nosievam aj doma. Idem rodit v BA na Kramaroch, neviem ci tam davaju alebo nie

nikiki29
29. dec 2023

Záleží ako potom plánuješ dojčiť. Celú košeľu vyhrnieš hore?

kacena4
29. dec 2023

koselu som mala len pocas porodu potom uz pyzamo na noc a cez den tricko a teplaky

autor
29. dec 2023

@nikiki29 ved nie je problem sa zakryt paplonom alebo niecim az po prsia a koselu vyhrnut ci? + si planujem zaplatit nadstandartnu izbu, dufam, ze bude vtedy volna.

kamowa
29. dec 2023

ahoj, v Ba na Kramaroch nedavaju ziadne kosele. Kludne si vezmi cokolvek, co mas doma. Mamicky som tam bezne videla po porode chodit v leginach a tricku, takze kludne si vezmi, co planujes. Nadstandardne izby su po 2-3 mamickach (len jedna je tam s 1 postelou), ale tam nikto neriesi, co komu trci, v com je obleceny.... nic. Prajem ti krasny bezproblemovy porod.

nikiki29
29. dec 2023

Jasné, nie je problém, ide len o tvoje pohodlie 😊 ak ti to takto s paplónom vyhovuje, nevidím problém. Netreba mať žiadne špeci košele. Mne to nevyhovovalo, ja som mala problémové dojčenie… ale však to nie je pravidlom.

zuzi0911
29. dec 2023

Ja som nemala kojo košele. Mala som iba košele s gombíkmi v predu ,ktoré normálne nosím bezne .alebo tričko na ramienka kludne si zober a iná ramienko stiahneš 😊

mima172
29. dec 2023

Pozri Bonprix, majú tam lacné a pekné nočné košele pre tehotné/dojčiace. Ja jednu z nich, nosím doteraz a to som nikdy nekojila a dcéra bude mať 4 roky. Je pekná, cierna, je na gombíky a nie je na nej ani vidno, že je to originál na kojenie. Konkrétne táto:
https://www.bonprix.sk/materska-nocna-kosela-s-...

nevenka
29. dec 2023

No uprimne, neviem si predstavit si to tam cele kasat hore, ked idem dojcit a odspodu take tie gatky sietovane s mega vlozkou.
Tam su take tenke paplony, aj vankuse, ja som nevedela deti napolohovat, tak som aj paplon si krutila pod ne, vselijak.
A ja som teda kojila nonstop, nie take, ze kazde 3 hodiny po 10 minut. S 3 detmi bol boj, iba jedno bolo v tomto ako z knizky.
Kupit obycajnu 1-2 kosele s gombikmi, hoci aj cinskom obchode, ta nazruinuje. Ja som mala z Bonprix napriklad a nosila som ju, kym sa mi nacisto nepotrhala a dalsiu som si kupila pri poslednom dietati a stale ju nosim aj doma.
Nuz ale ako myslis. Ja som rodila 4x a teda koselu odporucam. A este, nielen 1-2, ale aj 4, ja som sa vzdy zo spadu hormonov potila ako kon a prezliekala sa aj 3x za noc. Cez den to bolo lepsie.
Rodila som v BB a tam ani okno neotvoris, takze ci som rodila koncom leta alebo v zime, bol tam strasny hic a este tie matrace pogumovane nemocnicne, to poteniu len napomahalo.

nafka0483
29. dec 2023

Odporucam nejake tielko na dojcenie, alebo s velkym vystrihom aby si vedela len stiahnut dole (z ramena) a nemusela sa vyzliekat "cela".
Mne vobec nevyhovobalo vytahovat hore cele tricko, nie to koselu, bolo mi chladno na chrbat potom.

autor
29. dec 2023

este dodam uprimne, na 90% som rozhodnuta, ze nechcem dojcit, teraz ma prosim nesudte, ale takto to citim. mozno sa ale v nemocnici premozem, pretoze sa bojim toto rozhodnutie niekomu povedat, sama som sestricka a viem, ako niektore vedia byt hnusne..

jesenzima
29. dec 2023

Ja som rodila v obyčajnej nočnej košeli bez "otvorov", potom som nosila dlhšie košeľové pyžamo a legíny ... Žiadne špeci veci ...

veroonr
29. dec 2023

Ak planujes dojcit tak nocne kosele/pyzama s otvormi su velmi prakticke a daju sa kupit za par € z druhej ruky... Ked mas na nadstandardnu izbu tak aj na toto by ti malo vystat. Ale ako vravim, zalezi od toho kde mas prioritu a ci planujes dojcit dlhsie

nevenka
29. dec 2023

@mima172 presne tuto som mala, len sedu, jednu som zodrala uplne az na handru a druha je zatial pekna. Kupim si este ciernu veru.

mima172
29. dec 2023

@nevenka Sú veru super 🙂 A teda aj kvalitné, po 4 rokoch mám košele z Bonprixu všetky nositeľné.

nevenka
29. dec 2023

Nic v zlom, ale ak nemas penazi nazvys, tak radsej dojci, lebo tie ceny za umele mlieko su des. Ak budes mat stastie, tak sadne aj prve, co das, ak nie, tak to budu ine palky. Nezvyknem rypat, ale 1-2 kosele su fakt nic oproti tomuto. Prepac.

nevenka
29. dec 2023

@mima172 ano, presne, tak to tretie dieta, pri ktorom som jednu kupovala, ma 3 roky, ale nosila som ju na striedacku s inymi urcite 2,5 roka v jednom kuse. Tu druhu uz pomenej, tam bol trosku iny material, co je skoda, ale nosim aj vela triciek. Tak 2x za noc dojcim cca. Ja som nosievala pyzama, museli aj dlhy rukav v zime mat a teraz neznesiem, skoro hola spim, co mi je teplo. Mame teply byt. V dome budem vytahovat asi tie pyzama 😅🤣.

martul
29. dec 2023

Ani ja som nedojcila, z vlastného rozhodnutia.
Ale je pravda, že nemáš peňazí nazvyš aby si si kúpila pyžamo na gombíky čo stojí u číňana 5-6 eur a prinajhoršom ho vyhodíš, lebo umelé mlieko je teda iná pálka platiť.

autor
29. dec 2023

@nevenka
@martul to, ze nemam penazi na zvys na specialne kosele, ktore v zivote uz nikdy nevyuzijem, neznamena ze na mliecka peniaze nemam. s tymto ratam. ja som sa iba pytala, ci je mozne mat v porodnici aj klasicke kosele bez gombikov. To, preco dojcit neplanujem riesit tu nebudem, mam na to svoje opodstatnene dovody.

terka224
29. dec 2023

No určite by som si minimálne jednu kúpila novú. Vždy som si pred pôrodom 2/3 kúpila, lebo doma nosím na spanie staré tricka vyťahané 😂 a tvrdis, že nemáš prostriedky na nočnú košeľu a na nadštandardnú izbu máš ?

martul
29. dec 2023

Ale to je obyčajná košeľa alebo pyžamo na gombíky, nič špeciálne, len som to chcela poradiť, nedojci, ja som prestala, keď som prišla domov.

nwnw
29. dec 2023

Na porod akukolvek staru, na dojcenie som mala Jozanek, lebo tie gombikove sa otvarali same 🙈

autor
29. dec 2023

@terka224 len mi je zbytocne si kupovat koselu za 15€, ked ich potrebujem mozno aj 3, ked ich naozaj potom nevyuzijem. nie som chudobna, len delim peniaze kde vidim zmysel

autor
29. dec 2023

@martul este skusim popozerat niekde ci neuvidim lacnejsie varianty ak tak, dakujem. A ked doma prestanem dojcit, po akom case cca odide mlieko? Ako si to mala ty prosim ta?

gejb
29. dec 2023

Neznášam nočné košele, nenosím to, nevyhovujú mi. Preto som si kúpila do pôrodnice len dve aj to z bazáru tu na MK dokopy za 10€.. doma ich uz neobleciem ale za ten komfort v porodnici mi to stojí.

ivusa1516
29. dec 2023

@nevenka mňa skôr zaujíma Ako je možné že napíše že nemajú peňazí na zvýš na nočnú košeľu ale chce si zaplatiť nadštandardnú izbu.. nejak nerozumiem

martul
29. dec 2023

Zaväzovala som si prsia, pila len po glgoch, kyslé šťavy som pila, pomarancové džúsy. Trvalo to asi 2 týždne. Ale viem, že sú aj kvapky nejaké.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre