Stihnem druhýkrát cestu do pôrodnice?
Ahojte, môj prvý pôrod prebiehal asi takto: 12.00 odtiekla plodová voda, 15:00 som prišla do pôrodnice pretože som mala takú inštrukciu kvôli antibiotikám, lebo som mala streptokoka, ale ešte som ani nevedela či mám kontrakcie, pretože som len občas cítila taký mierny diskomfort, ktorý sa ani nedal nazvať bolesťou. A o 17:00 bol syn na svete. Kontrakcie sa zintenzívnili len poslednú asi polhodinu a už to išlo. Teraz čakám druhé po 6 rokoch a uvažujem, či mám ísť znovu do pôrodnice cca 40 min autom od nás, alebo je to veľké riziko že nestihnem. Pôrodnicu mám aj v meste, ale sú tam šváby, je to dlhodobý problém, ktorý priznávajú a nevedia vyriešiť. A ja mám hrozný strach z chrobákov, neznesiem ani lienky, motýle, nie to ešte niečo čo by som si mohla doniesť domov a rozšíri sa mi to tam. Plus ani nemám dobrú skúsenosť s personálom, keď som tam bola na pohotovosti keď mi začal potrat začiatkom tohto roka, takže mám vyslovene odpor tam ísť. Išli by ste po rýchlom prvom pôrode druhýkrát trochu ďalej, aj keby ste nemuseli? Je mi jasné že niektoré ženy napr nemajú ani na výber, 40 min cesty majú najbližšiu pôrodnicu tak proste musia. Ďakujem
Isli sme cca 100km. Svaby a stav nemocnice neriesim :D, ale prvy som mala v nemocnici kde som bola spokojna. Prestahovali sme sa inam. Druhy som bola nastavena, ze proste tiez bude tam. V nasom meste som bola na pohotovosti lebo sa mi nieco nezdalo a neboli prijemni, takze som nad tym ani neuvazovala....Proste som vnutorne vedela,ze tam nie. Bola som nastavena tak, ze ak sa to po ceste zvrhne, tak budem volat policajtov/zachranku... Pripadne este aj na moznost, ze to proste nestihnem vobec vobec a bude to prekotny ako mala moja kolegyna :D. Nikdy nevies.
SLa by som znova. 40min je OK, ale aj nemusi. To ti nik dopredu nepovie
Pri oboch porodoch mi plodova odtiekla v nemocnici na sale 5minut pred porodenim ;). Do porodnice sa chodi, ked mas podozrenie, ze treba.
Vyrazíte skôr ako začnú časté kontrakcie a všetko stihneš.
@anonym_autor ja som ako prvorodicka porodila do hodiny-odkedy mi doma odtiekla voda.do porodnice sme to mali 40 minut autom,posledne minuty cesty boli hrozne,kricala som na muza nech zastavi lebo rodim.stihli sme len tak tak.dalsie 2 porody sme kvoli tomu presunuli do najblizsej porodnice,gynekologicka sa obavala dalsieho prekotneho porodu.oba porody boli tiez rychle.tazko povedat,ci to bude aj tvoj pripad,ak nemas na vyber ist inam..
Lenže voda mi nemusí odtiecť a v pôrodnici pri prvom ani sestričky neverili že rodím keď som povedala že už sa mi tlačí dietatko. Preháňala som a neviem čo podľa nich, až kým neprišiel lekár a nenabliakal na ne či chcú aby som na posteli rodila. Proste to išlo rýchlo, z kontrakcií typu "myslím že mi prichádza menštruácia ale nie som si ani istá" po masaker a za pár minút dieťa na svete.
Lenže voda mi nemusí odtiecť a v pôrodnici pri prvom ani sestričky neverili že rodím keď som povedala že už sa mi tlačí dietatko. Preháňala som a neviem čo podľa nich, až kým neprišiel lekár a nenabliakal na ne či chcú aby som na posteli rodila. Proste to išlo rýchlo, z kontrakcií typu "myslím že mi prichádza menštruácia ale nie som si ani istá" po masaker a za pár minút dieťa na svete.
@anonym_autor uf, každý porod je iný. Tazko radiť. Ja som mala tiez 6 ročný odstup medzi porodmi. Prvý trval 25hodin s tym, ze začal odtecenim plodovej vody. Druhý dokopy hodinu, možno dve od prvej kontrakcie a ziadna voda neodtiekla. Až po pôrode midwife skonštatovala "hm, zvlasne, az teraz som si uvedomila, ze nebola žiadna plodova voda". A az vtedy aj mne došlo, ze fakt nikdy žiadna neodtiekla... 🤷🏽♀️😆
Mojou pointou asi je, ze napriek 6 rocnej pauze bol druhy porod stale oveľa rýchlejší. Prepáč, fakt žiadna rada, len s tebou rozmýšľam "nahlas" ... 🫣
@anonym_autor uf, každý porod je iný. Tazko radiť. Ja som mala tiez 6 ročný odstup medzi porodmi. Prvý trval 25hodin s tym, ze začal odtecenim plodovej vody. Druhý dokopy hodinu, možno dve od prvej kontrakcie a ziadna voda neodtiekla. Až po pôrode midwife skonštatovala "hm, zvlasne, az teraz som si uvedomila, ze nebola žiadna plodova voda". A az vtedy aj mne došlo, ze fakt nikdy žiadna neodtiekla... 🤷🏽♀️😆
Mojou pointou asi je, ze napriek 6 rocnej pauze bol druhy porod stale oveľa rýchlejší. Prepáč, fakt žiadna rada, len s tebou rozmýšľam "nahlas" ... 🫣
@haley7897 v pohode, nejak sa rozhodnúť musím, komentáre nie sú na škodu. Viem že ten prvý som nemala prekotný ale zas bol na prvorodičku fakt rýchly a slabé kontrakcie som skoro ani nemala, hneď to išlo do silných a rýchleho pôrodu.
@anonym_autor ja som ako prvorodicka porodila do hodiny-odkedy mi doma odtiekla voda.do porodnice sme to mali 40 minut autom,posledne minuty cesty boli hrozne,kricala som na muza nech zastavi lebo rodim.stihli sme len tak tak.dalsie 2 porody sme kvoli tomu presunuli do najblizsej porodnice,gynekologicka sa obavala dalsieho prekotneho porodu.oba porody boli tiez rychle.tazko povedat,ci to bude aj tvoj pripad,ak nemas na vyber ist inam..
@simona92101 akože toto že mám na výber ísť inam, ale proste mám hnus a odpor ísť do nemocnice u nás, jednak personál, jednak tie šváby, to fakt nezvládnem. Personál by som ešte zvládla, je to pár dní, ale šváby nie.
@anonym_autor druhý porod môže byť
Iný ako prvý, ja teda nemám na vyber a cestovať do pôrodnice musím 40min, nemáme žiadnu v okoli nášho mesta. Takze tiež mam z toho obavy že či to stihneme alw dúfam že áno
@simona92101 fuu tak toto mi riadne prešli zimomriavky po chrbte. Mna čaká porod vo februári a najbližšia pordomica 40min, teraz mám obavy či to stihneme, ak by porod bol rýchly ako u vás
Vzdy je to ine.. ked odtecie voda, mas mat zbalene veci a ist.. necakat, je jedno ake lieky, atb mas mat..mne pri 1.porode voda neodtiekla, museli prepichnut. Pri druhom odtiekla... Ale aj tak to bolo na dlho pri oboch..
Teraz uz vies, ze ked budes kolo terminu, tak proste kazdy diskomfort ides radsej tam, nech ta prezru a hovoria si co chcu.. preslo dost rokov, mozno bude iny personal. Sak vysvetlis situaciu z prveho porodu.
A ked bude velmi zle, volas sanitku
Ja som mala obidva pôrody veľmi rýchle, a to mi plodovú vodu prepichli v pôrodnici. Takže ja by som 40 min. nemohla cestovať, lebo by som porodila v aute
Aj mna by poslali domov pri prvotnom vysetreni,ze maly je vysoko este,ale este,ze ma pozrela znova sestricka pocas kontrakcii a hned povedala,ze nestihneme ani papiere vypisat.O 15tej sme tak dosli o 15.30 uz bol maly na svete.Ale dlho ma zasivali,velmi dlho.
@simona92101 akože toto že mám na výber ísť inam, ale proste mám hnus a odpor ísť do nemocnice u nás, jednak personál, jednak tie šváby, to fakt nezvládnem. Personál by som ešte zvládla, je to pár dní, ale šváby nie.
@anonym_autor to asi myslis NR s tymi svabmi, ja teda som ich tam nezazila a bola som hospitalizovana dlhsie, nemam najkrajsiu skusenost odtial ale prave kvoli blizkosti pojdem opat tam.. na taky neprijemny personal mozes natrafit vsade, aj tam to zalezalo len od konkretnej smeny.
Prvy porod trval 4hodiny a druhy 40minut.. ak by ma muz nenahanal do porodnice tak porodim doma..
Neporadim ti, tiez mam medzi detmi skoro 6 rocny rozdiel a moj druhy porod bol bleskovka. Ja som Isla do nemocnice na krv, mala som slabe stahy tak si ma tam nechali. O 11 ma dali na izbu a okolo 1 bol maly na svete. Ja som kontrakcie mala silne mozno hodinu, voda mi odtiekla az pocas kontrakcii tesne pred porodom. Doteraz si hovorim ze som mala velke stastie ze som bola v nemocnici lebo by som porodila doma 😅
@simona92101 fuu tak toto mi riadne prešli zimomriavky po chrbte. Mna čaká porod vo februári a najbližšia pordomica 40min, teraz mám obavy či to stihneme, ak by porod bol rýchly ako u vás
@anonym_b98a89 ja som bola velmi aktivna pocas tehotenstva,dcerka bola velmi nizko posledne dni do porodu,natlacena bola do jednej strany,tazko sa mi chodilo,no den pred pirodom som este trhala burinu v zahrade-podla lekara mi to dopomohlo k rychlemu porodu.napriek tomu mi nik neveril,ked sme uz od vytahu kricali na sestricku ze rodim🙈 jej otazka:ako ste na to prisli🙈 az ked mi uvidela krvave nohy a mna zvijajucu sa v krcoch tak jej docvaklo.a to sme doma ani neotalali,v posteli mi praskla voda,prakticky som sa na to zobudila,isla som sa osprchovat a zrazu kontrakcie kazdych 5 minut.muzovi som skoro klucku na dverach odtrhla 🤣🤣
Dalsie 2 porody uz neboli taketo,sice boli rychle ale voda mi nepraskla..
Nestrachuj sa,neda sa to predvidat,ale asi je dobre mat zalozny plan 🤷♀️

Do pôrodnice sa chodí ked ti odtečie plodová voda....ty nemusíš čakať na kontrakcie....