icon

Obrat plodu vonkajšími hmatmi alebo cisársky rez

domi122
19. okt 2025

Ahojte, som v 36tt a čakáme chlapčeka. Stále je však otočený KP. Chcela som sa opýtať tie ktoré ste rodili v novej nemocnici v Košiciach a máte podobnú skúsenosť, robia aj obraty alebo rovno sekcia?. Ak robia obrat vonkajšími hmatmi ísť do toho alebo zostať radšej pri sekcii?. Ďakujem vopred.

zuzkaa1991
19. okt 2025

@domi122 dieťa sa stale vie otocit.....ja som bola v tom zeje spravne otocena a kazdy týždeň asi inac bola....raz kp raz dole.hlavickou....ale.to.usg povie ako je v danom case babo ;)

anonym_7b4245
19. okt 2025

@domi122 Ja som rodila KP prirodzene. Je to síce 18 rokov dozadu,ale malý sa neotočil už a o cisárskom nechceli ani počuť. Povedali mi ku koncu tehotenstva a bol to pre mňa šok.

anonym_7b4245
19. okt 2025
@zuzkaa1991

@domi122 dieťa sa stale vie otocit.....ja som bola v tom zeje spravne otocena a kazdy týždeň asi inac bola....raz kp raz dole.hlavickou....ale.to.usg povie ako je v danom case babo ;)

@zuzkaa1991 Mne sa už neotočil rodila som KP prirodzene.

anonym_319680
19. okt 2025

@domi122 ja som síce rodila v BA, ale išla som na obrat. Nechcela som rodiť KP, ani cisárskym, tak som sa rozhodla skúsiť toto. Robili ho v 40tt, malá sa mi hneď aj zosunula nižšie do pôrodných ciest a o 2 dni som porodila. Čiže ja odporúčam obrat.