icon

Vymenili ste po pôrode menší Lady cup za väčší?

terus00
30. jún 2016

Rodila som 2x. Teraz som dostala menzes a stale pouzivam mensi menstr.kalisok. Ten mi ale vacsinou preteka, tak neviem ci je nutne kupit vacsi alebo si ho len zle zavadzam. Ake mate skusenosti? Vyhovoval niekomu ten mensi aj po porode? Dakujem

simik14
3. júl 2016

Chcem sa opytat ako sa pouziva? Este som nieco take nemala

kasi1213
3. júl 2016

Ja to nepoužívam, neviem či sa to dá porovnať s tamponmi ale napíšem ti moju skúsenosť. Ja som pred porodmi používala tampóny. Po druhom pôrode to nejde. Ked dostanem menzes mam svaly akoby stiahnuté a keď si dám tampón vôbec sa necítim pohodlné a pretečie mi. Uz som skúšala dať aj vacsi a rovnaký výsledok.

anette79
3. júl 2016

Ja som si prvy kalisok kupovala po dvoch porodoch a hned ten vacsi, snad bude vyhovovat aj po tretom, k vlozkam by som sa uz nevratila ani za svet 😄. Podla mna potrebujes ten vacsi.

bosoriak
3. júl 2016

@terus00 Ahoj, v navode je napisane, ze po porode je treba ten vacsi. Porodom sa totiz zmeni krcok maternice, na ktory sa kalisok dava, tak je logicke, ze ten maly sediet nebude. Kup vacsi a mas pokoj.

terus00
autor
3. júl 2016

@anette79 ked vyhovuje po dvoch, urcite bude aj po tretom. Ja uz tiez vlozky nechcem. Toto je 100-krat pohodlnejsie
@bosoriak hej, musim kupit. Prve 3 dni mi pretekal, potom uz nie, ale musim ho vymenit.

terus00
autor
3. júl 2016

@simik14 vyzera to takto http://www.ladycup.sk ale myslim, ze su aj ine znacky. Zlozis ho, je tam myslim aj navod ako, vlozis si ho dnu tak aby si ho neciitila, podobne ako tampon a a po par hodinach vyberies, vylejes ho, poumyvas a zas vlozis. Je to ovela pohodlnejsie ako vlozky, pri tom pohariku ani neviem ze mam menzes (ak teda nepreteka ako teraz). Kym som ho nemala, zdalo sa mi to aj nechutne zbierat tu krv do neho, potom to umyvat a tak, ale zvykla som si a je to v pohode. Najprv som si ho ani nevedela poriadne vlozit ale po par pouzitiach ziskas prax a uz to ide rychlo. Aj dnu, aj von 🙂 Ja odporucam

terus00
autor
3. júl 2016

@kasi1213 predtym som pouzivala aj tampony. Vzdy lepsie ako vlozky. Ale odkedy mam toto, pouzivam len poharik. Tiez sa mi zda, hlavne zo zaciatku ze som akasi stiahnuta, ale snazim sa co najviac uvolnit a ,,napchat,, ho tam. Neskor to uz ide dobre, len asi sa to tam dole porodmi rozsirilo a treba naozaj ten vacsi poharik

kasi1213
3. júl 2016

@terus00 no ja asi prvé tri dni si nemôžem dať tampón. A to nebolo o čom že mi nestačí. Proste tampón nebol skoro vôbec nasaty a aj tak pretekal a aj vacsi preteká.

anette79
5. júl 2016

@bosoriak po porode je posva a svalstvo volnejsie, preto vacsi a poharik sa urcite nenasadzuje na krcok. 😉

0silvia0
5. júl 2016

@anette79 záleží to od od viacerých faktorov, ale ja si nasadzujem kalíšok akoby na krčok, ak som si ho dala nižšie, pretekal. Ja si ho musím zaviesť dosť hlboko, inak u mňa nefunguje správne. A to používam túto super vec už viac ako 3 roky.
@terus00 určite väčší...