Obnova po cisárskom reze: Čo robiť po vybratí stehov?
Baby, ako ste boli na tom po vybratí stehov ?
Čo ste robili po tom?
@monsterablue samozrejme, ze sa niekedy stehy aj vyberaju. Kazda nemocnica, kazdy operater ma svoje oblubene sposoby. Niekde sa pouzivaju miesto stehov svorky a tie tiez treba vybrat.
@lenka2321 Po vybrati nic extra, fungujes normalne ako dovtedy.
@monsterablue uplne bezne sa to pouziva este.. cisarsky som mala pred mesiacom a mala som svorky
@monsterablue dnes som bola na poradni v pôrodnici a prišli 2 ženy vyberať štichy….
Ja som nemala stehy ale teda umývala som len čistou vodou nič iné som na to nedávala… a vetrať…. Nosiť priedušné nohavičky. Nemala som s jazdou absolútne žiadny problém
@monsterablue U nás v nemocnici áno a niektoré ženy boli po cisárskom aj normálne šité
Ja som mala v TN 2018 svorky, 2022 Piešťany štichy, teraz november 2024 TN štichy, na 6 deň som bola vyberať u svojho gyn.ani raz som sa nijako o jazvu nestarala, a prvé dve mi ani vidno nebolo, a teraz som vraj ani veľa zrastov nemala. Myslím, ze je to individuálne 😉
Nesije sa klasicky,ja som,ani svorky nemala. Sili ma nejakou novou metodou,,( doki sa par dni pred mojou sekciou vratil zo skolenia) tu kozu zasil nejako z,vnutornej strany, len z bokov trcali vstrebatelne stehy, ktore same odpadli cca po 2 tyzdnoch. Som,10,mesiacov po sekcii a mam len slabulinku ciarku tesne nad ochlpenim.
Ranu som len vetrala.a.sprchovala. nic viac.
@snowflakenel ahoj aj ja som akurat po sekcii a tiez vstrebatelnymi stehmi..prosim ta aka je starostlivosť? Je nutne sa kazdy den sprchovat? Teda to kazdy den umyvat? Lebo k tomu mi nepovedali v nemocnici nic a teraz neviem ci musim kazdy den alebo nie lebo také to je pre mna čudné 🫣
Ahoj. Normalne som sa.sprchovala, nie horucou vodou, ani som na to cielene prud vody priamo nedavala, no normalne som.sa sprchovala. Z bokov rezu mi vycnievali toe vnitorne stelehy, cxa do 3 tyzdnov odpadlo same. Nicim som to ano nenatowrala, mozno par dni ked nebol rez tak cerstvy som par dni vecer natrela Yalugelom, no potom sa mi uz nechcelo. Som rok po sekcii a jazvu mam len trochu viditelnu. A nosila som poporodne nohavicky, aby sa.to vetralo.
@snowflakenel jj tie poporodne nohavicky nosim aj ja..ale nevsimla som si zeby mi nejake stehy trcali..a napr wobenzym si nebrala? Vraj je to dobre pre urychlenie hojenia...a bolelo to dlho? Lebo ja mam tak nazbierane hlieny v krku ze ma to dráždi a neviem vykašľať..no furt musim dakus odkaslat ale je to teda boj 🫣 a bolesť 😌
@janqa27 cca po 3-4zdnoch ma nebolelo nic. Cim viac som chodila a vstavala, tym lepsie. Alempredstavovala.som si horsiu bolest. Bolelo to ako,silna svalovica.
Mna sili dajakou novou metodou mi vravel primar.
Ked vstavas, zatlac si rukou na ranu a brucho, to pomaha.
No teda, to ti nezavidim, to jenisto bolestive. Ka som si raz,tak kychla, ze som,myslela, ze mi maternica vyleti....
Presne by som to prirovnala k silnej svalovici… ja som si prvý krát kychla po 12 dňoch od sekcie a už to bolo znesiteľné … avšak mňa rana bolela až 6-7 týždňov .. a stehy som mala klasické, tiež mi trvčali “nitky” z oboch strán a po 10 dnoch mi to vybrali ..
@ snowflakenel @andaluzia12
No ja mam dnes tyzden od sekcie a este stale tazko vstavam z postele 🫣 a chodim tak trosku zhrbena, ale tak je to este len tyzden no...sem tam aj mna to zaboli ako keby len svalovica ale nad ranom ked sa zobudim tak vtedy su bolesti najvacsie, musim vziat novalgin od bolesti...mna hlavne zaujimalo ze kedy to prestane tak boliet, e si budem moct v pohode odkaslat alebo kychnut.
A inak nebrali ste ziadna wobenzym?
@janqa27 wobenzym som nebrala.. po 2 týždňoch sa dalo kychat aj kašlať,,. Z anestézy som mala dlho podráždene hrdlo, kašlať som nemohla, cmúľala som hašlerky..
@andaluzia12 a inak stalo sa ti aj take zeby si citila take ako keby tvrdnutie a tŕpnutie brucha? Lebo dnes som sa tak viac hybala, nedvihala som tazke ale bola som dost v pohybe...skoro cely deň a ked som si vecer konecne sadla, tak na mna take prišlo tvrdnutie a ked som chytila brucho tak akoby bolo strpnute cele, proste zvlastny pocit...a potom.ma.este aj rana zacala palit...
Neprehnala.som to s tym pohybom? Nemohla som si tym nejak ublížiť? 🥺
@snowflakenel inak este by som sa chcela spýtať ci ti pri rane nezarastali chlpky? 🫣 lebo mne tam rastú a bojim sa trochu aby nezarastli do rany a nedajbože sa nezapalili 😌
@janqa27 ahoj,,nie,,vobec sa.ki toto nastastie nsttalo. Len vetraj ranu a nos volne oblecenie. Ono sa to rychlo zahoji.
@janqa27 skús nechodiť zhrbena. Mňa pred tým v pôrodnici vystríhali. Že vraj potom bolesti trvajú dlhšie. Pomaličky, cez bolest som sa vždy postavila rovno a po týždni som ani nevedela že ma rezali. Neviem či mi pomohla len táto rada, ale teda takéto som mala info
@lucia147852 ano, akpnahle som bola vystreta, bolo lepsie. Aj ked som chodila bplo lepsie ako v sede
@lucia147852 no ja som skoro mesiac po sekcii a teda ma to este pobolieva 🫣 hlavne ked sa obleciem a idem na prechádzku tak citim take trenie po rane a aj vlastne to vnutorne hojenie este 🫣