icon

Skúsenosti s vyvolávaným pôrodom: Platí sa dodatočne?

25. jan 2025

Ahojte bolo mi odporúčany vyvolavany porod pretože mám do pôrodnice 4hodiny cesty a stále cestujem na poradne. Nález je v poriadku, ja som zdravá, dieťa tiež, všetko okej. Krcok je zmaknuty ale doktorku navrhli programovaní pôrod skrze to ze to bude pohodlnejšie a bezpečnejšie pre mňa prísť a vyvolať pôrod ako počkať na prasknutie vody/atď a ešte cestovať 4hod. Som prvorodicka.
Chcem sa,opýtať čo obnasa vyvolavany porod? Platí sa za to nejako špeciálne dodatočne za tie tabletky? Pripadne ako si privodiť pôrod do týždňa? 🙄 v čase vyvolávania budem presne 39+1

Strana
z2
blaazi
25. jan 2025

Ja by som sa na to nedala🙂 ak je to prvy porod ..tak za 4 h od nejakych naznakovvkontrakcii bude babatko len tazko na svete

autor
25. jan 2025

@blaazi áno prvé bábätko. Už mám poslickov aj teraz. Budem sa snažiť sa ju rozhýbať do termínu.. Sex/schody /prechádzka a malinikovy caj, Co by ešte mohlo pomôcť?

zuzkacik4
25. jan 2025

Ja by som veru dobrovolne vyvolavany porod nepodstupila, ak nie su ziadne komplikacie...

ema229
25. jan 2025

Bez komplikácií by som si už nikdy viac nedovolila vyvolať pôrod

blaazi
25. jan 2025

Tak ..vies, ono porod sa spusti sam, nevedne kedy, mozno budu musiet vyvolat po termine (prenasat sa moze max 10dni). Poslicky mozes mat, ale to o termine porodu vela nepovie. Prvorodicky sa otvaraju pomalsie, mne zacala odtekat plodova voda a porod sa rozbehol (kontrakcie) az o 12h. Pri druhom mi prepichli vak a pustili vodu 11 den po termine. Robila som maximum na rozbehnutie, naparka, cvicenie, dokonca som behala do kopca🙏😁 a nic. Pomohol hamiltonov hmat, ze som sa zacala otbarat, ale to som uz prenasala. Podla mojho nazoru to nie je dobre silit. Vyvolany porod moze spustit radu komplikacii, ktore bude treba riesit lekarskou intervenciou a v konecnom dosledku to moze byt pre teba a babatko jednoducho narocnejsie a komplikovanejsie. Dobrovolne by som do toho nesla, jedine ak by bola zdravotna indikacia, ze sa ma dietatko zle a podobne. Tie porody nie su ako v americkom filme, ze zo sekundy a sekundu zacnes rodit a hned sa nesie vracia voda, rucniky a noznicky 🤗 su to casto hodiny a hodiny otvarania sa...zatial.docestujes. a velmi nemysli na to kedy to bude, este to moze chvilu trvat... ja by som na tvojom mieste aj cvicila, hybala sa, ale aj pozrela film🙂 dala si vanu, este si vychutnala milovanie bez deti a oddychovala. Super je masaz hradze, naparka a psychicka priprava _ odporucam afirmacie k hypnoporodu.

rybka1987
25. jan 2025

Neblbni s vyvolavanym porod ak je vsetko ok. Radsej hladaj ine riesenie.

autor
25. jan 2025

@rybka1987 napr aké iné riešenie?

trgypadl
25. jan 2025

Radsej sa ubytuj na hotely blizko porodnice,vyvolavat nepripravene porodne cesty je totalna blbost

ina2405
25. jan 2025

Kde žiješ, ked je pôrodnica 4h cesty? Nie je jednoduchšie rodiť bližšie?

rybka1987
25. jan 2025

Napr. co pisu baby vysie. To aj mna napadlo ako prve.

maryetta
25. jan 2025

@blaazi kamoska mala prvy porod za 3 hodky. Takze...

maryetta
25. jan 2025

Ja som isla 2 tyzdne pred porodom 300km. K mame a tam som ostala do porodu. Ak uz chces rodit niekde "dalej". Neda sa ti tam ubytovat?

autor
25. jan 2025

@rybka1987 manžel pracuje v zahraničí tak žijeme v zahraničí, a do pôrodnice najbližšej mam 4hodiny plus neviem ci ste pravidelne niektorá cestovali denne napr 8h dokopy ze 4tam a 4 späť domov ale je to dosť fyzicky náročné pre tehotnú sedieť tak dlho v aute🙄 cele dni niesom schopná jest lebo mi býva na ceste zle takže chudák dieťa za ten deň keď cestujem nedostane poriadne ani živiny ktoré by malo. A . ubytovať sa na hoteli, no to mi príde ze budem môcť byť na hoteli aj 2 týždne, prenášať, budem tam sama a skôr sa zblaznim od nudy a samoty na tom hoteli 😅

autor
25. jan 2025

@maryetta práve toho sa bojím. Ze co ak budem jedna z tých ktoré budú mať rýchly pôrod a nestihneme prísť do nemocnice. Streptokok bol našťastie negatívny, inak by som ani tu cestu neabsolvovala

autor
25. jan 2025

@maryetta no ja v čase vyvolávania budem týždeň pred pôrodom. Aj manželovi by vyhovovalo keby porodim skôr keďže nemôže toľko voľna si brať v práci. A to potom komplikuje finančnú situáciu. Teraz mam do TP 16 DNÍ. Tak verím tomu ze sa mi to podarí nejako rozbehnúť

ina2405
25. jan 2025

Vyvolávať pôrod kvôli cestovaniu je pre mňa osobne naozaj zlá možnosť. Neviem...a nemôžeš teda rodiť v zahraničí?

autor
25. jan 2025

@ina2405 tu rodiť nechcem skrze ich prístup.. Nie je to tak dobre ako na sk. A bojím sa. Celkovo mam strach z lekárov, nie to ešte z lekárov ktori budú na mňa v cudzom jazyku rozprávať, nebudem im rozumieť tak ako slovenským lekárom, atď..

ina2405
25. jan 2025

Tak choď na Slovensko už teraz, nemôžeš?

blaazi
25. jan 2025

@maryetta ano, stat sa moze prekotny porod, ale je to velmi vynimocne. Vtedy by som volala zachranku. Samozrejme, neviem ako to funguje v zahranici s tymto.

autor
25. jan 2025

@ina2405 dnes som bola na poradni ale vraciam sa naspäť domov. Je pre mňa finančné hlúposť ostať tu niekde na hoteli žiť dva/tri týždne a manžel bude doma. Ina možnosť v danom meste ani najbližšom okruhu nie je.

rybka1987
25. jan 2025

A nemas niekoho blizsie na SR nejaku rodinu, kde by si sa mohla ubytovat?

autor
25. jan 2025

@blaazi no a práve to ze rodila mi tu kamarátka a absolútne nebola spokojná. Už len z princípu ze poradne počas tehotenstva mala raz za dva mesiace mi príde trosku nezodpovedné od lekárov.. A takto to mala naprdinovane. V poslednom trimestri bola na kontrolu dvakrát a už aj rodila 🤦‍♀️🙄

autor
25. jan 2025

@rybka1987 na SR mame rodinu ale až ďaleko na východe sk

trgypadl
25. jan 2025

Teraz mas do terminu 16 dni,kludne mozes porodit aj tyzden po termine ,to mozu byt aj 3 tyzdne…. V prvom rade by som myslela na babo,to ze je krcok zmaknuty neznamena ,ze je skrateny a otvoreny…

ina2405
25. jan 2025

Nemam pre teba moc radu, tu nikoho nemáš, kde by si bola do pôrodu a napriek tomu tu chceš rodiť. Možno sa to rozbehne a proste sadneš do auta a budeš dúfať, že nebudeš rodiť niekde v odstavenom aute na diaľnici..držím ti palce, aby to vyšlo ako si praješ.

blaazi
25. jan 2025

Tak u nas sa mi zda, ze sa to niekedy s kontrolami aj prehana. V nasom meste napr. hospitalizuju mamicky uz den po termine a bud sa vyvolava alebo cakaju na rozbehnutie v porodnici (Levice), ubytovanie a jedlo by si mala zadarmo, starostlivost a dohlad tiez. Ja som takto cakala 11 dni, s tym.ze na priespustku som isla 2x pozriet domov.

autor
25. jan 2025

@trgypadl Áno.viem som si toho vedomá. Snažím sa veriť svojmu telu a bábätku ze to príde v správny čas a bude to okej. Ale chcela som nejaké skúsenosti a názory aj od iných žien. 😊
@ina2405 no ved práve, aj tí je možné ako horšia možnosť 😅 snáď to bude všetko v poriadku 😊
@blaazi no ako myslite 😊podľa mňa tak málo kontrol za celé tehotenstvo, no neviem to už v poriadku mi nepríde popravde. Predsa ako môžu vedieť že či je bábätko v poriadku? Chápete, ale každý má na to iný nazor

januska2
25. jan 2025

Môžem vedieť kde v zahranici ? Ďakujem

blaazi
25. jan 2025

..ano, ja to chapem 🙏 urcite je dobre, ked ma mamicka istotu, aku potrebuje.

autor
25. jan 2025

@januska2 známa rodila v Rakúsku, presne mesto neviem

Strana
z2