Poradíte niečo na zmenšenie maternice po pôrode?
Som 11-den po porode a maternica sa mi nechce stiahnut. Neviete mi nieco poradit? Dakujem.
v TO davaju na brucho po porode take zataze - vrecka akoby s pieskom. ja som odchadzala domov s plochym bruchom, ako som mala pred tehu. a este aj inejkcie davali na stahovanie maternice. neviem, ci to robia v kazdej porodnici. Ale zas este mate cas, to ste este len kratko po porode. pockajte este mesiac.
@zuzanitaina40 a este prazdny mocovy mechur pomaha...alebo skor opacne 🙂 plny mechur brani stahovaniu maternice - aspon tak mne poradil moj porodnik...takze vela kojit a vela cikat 🙂
Ja som po porode lezala na bruchu a mam ho ako predtym.
Jednoznacne dojcenie. Pri dojceni sa vylucuje oxytocin, ktory to ma "na starosti" 🙂. Oxytocin sa podava po porode aj injekcne, prip. infuziou, je to "ta injekcia" na stiahnutie maternice.
A 11 dni je este malo 🙂 Neboj.
A to ti na sone povedali, ze je to vacsia maternica? Lebo to jednoducho moze byt "brusko", tuk 🙂
dojcenie, dojcenie, dojcenie 😉. ak sa ti nerozbehlo mliecko alebo mas problemy s dojcenim, kontaktuj laktacnu poradkynu na www.mamila.sk. urcite to stoji za to a nielen kvoli stiahnutiu maternice 😉.
..trpezlivosť ruže prináša.. 😀
juj, nechcem ťa sklamať, ja som mala sekciu a brucho veľké aj pol roka.....uplne ako tehuľka
Okrem dojcenia ja som si este kupila take stahujuce nohavicky. Pomohli a okrem toho ma v nich ovela menej bolela jazva.
ahoj, tiez som mala problem so stahovanim maternice a v porodnici mi poradili cviky - su to tie iste, ako na spevnenie panvoveho dna a spodneho bruska .. je pravda, ze som mala brusko este dllho - ale pomohlo 🙂) drzim palce
mojej kamoške dávali tie vrecká so záťažou, pichli injekciu na sťahovanie maternice a ešte jej sestrička poradila sťahujúce nohavičky a legíny (tá guma na nich super sťahovala, ale bola taká široká, sťahovala veľkú plochu bruška, nie úzka, že by to mala zarezané)..mala sekciu, nie prirodzený pôrod..
@stanislavao zdravím, chcem sa spýtať, koľko asi tak vážilo to vrecko? Ďakujem za odpoveď
Sestra mala stahovaci pás, nemohla dojčiť a bola aj po sekcii. Pás je pomáhal spevniť.
@zuzanitaina40 ako vies, mudr.ti co povedala pri odchode z nemocnice. Ak nic, tak jeok. Velkost brucha zavisi od veku, predoslej kondicie a tak podobne. Ak nemas 25, tak nechci brucho modelky v 11.den po porode
@natali93931 tak to neviem. To bolo pred 15 rokmi.

@zuzanitaina40 mas este cas, cele 600nedelie. dojcenie pomaha na stiahnutie maternice a cas 🙂