Otehotnenie po akútnom cisárskom reze
Ahojte ,ste tu niektoré ktoré ste mali prvý akútny cisársky rez a prvé babo vám zomrelo a snažili ste sa otehotnieť skôr ako o 1 rok? Ja som dnes presne 3 mesiace po pôrode a chcela by som aby sme sa už začali snažiť. Co sa tika rany z vonku aj z vnútra tak je to ok, bola som pred dvoma tyzdnami na druhej kontrole pri gynekológovi a bol zomna vytešeny ze to z dnu vyzerá veľmi dobre. ,,za ako dlho ste otehotneli a bolo to ok ? Ďakujem.
@nilinka2345 ahoj najlepšie počkať aspoň rok a pol ,neriskuj ,ja som mala cisársky akútny prvé bábätko mi zomrelo 😥a druhy krát som bola tehotná az o rok a pol .Viem aké je to bolestivé prísť o bábätko aj ja som chcela byť čo najskôr tehotná ,ale najlepšie tomu nechať čas a zotaviť sa aj psychicky aj fyzicky , veľa šťastia ti prajem 😘
@nilinka2345 akutny bol taky, ze rezali brucho napriec ci klasicky dole bikinovy rez?
Pri reze cez brucho by som pockala ten rok, pri bikinovom mne povedala, ze pol roka cakat.
Predpokladam ze doktori Ti dali nejake odporucenie. Ten 1 rok? Urcite by som sa riadila tym, a nie nejakymi neznamymi zenami na fore. Drz sa, zelam Ti nech sa podari v spravny cas...
@nilinka2345 akutny bol taky, ze rezali brucho napriec ci klasicky dole bikinovy rez?
Pri reze cez brucho by som pockala ten rok, pri bikinovom mne povedala, ze pol roka cakat.
@euka210 mam ho normálne klasický dole neviem aké sú na to názvy
Ja by som neriskovala. Počkala by som
@nilinka2345 tak po pol roku alebo ako Ti povie dr. Ja som po sc o 1,5r bola zase tehu.
Radsej neriskuj, aj ked je to tazke. 😥 Druhe tehu moze dopadnut zle kvoli jazve. Urcite este pockajte. 🙏
@nilinka2345 toto je veľmi ťažká situácia. Ja som nechápala prečo mamicke s mŕtvym bábätkom 4 dni vyvolávali pôrod. 4 dní nočnej mory. Teraz to už úplne chápem prečo sa to robí.
Môj doktor odporúčal čakať 2roky od cisárskeho. Minimálne. No kamarátka ktorá tiež porodila cisárskym rezom mŕtve bábätko, musela čakať rok. Bolo to ťažké vyplniť celý rok to prázdno, nakoniec vydržali necelý rok. 10-11 mesiacov.
Držím ti prsty, ale určite počkaj aspoň rok. Nestojí ti to zato riskovať.

@nilinka2345 určite by som ako lekárka neriskovala tak skoro tehotnost. Jazva by mohla prasknut. Daj tomu čas.