Dávali ste lekárom odmenu?
Som po mimomaternicovom tehotenstve. Davali ste lekarobi, sestram nejaku odmenu?
Slusne podakuj a to vsetko
Podakuj a staci, nie? Naco?
Ak mas potrebu nieco dat,tak daj - bonboniera napr. Urcite nie €
Zvlastne pomenovanie, ze odmena 🙂
Niekto dava uplatok - este pred operaciou. Niekto dava podakovanie - po operacii, ked si vazi nejaky "zvlastny" alebo velmi mily, prijemny pristup lekarov, alebo sestier.
Ja som jednej sestre odniesla dezert, ked bola ochotna podat mi infuziu vo svojej ambulancii, pretoze z vedlajsej ma "vyhodili" ze maju plno dalsich ludi a nemaju ma kde dat. Tato sestra uz mala koncit, ale umoznila mi ostat v jej ambulancii, pockala kym stecie infuzia a uistila sa ci som v poriadku kym ma pustila domov. Takze to bolo nieco naviac, co nemusela robit, ale vazila som si to, tak som sa jej bola podakovat.
Ked máš dojem, ze si zaslúži, ze sa mu chces za niečo poďakovať tak daj. Inak to nema byť pravidlo
Ok dakujem, tiež som toho nazoru, že maju vyplatu, len som chcela vedieť, ako to maju ostatni, nie že vsetci nieco daju a ja nic..
a urcite som nemyslela financnu odmenu!
Ak si bola spokojná daj kávu, cokoladu malú pozornost
Ak máš pocit, že je to potrebné, niečo im dones, ved to nie je úplatok. Možno niekomu vďaka tomu zlepšís den
Mne chodili sestricky pichat infuzie domov, trvalo to vyse mesiaca. Ked som skoncila liecbu poslala som im velku bombonieru a pohladnicu s podakovanim. Ano, mali to zaplatene ale mna ta cokolada stala cca 10 eur a im snad aspon trochu zlepsila den.
Tiež som sa nedávno cítila dlžná za starostlivosť lekára, tak som do dotazníka spokojnosti napísala kladné hodnotenie na celé oddelenie, plus poďakovanie ošetrujúcemu lekárovi za jeho ľudský, priateľský a ochotný prístup k pacientom. Úprimné poďakovanie ho podľa mňa poteší viac ako 10.-ta nič nehovoriaca bonboniéra a možno si vďaka tomu nájde odmenu v nasledujúcej výplate.
Dala som niečo dobré pôrodnej asistentke, čo ma rodila a sestričke na šestonedelí, keď som išla domov, bola som plná vďačnosti a hormonov.
Tu sa ti nikto neprizna. Davat,aj brat "odmenu"je trestne.
Ja som dala sestrickam bonboniéru a kávu, zaslúžili si to, všetky boli veľmi mile, od rana mi zlepšovali dni v nemocnici 🙂
Ako krásne budujeme korupciu.
Pamätám sa, pred niekoľkými rokmi sa to tu rozoberalo a skončilo to v TV, s tým, že tie mamičky, ktoré sa tu priznali, že dali úplatok, bude vyšetrovať polícia.
Tak nakoniec nie som az tak spokojna, takže neriesim nic navyše..

ja si myslim, ze za to beru vyplatu