icon

Sekcia, drenáž a mokvanie brucha

jaaa2010
15. mar 2016

Som uz skoro 4 tyzdne po sekcii.Rana sa zhojila pekne len na 3. den po sekcii mi zatvrdlo brucho cele scernalo a museli mi zaviest drenaz kadial odtekala zhemolizovana krv.Sokoro 3 tyzdne som bola v nemocnici. Teraz som doma no kazdy druhy den na prevaz a brucho stale mokva nechce sa zacelit mam tam ranu 4cm siroku a viac ako 10 hlboku - taky tunel co sa nechce zacelit 😒 neviete mi niekto nieco poradit lebo uz mam toho vazne dost

mamulka211
15. mar 2016

Umyvaj si to repikom.

jaaa2010
autor
15. mar 2016

Dakujem skusim

sisulienka2
15. mar 2016

Ahoj.Plne ta chapem co prezivas.Ja som presla cez toto iste,sekciu mi robili v akutnom stave,v zapale..preto sa mi potom rana tiez zdurila,zapalila..na 5 den po porode mi to prasklo,drenazovali mi to a 4 mesiace som chodila na chirurgiu,vzdy sa mi opakoval apces v rane.Ja som brala WOBENZYM 3xdenne10 tabletiek,potom som znizovala davku,tiez potierala ranu Svedskymi kvapkami ked sa mi uz trosku zacelila.Toto ma dostalo z tohto,mala som aj tepoty,crp vyssie.

8291
15. mar 2016

Hlboku ranu určite nerieš babskymi receptmi,hoci repukom nič nepokaziš.Co ti nato lekári dávajú,je to pekné červené,alebo zahnisané,s povlakmi?

evicaveverica
16. mar 2016

Fuuuuuu...a ja som sa zlostila ze mam dren zavedeny 3dni..pricom som bola jedina na oddeleni s tym. Tymto blahorecim svojho lekara...
Ale k veci.. Operujuci lekar co povedal? Resp. skus ten repik, pripadne dubovu koru - ta vysusuje. Ja mam este ba jazvu kupenu mast contractubex, ci tak dako..len neviem ci sa moze nanasat aj na mokvajucu ranu. Aaa zazracba vec je este koloidne striebro. To si urcite kup. Je to v spreji, posobi to protizapalovo a hoji to. Zarucene. Drzim palce

jaaa2010
autor
16. mar 2016

ja som mala 40st horucky a crp 220 takze ziadna slava teraz sice bez teploty no rana stale rovnaka .Dakujem Vam za rady skusim vsetko lebo uz som zufala

jaaa2010
autor
16. mar 2016

lekar nepovedal nic ze ak to neprejde tak ma uspia a budu znova rezat a teda to sa mi vobec nepaci .Ranu mam cistu toto sa mi vytvorilo nad ranou

8291
16. mar 2016

@jaaa2010 takže rana zahojená a máš ju otvorenu len na kúsku,odkiaľ ti stále secernuje? Aký je to obsah?ono navonok rana môže byť pekná ale peritoneum môže byť podmínované hnisavym ložiskom,záleži aký obsah ti odtiaľ vyteká,pokial je číry,čistý bez zápach tak časom by sa to mohlo zaceliť a dobre je fakt koloidne striebro na zrýchlenie hojenia.na preväzoch ti ranu aj preplachujú-ak ano aký obsah odtiaľ ide.

jaaa2010
autor
16. mar 2016

mne odtial vyteka zhemolizovana krv nie hnis Preplachovali mi ju no teraz uz len prevazuju nasucho Ale zeby sa to lepsilo sa povedat neda a najhorsie je ze sa nevladzem o malicku poriadne starat

jaaa2010
autor
16. mar 2016

teda aspon tak mi povedali mne sa pod kozou urobili ohranicene krvne zrazeniny a tie mi vytlacalli a na zaklade toho mi zostala v bruchu ta diera teda tunel to pomenovali a ten sa nechce zacelit stale vyteka krv a dost hodne vcera po asi 12 h klude ked netieklo vobec sa mi to tak spustilo ze som mala krv az v ponozkach

evicaveverica
16. mar 2016

@jaaa2010 boze moja ja ti zelaam straasne vela zdravia a nech sa ti to podari dako poliecit. Skus inych lekarov pripadne. Nemas dake kontakty co maju kontakty?

jaaa2010
autor
16. mar 2016

dakujem pekne a veru nie nikoho nemam ☹

mamulibabuli
16. mar 2016

@jaaa2010 ano mam presne s takouto mokvajucou ranou skusenost. Utekaj kupit akutol spre Akutol-speci na taketo mokvajuce nehojace sa ranyj-taka biela akoby gelova pena..mne to veeeelmi krasne pomohlo.

mamulibabuli
16. mar 2016

Je to ,,akutol hydrogel,,

briketa
16. mar 2016

Na vonkajsiu ranu (nic vnutorne!) pomoze cerstva rastlina aloe vera. Nie pripravky z nej. Priamo list, Rozkrojeny, ocisteny a duzina sa prilozi zvonka na ranu. Nemam ziadnu jazvu po cisarskom. Su ludia co aloe pestuju aj na SVK.

mamulibabuli
16. mar 2016

@briketa ja som tiez skusala pripravok aloe vera-ten z LR a nepomohol..ani precistenie peroxidom lekarom neurobil zazrak az Akutol hydrogel ODPORUCAM!!!!

briketa
16. mar 2016

@mamulibabuli nie pripravok, cerstva rastlina. Spomenula som to. Ale inak, cokolvek pomoze je dobre. Ved ziadna z nas nechce skarede jazvy! Ja by som si uplne na zaciatok pytala na plastickej chirurgii naplaste co posobia ako nahradna koza pri tazkych urazoch.

aristka
16. mar 2016

@jaaa2010 to .ze ti odtial vyteka krv a hnis .znamena .ze to bolo ci je infikovane .nejde i povrchnu ranu a babske recepty si vyhod z hlavy .prikladanie repika zvonka je zbytocne .tak isto aj stribro a este si nieco naviac zavedies .....potrebuje to len chir.osetrenie a tvoju obrovsku trpezlivost .ak bytok prestane .co sa asi deje .kedze tu do rany nedaju dren alebo dren s atb .rana by sa mala sama pekne stiahnut a zacelit....ty len vela oddychuj .setri sa ....a hlavne vydrz

zuza3112
16. mar 2016

Ahoj. Mne sa 5 dni po sekcii otvorila jazva na jednom mieste cca 3 cm dlhe a par cm hlboko. Mokvalo to a presne ako hovoris - chvilu klud, clovek sa tesi, ze sa to uz snaaad hoji a zrazu.. zacali z toho tiect ako z vodopadu.. Tiez mi to preplachovali peroxidom (asi 2x tyzdenne), doma som si to miesto liehom cistila, prikladala repik ( ale to moc nepomahalo) a trvalo to asi 6 tyzdnov. Potom jedna sestricka v nemocnici odkialsi vytiahla flasticku s takou hustou hnedou tekutinou (vola sa to peruansky balzam) a cuduj sa svete, o tyzden po diere nebola ani stopa..

aristka
16. mar 2016

@zuza3112 no len peruansky balzam sa sa nemoze davat vnutorne .jej rana je velka ci skor hlboka a pokial s nej tecie urcite jej ho neodporucam a nijaky chirurg jej ho do rany neda .koleduje si o problem .ale ked sa bude rana uzatvarat tj bude cista .urcite vyznam potierat to ma

8291
16. mar 2016

@aristka presne tak,v jej prípade bude najlepšie,ked jej nahodia vakuovu drenáž,ktorá bude nonstop odsavat sekrét a vtedy sa začne pomaly uzatvárať.do takej secernujucej hlbokej raný by som absolútne nič nedavala.

jaaa2010
autor
18. mar 2016

Dakujem za rady vyskusam vsetko hadam uz len nieco zaberie aby som nemusela mat tu drenaz lebo uz teraz mam toho dost a nie este pobehovat s flasou alebo sackom to uz by som asi ani nezvladla je to zataz na moju psychiku.Ked si to doma osetrujem a tecie mi to po nohach tak uz to nezvladam normalne mi to je protivne a je mi z toho zle

aristka
18. mar 2016

@jaaa2010 mozno by nebolo odvecu zohnat si biolampu .ak mas moznost v okoli a niekoljo krat denne ozarovat ...dren redona ti domov nikto neda .ak tak dren tak pod naplast gumeny alebo mulovy napusteny atb ...uvidis .viem.ze je to co prezivas plne diskomfortne .ale vydrz ...

terka2111
2. dec 2021

Chcem sa spýtať manžel je týždeň po operácii pusitili ho domou stim ze mu vybrali aj s ľavej strany drenaž bolo všetko poriadku uz tam mal peknú chrasticku d es mu stade začalo dosť veľa vytekát hnis co mam robit