Príprava na prvý pôrod
Ahojte, kedze som 1. raz tehotna, zacala som pomaly ale isto rozmyslat nad tym ci je nutne sa nejak specialne pripravovat na porod, nejake specialne cvicenia a take veci mam na mysli, mna pobolieva kostrc a krize v podstate uz od zaciatku tehotenstva, a niesom zena ktora cvici alebo je nejako extra aktivna, preto ma zaujima ako ste to zvladli, zeny ktore necvicili alebo nerobili nejake pripravy, alebo to odporucate?
Za kazdy nazor dakujem
Ahoj, ja som pred porodom necvicila, nenavstevovala som nijake predporodne kurzy pre tehotne zamerane na pohyb, viacmenej som lezala, lebo mi bolo stale zle a aj pri kratuckej prechadzke mi velmi tvrdlo brucho.
Porod som mala super. Nerobila som ani nijake specialne predporodne pripravy ako caje, naparky, atd atd. Par dni som pila tusim malinikovy caj, aj to som niekedy zabudla.
Tam mas suhru viacerych externych faktorov a cvicit nemusis a moze to dopadnut super a cvicit mozes a moze tam zohrat rolu cosi ine a porod nemusi byt jednoduchy.
Ak vsak chces spravit nieco pre seba, nemyslim si, ze to je na skodu. 🙂
@olinka1502 veelmi odporucam relaxacie hypnoporodu, porod je z velkej casti o vnutornom nastaveni rodicky. Aj ked by cely personal bol hrozny, ked tvoja mysel bude pokojna a bude verit, zectelo vie co robi, maximalne to pomoze... prvy porod som isla nepripravena, iba s kratkou predporodnou pripraviu, na druhy som sapripravovala s kurzom hypnoporodu a to bolo cosi nadherne, hoci som sa velmi bala kvoli prvej skusenosti, dopadlo to uzasne
Ahoj, ja som pred porodom necvicila, nenavstevovala som nijake predporodne kurzy pre tehotne zamerane na pohyb, viacmenej som lezala, lebo mi bolo stale zle a aj pri kratuckej prechadzke mi velmi tvrdlo brucho.
Porod som mala super. Nerobila som ani nijake specialne predporodne pripravy ako caje, naparky, atd atd. Par dni som pila tusim malinikovy caj, aj to som niekedy zabudla.
Tam mas suhru viacerych externych faktorov a cvicit nemusis a moze to dopadnut super a cvicit mozes a moze tam zohrat rolu cosi ine a porod nemusi byt jednoduchy.
Ak vsak chces spravit nieco pre seba, nemyslim si, ze to je na skodu. 🙂
@olinka1502
Ja som presne tak isto na tom bola ako @anonym_4d0361. Pred pôrodom som necvicila a nerobila nič špeciálne. Išli sme s manželom na predporodnu prípravu ale to bola len teória. Všetko čo tam vraveli som uz mala načítane, takže viac by som nešla. Pôrod dopadol tiež super.
@olinka1502 ja určite doporucim cvičiť a najmä vediet pri pôrode dýchať...je fajn sa pripraviť potom aj ta psychika je na tom lepšie🙂
@olinka1502 cvicila som s Aniballom a nakoniec som mala cisarsky tak zbytocne..
Vybavit epidural si nezabudni.. 😉
@olinka1502 absolvovala som predporodny kurz, kde okrem cvicenia pre tehotne, nam ukazali ulavove polohy a tiez nam vysvetlili ako spravne pri porode dychat a to bolo super, odporucam vsetkymi desiatimi, velmi dobre sa mi darilo predychavat bolestive kontrakcie, velmi mi to pomohlo.
Inac som sa specialne nepripravovala, ale zas ja som mala bezne dost pohybu, bolo mi dobre tak som vladala doma fungovat, upratovala som jedna radost dom, dvor, zahradu.. vkuse snad nieco 😁, skoro som sa nezastavila a takmer kazdy den pocas tehotenstva som chodievala na prechadzky so psom von.
Ak máš takú možnosť, predpôrodný kurz je určite fajn absolvovať, za mňa bolo zaujímavé keď nám ukazovali kostru a ako pôrod prebieha, starostlivosť pred pôrodom, čo môžeme robiť keď si chceme dopomôcť k spusteniu pôrodu od nápariek po teplú sprchu, masáže a tak ďalej ďalej. Ďalej sme mali prednášku o tom čo robiť počas a po pôrode, ako prežiť šestonedelie, dokonca nám hovorili aj veci k dojčeniu s ukážkami na bábikách, aké sú pre nás možnosti aj v rámci nemocnice, prakticky všetko čo by človeka mohlo napadnúť keď sa povie "pôrod". Samozrejme kvalita sa bude líšiť od inštruktora, ale je to niečo čo by som ti odporučila. A ku cvičeniu, keď chceš existuje cvičenie aj pre tehotné či už prezenčne (vo väčších mestách) alebo online, ale stačí aj keď si nájdeš pár minút denne sa poriadne natiahnuť alebo sa prejsť.
Ahoj ,ja som si zaplatila predporodny kurz v nemocnici kde chcem ísť rodiť a lepšie som nemohla urobiť , som veľmi spokojná , aj priestory nám poukazovali , aj cvičíme a máme aj teoretickú časť 😊
@olinka1502 ja som neabsolvovala absolútne ze nic. A nic sa nestalo 😄

@olinka1502 ja plánujem navštevovať predporodny kurz keď bude na to čas . A cvičím cviky pre tehotné ženy