icon

Kde odporúčate rodiť v Košiciach?

rasty815
29. máj 2014

🙂

zita19
29. máj 2014

V porodnici. Doma by som neriskovala a na ulici alebo v obchode by to nebolo ktovieco...

lenka1993
29. máj 2014

Ja som rodila v Šaci a 1*** 🙂. Maximalne odporucam. A rodila ma konkretne dr. Vargova. Uzastna lekarka. Takze za mna Šaca 🙂

katy2
29. máj 2014

Obe deti som porodila v novej nemocnici... Je mozno pravda, ze Saca je TOP, ale mne slo hlavne o bezpecnost a zdravie dietata.... Neriskovala som, ze ked budu komplikacie pri porode, tak deti budu musiet prevazat do novej nemocnice.... Tam je totiz najlepsie vybavena JISka so super starotlivostou.... A ani celkovo na novu nemocnicu nemozem povedat krive slovo... Rodila som sekciami a som spokojna... aj s porodnou salou, aj s oddelenim aj s novorodeneckym oddelenim... Nemenila by som... Takze pre mna Nova nemocnica....

25daniela
29. máj 2014

Ja som rodila iba v novej a starej. Za mna v starej, pohoda, mensi priestor, klud a pianko. Za deticky v novej neonatologia najuzasnejsia na celom vychode, takze tak by som sa k tomu stavala...

lenka.s
29. máj 2014

Ja som rodila 2x na Rastislavke a teraz ma caka 3. porod a riesim velku dilemu ... Rastislavka ma skvelych gynekologov, ale dost o nicom pristup novorodeneckeho a troska smutne hygienicke pomery ... Saca je zas extremne preludnena a plati sa tam asi aj za otocku na chodbe, Nova nemocnica posobi nevludne, aspon na mna ... takze tazko povedat :-/ ... kazdopadne tu na MK mas kopec tem, kazda porodnica ma diskusne forum a je aj skupina, kde sa pise o vsetkych kosickych porodniciach ... skus sa poradit tam 😉

renka40
29. máj 2014

Ja som rodila v novej nemocnici na terase. Nemala som nikoho zaplateného,proste kedy to na mňa prišlo, vtedy som rodila. Postaral sa o mňa dr. Matta a postaral sa na jednotku. Patria mu všetky vďaky. Bol ohľaduplný, citlivý, venoval sa mi.... porodila som 4kg dieťa bez nástrihu. Rodila som 8.5. Takže čerstvé informácie. O Šaci som počula, že sa veľmi ,,popsuli,, čo sa týka odbornosti a čakajú na peniaze...

evulilik
29. máj 2014

Nová nemocnica lebo keby nedajbože niečo s dieťatkom máš tam novorodeneckú jisku a neni nutný prevoz 😉
Rodila som tam a bola som spokojná ( mala som nadǎtandard koli súkromiu ale luxus to nebol ale ani mi ho nebolo treba )

jankaba1
29. máj 2014

urcite Saca.

lucinka291
29. máj 2014

Ja som rodila obe deti v Starej nemocnici hoci som to mala do Novej veľmi blízko, (bývam hneď pod nemocnicou). Bola som tam maxinálne spokojná. Výborný personál a kebyže rodím ešte raz tak je to opäť Stará nemocnica 🙂

miku1
30. máj 2014

Ja som rodila 2x v starej nemocnici a išla by som tam opäť.

mapa
30. máj 2014

Ja neodporucam Novu nemocnicu- preplnena, zhon, stres, otrasny vzduch bez moznosti vetrat a co je najhorsie: neprofesionalny a povysenecky pristup personalu aj napriek "zazmluvneniu". Nejakym omylom 😀 som tam rodila 2 x a z oboch porodov (cisarske) mam kvalitnu traumu 😝 😠

vodnicka
30. máj 2014

ja som rodilav 1995 v novej nemocke v kosiciach pristup hrozny a hlavne po porode na izbach naladove sestricky a neochotne co sa tyka napr.ak musite dokrmovat s mliekom nap.teraz nutrilon davaju,v noci ich to obtazovalo ked som si chodila na neonatologiu po mliko potrebovali klud aspon som z nich mala taky dojem.A po 16 rokoch som mala rodit v saci ale osud a Pan Boh to tak zariadili ,ze som porodila doma neplanovane a necakane po 8 hod.od Prijmu v saci vtedy nic nenaznacovalo prichadzajucemu porodu porodila som 36 tt doma v spalni o 01.55 a odniesli ma zachranari do Novej nemocky nakolko byvam na terase a pristup jednej doktorky hnusny 😠 😠 😠 mala dlhsie vlniste mahagonove vlasy a vek asi po 30 dke bola som jej na obtiaz mala nervy a komentovala:No tota si porodi doma a placentu si pride porodit do nemocky tak som na nu so zzvysenym hlasom komentovala,ze doma som mala v naruci asi viac ako 10 min.dcerku zakrvavenu s polu s pupocnikom a nebridilo sa mi to a ak by som vedela a vydela sa zo spodu tak si porodil placentu sama doma ty krava jedna uz som sa nedokazala ovladat ...mala ta pani dr nervy lebo mali komentujem...:celu noc sa nezastavili lebo bolo vela porodov a ani kavu nemali casu vypit ,medzi tym volali surny pripad tehotna rodicka bola pripravena na prevoz vrtul.z Michaloviec smer Kosice mala nejaky vaznesi problem a Plucnu emboliu tak rychlo Pani dr.povedala Dr .bBesermenimu aby odvolal ju a poslal do Presova,ze Oni na terase su plny a pod.to boli jej slova.Krava jedna meno neviem ale sila ma sadisticky trhala zo mna ihlu nakricala som na nu ,ze radsej doma porodit a kazdy rok jak raz za cas sa u Nej dat sit.no a pristup na neonat jednej tmavovlasej starsej sestricky s okuliarmi hnustny .dcera bola v inkubatore 3 dni na pozorovanie po podani antibiotik a vydela som ju v piatok poobede a dovolila mi ju vydiet az v pondelok .tak som sa stazovala na nu primarke.no pristu v novej nemocke hrozny 😠 😠 😠 neodporucam

darina1952
30. máj 2014

Ahoj prikláňam sa k dievčatám predo mnou a tiež odporúčam Novú nemocnicu - prvé bábo som začala rodiť v 33gtt a vďaka nim som to potiahla ešte 4 dni a ukončila som 34gtt keď sa pôrod spustil - akútna SC a bábo bolo úplne v poriadku - nepotreboval kyslík... a na novorodeneckej JIRS-ke super starostlivosť. Aj druhé som tam rodila SC a spokojnosť 🙂
Hlavne sa rozhodni podľa toho čo od pôrodu očakávaš - pohodlie pre seba, pohodlie pre dieťa, odbornosť a celkové zabezpečenie starostlivosti o seba a dieťa...? ... aj v novej nemocke sú nadštandardné izby - len nie sú vždy pre veľký záujem k dispozícii, ale tých pár dní po pôrode ti nebude vadiť ani izba s ďalšími dvomi mamičkami - pokecáte, naberieš skúsenosti od viacrodičiek... a budeš na to spomínať celý život 😉

zenabla
20. jún 2014

Nejde ani o izby, tých 5 dní sa zvládne, ale skôr o pôrod samotný(aby sa bábu šlo von čo najlepšie a o prístup personálu. Tak kde teda v Ke?🙂

vercicha
20. jún 2014

Tak ja som rodila v r.2004 v Saci (syn 3150g bez nastrihu) a v 2011 v Novej nemocnici (syn 4250g bez nastrihu). Teraz v oktobri cakam dcerku a pojdem urcite do Novej nemocnice. Rozhodla som sa na zaklade skusenosti a pristupu lekarov a sestriciek novorodeneckeho oddelenia. Saca same minusy a neochota okrem toho som odchadzala zo Sace s Nutrilonom a dojcenie som nezazila nie mojou vinou stacilo trosku ochoty zo strany sestriciek. (Ani teraz tam vyrazna podpora nie je. Je zanedbavana). Maleho som po porode ani nedostala ☹ Nova maximalna ochota a podpora dojcenia (maly bude mat v july 3 roky a dojcime sa stale). Sestricky kazdu chvilu v izbe ci je vsetko v poriadku a pod. Usmevy a mile slova alebo aspon povinna otazka a zaujem. Po porode som mala na sebe na sale maleho 2,5 hodiny. Najkrajsi cas!!! U mna bolo pri vybere dolezite aka bude starostlivost o novorodenca. Porod som si povedala, ze prezijem ked prezili ine no aky zaklad sa da prve minuty, hodiny a dni po porode babatku a s akym pocitom bude zit nie len ono ale aj spokojna matka to je na nezaplatenie. Samozrejme kazda mame svoje dni aj lekari toho maju isto vela a nie kazda smena je super ale da sa. Pre mna nebolo nic dolezitejsie ako po porode hned mat babatko pri sebe a uz ho im nedat kym nepojdeme spolu domov a tak aj bolo 4 dni stale pri mne a tak je to doteraz.....ved je moje!!!!!!

ivetkab.
20. jún 2014

Ja som rodila 3x v Šaci. Ak by som mala opäť na výber, tak by som šla zase do Šace. Nie žeby tam bolo extra dobré, ale už len preto, že viem ako to tam chodí.

nice202
20. jún 2014

prve som rodila v saci a druhe budem v novej nemocnici....na saci sa mi nepacilo par veci a ako tu niekto spominal, cakaju velmi na peniaze /mala som vybaveneho doktora, ale ziaden pristup ani zaujem z jeho strany/ Druhe dieta budem rodit v novej nemocnici a nevybavujem si tam nikoho....