Zdurenina a začervenanie po cisárskom reze: čo robiť?
Mám 25 dní po cisárskom reze, približne 2 týždne je to nad ranou veľmi opuchnuté, zdurené, zatvrdnuté. Hlavne pravá strana. Zdurenina na ohmatanie je vo veľkosti slepačieho vajca + sa pred 3 dňami objavilo začervenanie pokožky práve na mieste spomínanej veľkej zdureniny. Začervenanie sa zväčšuje. Navštívila som aj svoju gynekologičku, pred týždňom v stredu,tá ma ani nevyšetrila, vraj si to mám mastiť Lioton gélom. Avšak keď sa objavilo začervenanie a opuch sa zväčšoval, zavolala som teraz v piatok svojmu pôrodníkovi. Ten bol ústretový, urobil mi aspoň ultrazvuk. Je tam tekutina. Vraj iba 3cm dlhá, hĺbka 1cm. Mám aj bolesti v podbrušku. Predpísal antibiotiká. V pondelok mám k nemu prísť. Mala niektorá z vás po cisárskom podobný problém? Veľkú zdureninu a začervenanie? Bolesti?
Ak je to velke cervene tvrde a bolestive, zrejme to bude absces. Urcite treba cim skor riesit, drzim palce, nech atb pomozu a nie je potrebne to riesit chirurgicky. Ak by sa objavila horucka, chod na pohotovost s tym.
Ja som to tak mala ma uspali prerezali vyčistili nanovo zašili a dávali injekcie. Treba ísť aby si nedostala otravu krvi.
@marisella2905 ja som mala po cisárskom hrču vo veľkosti veľkej fazule, bolelo ma to na dotyk, nepamätám si či to bolo začevenané. Chirurg mi do toho niečo pichol, nepomohlo, nakoniec mi to ambulantné vyrezal. Vraj som tam mala cisárskym rezom zanesenú endometriózu.
@marisella2905 choď na chirurgiu.

Je to infekcia. Mali by to otvorit a vycistit