icon

Skúsenosti so spinálkou

vierkainka
13. okt 2022

Ahojte,caja na čoskoro pôrod spinalnou sekciou kvôli zdravotnemu stavu.Prosim o komentáre ženy, ktoré si tým prešli a boli by ochotné to trochu podrobnejšie opísať.Priebeh pocity...atd... ďakujem.
Ja mám obavy,som prvorodička.

vierkainka
autor
13. okt 2022

Pardon za preklepy,pisem na mobile...

veronika3110
13. okt 2022

@vierkainka ja som tak rodila akútnou sekciou.... je to fajn, lebo si pri vedomí, hoci je to taký nepríjemný ťahavý pocit... a netušíš čo sa s tebou deje, fakt nič necítiš... 🙂 už len potom počuješ ako tvoje babatko plače, ukážu ti ho a tebe sa uľaví a už len do konca šitia budeš plakať od radosti .. 🙂 jasné že tie bolesti potom nie sú slabučké, ale všetko to prejde... ničoho sa nemusíš báť

veronika3110
13. okt 2022

ešte predtým všetkým urobia všetrenia, zavedú do žily kanilu, močový katéter, zaviažu nohy obväzmi a tak...
pichnú ti tú spinálku do chrbta a už o páč minút cítiš v nohách teplo a prestávaš si ich cítiť.... napoja ťa a budú sledovať tlak a tep myslím... a ked ti je zle, povieš im... mne tak prichádzalo, akoby som odpadávala a aj oni videli, že mi klesá tep či tlak či čo, tak mi niečo pichli na zvýšenie a hned mi bolo lepšie...

matkahelka
13. okt 2022

@vierkainka akutna sekcia - spinal. za mna jedna fantazia. cely cas so mnou lekar aj sestricky komunikovali. kedze som rodila na vianoce, bavili sme sa o darcekoch a sviatkoch. a medzi recou nieco zaplakalo a ja ze to sa niekomu vedla narodilo tiez teraz babo? a vsetci sa zasmiali a lekar mi podal moju malu so slovami "nie, to vasa dcera sa teraz narodila ". za mna krasny zazitok mat ju hned pri sebe. pritulit ju a pobozkat.

sue155
13. okt 2022

@vierkainka ja som mala akútnu sekciu síce pred 4 rokmi, ale pamätám si ešte. Vyzliekli ma, obviazali nohy, opýtali sa na meno pre dieťa a pichli do chrbtice, položili na lôžko a začali ma napájať na všetky prístroje okolo. Zachvilku som necítila nohy. Sestričky sa pohybovali okolo, už chceli rezať, ale nebolo doktora z novorodeneckeho, ako došiel, tak za 10 sek som počula plač, babo ukázali, a šlo na vazenie, čistenie, balenie a oteckovi do náručia (videla som ich 😊, to bolo krásne a nezabudnuteľné a trosku som závidela, že si ho už manžel môže popestovat, ale potom som si to vynahradila 😅). No a presne mi prišlo počas zasivania nevoľno, tak mi pichli adrenalín na zvýšenie tlaku, bo som moc krvacala a hneď mi bolo lepsie, aj som si pospala. Necítiš nič, len zvláštny tlak a s tebou tak mykaju, keď zasivaju. Potom je divný pocit necítiť si nohy, ale to sa po asi 4 hodinách vráti ten cit. A ešte nás teda chodil doktor kontrolovať každú hodinu po zasiti, a tlačili na brucho (ci nevychádza maternica) a ja som nič necítila, ale baby co mali celkovú anestezu kričali od bolesti, keď ich stlacali. Tak to bola výhoda. A ešte neviem ci to bolo tou injekciou alebo tou hroznou posteľou, ale na 3. deň ma seklo v chrbte a úplne som nevládala stať na nohách, nedokázala som ani obsediet a dostala som brufen a 3 hodinový spánok a behala som ako srna (so zasitym bruchom) 😊. Držím palce az všetko dobre dopadne 😘

sue155
13. okt 2022

@vierkainka a ešte som zabudla, že kateter zavádzali až po injekcii

beata_k
13. okt 2022

Ak mas obavu, skus poziadat o rajsky plyn. Ja som pri druhej sekcii mala. Samotny ukon som prespala. Zobudili ma az ked mi ukazovali babatko.
Drobna rada po sekcii. Vzdy z postele vstavaj bokom cez laket. Ten trojuholnik nad postelou nepouzivaj lebo budes zapajat brusne svaly. Bokom cez laket zapajas viac bocne svaly.

zuzka1_zuzka1
13. okt 2022

Ja som mala podobne ako ty plánovanú spinal sekciu pre zdravotný stav v BB. Deň predtým ma prijali, porobili vyšetrenia. Večer už žiadne jedlo a voda. Ráno klystir, pásy a na sále mi zaviedli kateter. Opichali miesto vpichu, spinal som už necítila a o pár minút plač 🙂 mne bolo celý čas na vracanie...inak top zážitok... držím palce 🍀

mimikarol
13. okt 2022

Tiež som mala akútnu sekciu, v noci. Ani si nepamätám či mi obvazovali nohy. Mala som vysoký tlak 170/120 a tak príšerne som sa bála že mi dali voljaky oblbovak. Bolo mi chvíľu na vracanie, žiadne ťahanie z brucha som necítila.

katulienkax
13. okt 2022

@sue155 nepreháňaj s tou srnou, nevidela som žiadnu ženu po sekcii behať ako srny , všetky stukali, mali bolesti vrátane mna

vierkainka
autor
13. okt 2022

@zuzka1_zuzka1 a ako si zvladla prosím ťa to ležanie po sekcii?Ako to bolo ?

zuzka1_zuzka1
13. okt 2022

@vierkainka no klamať nebudem... na jis som prišla o 12tej a do večera som mala bolesti, tesne potom ako sa rozišli lieky to bolo naprd. Ale keď som sa postavila ráno, každá hodina bola lepšia a lepšia... plus, novalgin od bolesti dva dni...

zuzka1_zuzka1
13. okt 2022

@vierkainka ale nič čo by si nezvládla 🙂🙂

sue155
13. okt 2022

@vierkainka ležanie bolo fajn, ak budeš mat bolesti, čo je normálne, tak si hneď pýtaj lieky, zaberu, je to tak, že keď ta postavia na druhý deň tak to boli, to ti nebudem klamať, ale ako píše kočka vyššie, tak každú hodinu to bolo lepšie a lepšie. Mne dosť pomohlo chodiť, mala som malého na jiske a izbu na druhej strane, dosť som nachodila, kým som k nemu prišla. Mňa napr brucho bolelo asi tak 2 mesiace na dotyk, aj keď mi maličký jemne kopol som to cítila, ale to je bežné. Je to veľká rana, čo ti zasivaju a hojí sa dlho zvnútra. Ale neboj sa, dá sa to zvládnuť. Bola som na operácii prepážky v nose a TO BOLA BOLESŤ, hlavne hlava ma bolela mesiac a nos minimálne 3 mesiace a čuch sa mi tiež tak po 3 mesiacoch vrátil. Neboj, zvládneš to, hlavne treba sa šetriť a nebáť sa požiadať o pomoc a pomaličky sa hýbať.

sue155
13. okt 2022

@katulienkax určite my po sekcii sme boli pomalšie srnky ako žienky po prirodzenom pôrode, ale netreba sa ľutovať a plakať, ale sa vzchopit a myslieť na babo, ktoré ta potrebuje a bolesť pretrpis, teda aspoň ja som to tak mala 😊

vierkainka
autor
13. okt 2022

@zuzka1_zuzka1 ďakujem 🥰🥰🥰