icon

Začiatok pôrodu

16. okt 2023

Ahojte ako vám začal pôrod? Cítim také mierne tlaky a také akoby menštruačne bolesti.

monika553
16. okt 2023

Áno, presne tak. Postupne začnú prichádzať čoraz častejšie. Ja keď som ich mala cca každých 20 minút, dala som si horúcu sprchu. Potom začali chodiť rýchlejšie, tak sme nemocnica....

monika553
16. okt 2023

Mala som stiahnutu nejaký aplikáciu, už si presne nepamätám. Tam som vždy zapla, keď bolesti začali. Aby som si to nemusela pamätať. Potom mi tam pekne vyskocilo, že treba ísť do nemocnice.

bronkax
16. okt 2023

Pri prvom pôrode som mala takéto tlaky a menštruačné bolesti. Začali nejak o 1 poobede a o 3 v noci mi buchla voda to už som šla do pôrodnice.

domka222
16. okt 2023

Pri oboch som sa zobudila v noci už na pravidelné kontrakcie,ktoré sa intenzitou stupňovali a interval medzi nimi sa skracoval

reanda
16. okt 2023

presne takto

autor
16. okt 2023

@bronkax no my máme nemocnicu 30 min od domu a muž príde až večer ale sú len také mierne bolesti ale je mi nepríjemné.a za ako dlho si porodila?

autor
16. okt 2023

@monika553 po koľkých cca minútach?

autor
16. okt 2023

@domka222 a odtiekla aj voda?

domka222
16. okt 2023

Nie,ani raz.

autor
16. okt 2023

@domka222 a koľko ti prosím časovo trvali kontrakcie viem že tá voda je istejšia a pôrod sa kedy rozbehol odvtedy do koľkých hodin

domka222
16. okt 2023

Prvý od prvej kontrakcie cca 10 hodín, druhý 6. Kontrakcie som mala od začiatku v 10 min intervaloch. Keď už boli každých 5,išla som do pôrodnice. Vodu mi pustili až na sále

anavixy
16. okt 2023

Daj si teplu vanu/sprchu, sleduj ci sa intenzita bolesti stupnuje, ci su bolesti pravidelne… do porodnice radia vyrazit ked uz su bolesti take ze musis predychavat, ale je to na tebe, ked sa nebudes doma citit bezpecne, je cas vyrazit (akurat sa priprav na to ze tam mozes stravit este dlhe hodiny bez cinnosti, alebo v lepsom pripade ta otocia domov..)
Ale teda skus najprv tu teplu vodu, kludne to mozu byt poslicky.

monika553
16. okt 2023

To si presne nepamätám. Už to je rok a pol. Od rána tak každú hodinky. Potom poobede už každých cca 20 minút. Večer o 7 som dala sprchu a cítila som ze sa to zrýchľuje. O 8 sme vyrazili do nemocnice. Malý sa narodil o 23:52. Na to bola dobrá ta aplikácia. Tuším keď to bolo každých 15 minút viackrát po sebe, tak napísala, že ísť do nemocnice

henriettv
16. okt 2023

Choď do sprchy, ak to prestane tak sú to poslíčkovia, ak to neprestane tak je to pôrod.

bronkax
16. okt 2023

Porodila som až na obed. Keď máš tak ďaleko tak do sprchy a pusti si teplú vodu na brucho. Ak sa bolesti budú zintenzívnovat choď do pôrodnice.

2006_1211
16. okt 2023

Ležala som a z ničoho nič som počula 2krat klopnutie jak o dvere ale cítila som to zvnútra seba, už som vedela co to bude tak som sa rýchlo postavila nech od toho není posteľ, odtiekla mi plodová voda

ivkav5
16. okt 2023

@monika553 nevieš prosím presne, čo to bola za aplikácia?🙂 ďakujem

kitycat
16. okt 2023

Mne praskla voda a kontrakcie az po 2h mi zacali

monika553
16. okt 2023

@ivkav5 vôbec netuším. Už je to viac ako rok a pol. Tuším som našla niekde na internete clanok, skus dat do Google časovač kontrakcii, možno ti to nájde.

maryetta
16. okt 2023

Pri prvom mi odtiekla voda.
Pri dalsich dvoch-vyvolavane mi zacali akoby menstruacne bolesti. Kusok krize.