icon

Pocity po pôrode

kacicka1123
19. sep 2021

Ahojte ,aom 3 deň po pôrode ,mala som ťažký priebeh ,mam nonstop hrozné bolesti ,manžela mi dovolili nechať somnou na izbe tak pomáha ako vie ,čo je problém ,a nie som si istá či to mám tak iba ja ...
Poriadne si este neviem uvedomiť že mam dieťatko,nepocitujem hneď lásku ,beriem to tak normálne ,že robím to čo mám ,učím sa ako prvorodička ...Lenže .V noci sme malinkehp mali pri sebe ,kedze nekojím ,kazde dve hodinky od sestriciek pytat flasku s mlieckom a hriat na chodbe ,vydrzala som do 12 tej ,malicky malo s flasly spapal,sestricka mi dala lieky proti bolesti a liek na spanie ,bola som nehorazne unavena slaba ,malicky nam plakal kazdych 5/10 minut a nechcel papať ,iba po troške a znova plač ,unavená som zaspala tak tvrdo že plač ma nezobudil ,sestričky nam ho teda vzali ...cítila som sa zle ,vystrašene ,že v takom stave mam k babatku vstavat ,nevladat ,kedze mam aj nizky krvny obraz a tlak,mam zavrate ,nevydrzim dlho chodit ...bojim sa ze budem mat z toho nejaky stres ,nervy ,a prinajhorsom poporodnu depresiu...
Mala ste niektora aj vy nieco take ? Zvladli ste to? Mali ste chcilkovy sok kym ste prijali ze ste mama a mate babatko?

karhu
19. sep 2021

si 3 dni po komplikovanom porode, co od seba chces?
prvy tyzden sa sustred na to aby ste to prezili, prve 2 mesiace sa snazte o to prezit to v zdravi, vsetko ostatne pride casom..

natalala
19. sep 2021

@kacicka1123 mne vyvolavali porod 3 dni, na 4 nakoniec akutna sekcia, takze mala som aj bolesti aj rozrezane brucho a rodila som tesne pred koronou, ked bola chripkova epidemia, takze som bola 10 dni v nemocnici bez jedinej navstevy. Malu som mala po 12hod ako som sa postavila po cisaraku uz stale pri sebe. Spala na mne na brusku a vyspali sme sa cez noc obidve, lebo sa budila minimalne. Tiez som mala zvlastne pocity, take neskutocne vzdy ked som sa na nu pozrela 🙂 hlavne sa nestresuj, to ze tam mas muza je extremna pomoc, skus aj cez den spat ked spi malinka. Je pravda, ze mne to kojenie extremne ulahcilo, lebo kazdu chvilu riesit flsky, zarabanie, sterlizaciu je na nervy 🙈 moja rada je mat babo co najviac na sebe nech ta citi a uvidis, ze bude menej plakat, viac spat a bude kludnejsie, potrebuje ta musis sa prpste prekonat aj napriek vycerpaniu. Vyuzi dni v nemocnici na oddych, ked nemas ziadne dalsie povinnosti okolo domacnosti. Pre mna bol dalsi sok, ked sme prisli domov, si hovorime s muzom, ze to nam ju naozaj dali iba tak a nikto nas neskontroluje a zvladneme to? Ma uz vyse roka a pol a prezili sme to v zdravy vsetci zatial :D Velmi to drzim palce, urcite si pekne na seba zvyknete a bude vam babatko robit radost 🙂

lucilaines
19. sep 2021

Prosim ta nestresuj sa a nic si nevycitaj. Si po tazkom porode, keby si dieta dala sestrickam aj na cely den, len preto, ze sa chces vyspat a nemas nervy na plac, je to uplne v poriadku, dietatu nic nebude a ty sa necit previnilo. Toto si hned teraz vtlc do hlavy, pretoze previnile pocity pridu, ze nekojis, ze malo spi, vela spi, malo je, vela je, ci sa mu dost venujes, ci sa o neho dobre staras, preco tolko place, preco nevies dovod placu. Budes mat pocity, ze si budes chciet trieskat hlavu o stenu od unavy a aj ti prebehne hlavou, ci si toto ozaj chcela. Je to normalne, zazije to asi vacsina zien, len otom nehovoria..nepochybuj o sebe prosim ta, viem ze je to maly krehky uzlicek, ale vsetko co robis, robis ako najlepsie vies, dieta bude zive zdrave a bude ta lubit. A ty ho budes lubit tiez, ale ano, moze to trvat niekolko dni, dokonca aj tyzdnov, mozno dokonca taky ten vybuch lasky ako si to predstavujes ani nepride, ale garantujem ti, ze ho lubit budes a dala by si za neho zivot. Netlac na seba, vsetko je v poriadku a je to normalne. Si po porode, chvilu budes precitlivena urevana kopka hormonov, ale casom sa vsetko utrasie. Budes skvela mama neboj sa. Hovor o tom, co citis. Ak nie partnerovi, ze sa bojis, ze by to nepochopil, napis sem. Vela zien si preslo zlozitymi emociami po porode.

zuvelyn
19. sep 2021

Zvládneš to, neboj sa. Hlavne ak máš pocit ze sa cítiš zle tak popros o pomoc psychológa. Ja som sa do svojho syna "zaľúbila" asi ked mal 5-6 mesiacov , je to normálne a prirodzené aj ked sa o tom málo čo (bohužiaľ) hovorí.

mabenn
19. sep 2021

@kacicka1123 ano, nic si nevycitaj, to je velmi "surovy" stav po porode, neda sa na to ani pripravit, ani vopred si predstavit...neboj sa, postupne sa spamatas, vyliecis, dietatko je este po porode tiez take vystrasene, hlavne ked to bolo narocne, daj si pomoct, ked sa da...ja ti poviem, moja predstava bola silna ze rooming in 24hod denne od narodenia, a realita bola taka ze som poprosila prvu noc nech mi na neho daju pozor sestry, lebo som nevladala...potom to uz slo pomalicky

tinuska115
1. okt 2021

@kacicka1123 ja som prvý pôrod nemala až taky ťažký, no mala som hadičku v oblicke, bola som dosť zasivana a dostala som silný zápal močových ciest, nevládala som, pomočovala som sa lebo mi bolo tak zle a mala som také bolesti, že kým som sa postavila z postele, tak som to nestihla. Sestričky silou mocou chceli, aby bol malý celý čas pri mne. Pohľad naňho ma hrial pri srdci a dodával mi silu, no jednoducho som si povedala, že ak chcem aby bol on spokojný, musím sa v prvom rade dat do poriadku ja. Vypýtala som si lieky od bolesti, dostala som ATB na zápal a sestričkam som povedala, že jednoducho nevládzem byť ešte s malým sama, nech mi ho nosia len na kojenie. Veľmi sa im to nepáčilo, ale keď som raz pri prebaľovani malého skoro odpadla, tak videli, že to nieje bezpečné a vzali ho. Z pôrodnice som šla domov po 5 dňoch, ale v stave, ze som doma dokázala už normálne fungovať, aj vďaka tomu ze som si ako tak v nemocnici "oddýchla". Výčitky som nemala, práve naopak, spravila som všetko preto, aby sme sa mali aj ja aj malý dobre.