icon

Poradíte niečo na zmenšenie maternice po pôrode?

zuzanitaina40
25. apr 2013

Som 11-den po porode a maternica sa mi nechce stiahnut. Neviete mi nieco poradit? Dakujem.

brumka
25. apr 2013

@zuzanitaina40 mas este cas, cele 600nedelie. dojcenie pomaha na stiahnutie maternice a cas 🙂

stanislavao
25. apr 2013

v TO davaju na brucho po porode take zataze - vrecka akoby s pieskom. ja som odchadzala domov s plochym bruchom, ako som mala pred tehu. a este aj inejkcie davali na stahovanie maternice. neviem, ci to robia v kazdej porodnici. Ale zas este mate cas, to ste este len kratko po porode. pockajte este mesiac.

ragazzina
25. apr 2013

@zuzanitaina40 a este prazdny mocovy mechur pomaha...alebo skor opacne 🙂 plny mechur brani stahovaniu maternice - aspon tak mne poradil moj porodnik...takze vela kojit a vela cikat 🙂

sabiatko
25. apr 2013

Ja som po porode lezala na bruchu a mam ho ako predtym.

gretka2
25. apr 2013

Jednoznacne dojcenie. Pri dojceni sa vylucuje oxytocin, ktory to ma "na starosti" 🙂. Oxytocin sa podava po porode aj injekcne, prip. infuziou, je to "ta injekcia" na stiahnutie maternice.
A 11 dni je este malo 🙂 Neboj.
A to ti na sone povedali, ze je to vacsia maternica? Lebo to jednoducho moze byt "brusko", tuk 🙂

kkl82
25. apr 2013

dojcenie, dojcenie, dojcenie 😉. ak sa ti nerozbehlo mliecko alebo mas problemy s dojcenim, kontaktuj laktacnu poradkynu na www.mamila.sk. urcite to stoji za to a nielen kvoli stiahnutiu maternice 😉.

vinifred
25. apr 2013

..trpezlivosť ruže prináša.. 😀

chavierka
25. apr 2013

juj, nechcem ťa sklamať, ja som mala sekciu a brucho veľké aj pol roka.....uplne ako tehuľka

sharlotta
25. apr 2013

Okrem dojcenia ja som si este kupila take stahujuce nohavicky. Pomohli a okrem toho ma v nich ovela menej bolela jazva.

elilly
29. apr 2013

ahoj, tiez som mala problem so stahovanim maternice a v porodnici mi poradili cviky - su to tie iste, ako na spevnenie panvoveho dna a spodneho bruska .. je pravda, ze som mala brusko este dllho - ale pomohlo 🙂) drzim palce

limetka713
29. apr 2013

mojej kamoške dávali tie vrecká so záťažou, pichli injekciu na sťahovanie maternice a ešte jej sestrička poradila sťahujúce nohavičky a legíny (tá guma na nich super sťahovala, ale bola taká široká, sťahovala veľkú plochu bruška, nie úzka, že by to mala zarezané)..mala sekciu, nie prirodzený pôrod..

natali93931
22. aug 2024

@stanislavao zdravím, chcem sa spýtať, koľko asi tak vážilo to vrecko? Ďakujem za odpoveď

michaela329
22. aug 2024

Sestra mala stahovaci pás, nemohla dojčiť a bola aj po sekcii. Pás je pomáhal spevniť.

jamidea
22. aug 2024

@zuzanitaina40 ako vies, mudr.ti co povedala pri odchode z nemocnice. Ak nic, tak jeok. Velkost brucha zavisi od veku, predoslej kondicie a tak podobne. Ak nemas 25, tak nechci brucho modelky v 11.den po porode

stanislavao
22. aug 2024

@natali93931 tak to neviem. To bolo pred 15 rokmi.