icon

Plánovaný cisársky rez v Banskej Štiavnici

keisanda
14. aug 2014

Ahoj,
su tu nejake mamicky ktore v poslednom case rodili planovanym CS v BS? Ako to prebieha?
Dakujem za odpovede.

monicka9
14. aug 2014

No v poslednej dobe to nebolo ale pred 5 rokmi ale bola som maximálne spokojná. Rodila som plánovaným cisarskym rezom pri primárovi Špilovi v úplnej narkoze. Maximalna spokojnosť so všetkým vrátane personálu BS porodnice😊 mala som zaplatených apartman tak som sa ubytovala aj s manželom a starsou dcerkou😊neviem co konkrétne ťa zaujíma. Prijali ma 1. Den pred planovanou sekciou na obed, urobili potrebné vyšetrenia, monitoring, sono,.. A na druhý den ráno 9.30 už som mala miminko na svete😊

monicka9
14. aug 2014

Prvé miminko som rodila v BB a nikdy viac v tejto porodnici😒mam velmi zle zážitky tak som sa rozhodla pre BS a nelutujem😊

keisanda
autor
14. aug 2014

Dakujem za pozitivnu odpoved 😁. Mne moj dr. urobi 21.8 prvy monitor a vsetky predoperacne vysetrenia,aby som to mala hotove a potom mam ist vraj do BS. Prveho syna som rodila v ZV,mal 4950g a 60 cm a silou mocou chceli aby som ho porodila spontanne. Trvalo im 22 hodin ,kym pochopili,ze to nepojde a urobili SC. Preto ma moj dr. posiela do Stiavnice,vraj tam mi Sc urobia urcite,druhy je tiez obrovsky 😊. Len neviem ako tam...to tam mam prist...dobry den,ja by som chcela u vas rodit Sc? 😱 som z toho nejaka doplasena 😭

monicka9
14. aug 2014

Že dobrý den pán primar rada by som u vás rodila no obávam sa vaginalneho pôrodu nakoľko čakám veľké babatko a vydrpela som si pri prvom porode rada by som tomu predisla, dalo by sa porodiť u vás cisarskym rezom??.😊😊😊

sisasss
14. aug 2014

@keisanda , ahoj poradne v B. S. sa robia v pondelok, utorok a vo stvrtok este si pozri ich stranku medzi 9 hod. - 10. hod.Najlepsie je prist vraj na 9,00 hod. 🙂

sisasss
14. aug 2014

@keisanda ,nebud doplasena tak ako ti napisala monicka tak to urob 🙂 , ved nic sa ti nemôze stat 🙂

monicka9
14. aug 2014

Presne takto som ja prišla pred 5 rokmi do BS s tým ze mam neurologicke problémy počas celého tehu a mohlo by to skomplikovať normálny porod.... Vypočul ma, pochopil,... Však žena najlepšie vie čoho je schopná a čo si vytrpela pri predchádzajúcich tehotenstvach a porodoch😊 držím ti palce. Potom nápis, kľudne napíšem ti podrobnosti od uspavania až po prepúšťanie domov😊🍀🍀🍀

keisanda
autor
15. aug 2014

A myslite,ze tam mam volat alebo mozem rovno prist osobne? Ano Monicka,napis 😁

monicka9
15. aug 2014

Ahoj no zavolať a dohodni sa uz ti budú robiť normálne poradnu so sonom, ozve plodu, ... Ja som absolvovala len 2 x poradnu v BS a na treti krat som sa uz šla ubytovat😊

monicka9
15. aug 2014

Ináč hneď primárovi povedz ze prvý porod skončil sekciou to oni další porod väčšinou aj bez zdravotných indikacii riešia sekciou zrejme aby neriskovali😊

monicka9
15. aug 2014

Rodila som v úplnej narkoze kvôli mojim neurologic.tazkostiam a po nej mi absolútne zle nebolo ani s tlakom som problém nemala ani so vracanim a prebrala som sa uz na chodbe ked ma prevazali na izbu (nie jisku tam nie je). Je tam pozorovania izba po cisarskych rezoch hneď vedľa sestriciek, prostredie prijemne, manžel aj dcérka mohli byt pri mne😊 po 6 hodinách lezania som sa pokúsila vstat a presťahovali ma do nášho apartmnanu kde som bola uz cely čas s rodinou ale stále sa o mna vynikajúco personál staral každú chvíľku chodili či daco nepotrebujem,ci nemám bolesti alebo pomôcť s miminkom😊

keisanda
autor
15. aug 2014

Tak pockam na prvy monitor a predooperacne od mojho dr. a potom brnknem primarovi,ze by som chcela u nich rodit a objednat sa do poradne. Kolko pred terminom ti robili sekciu? Ja budem na normalnej izbe. Manzel nemoze byt so mnou a starsi syn by to tam prevratil hore nohami :D. Nevies ako vyzeraju klasicke izby?

monicka9
15. aug 2014

Bol skonceny presne 38tt začínal teda 39tt. Je lepšie keď nie je spustená porodná činnosť hoci ja som vraj mala uz 5 minurovy kontrakcie no necitila som.... Otvorená som nebola...

monicka9
15. aug 2014

Na prvú poradnu spojenú s obhliadkou porodnice som šla v 36tt potom o týždeň v 37tt. A povedali keby náhodou sa u mna začal porod pred dohodnutym terminom tak mam rýchlo prísť😊

monicka9
15. aug 2014

Normálne izby su tiež utulne,čisté ked som bola ja bolo plno velmi tak boli po 2-3 ženy na izbe... Wc a sprchy su spoločne pre všetky izby aj apartmány vtedy čo som ja bola neviem ci sa daco zmenilo. iMac tretie miminko ked uz konečne sa podari tak tiež pôjdem asi do BS alebo do BA.

keisanda
autor
15. aug 2014

Mne to tiez tak vychadza,ze prvy krat tam pojdem v 36+ tt. Takze prvy krat zavolat primarovi a objednat sa na poradnu...tu obhliadku si mala tiez vopred dohodnutu? Co si vsetko potrebovala mat svoje? Hlavne pre miminko? Na kolky den ta pustili?
Diky moc,za ochotu odpovedat na uz asi aj prihluple otazky :D
Fakt mam nejaky stres,ani neviem preco 😲

keisanda
autor
15. aug 2014

Dufam,ze sa da primarovi dovolat a nebude niekde na dovolenke...

monicka9
15. aug 2014

V pohode ti odpoviem na čo chces.viem sa vcitiť do mamičky ktorá nevie čo ju caka😊 no obhliadka bola ked som šla na poradnu v tom 36tt ale to sme len s primarom rýchlo pobehali ukázal apartman lebo ten smechceli vidieť a novorodenecke oddelenie... Porodnu stálu mi netrebalo vidieť😄

monicka9
15. aug 2014

Mala som svoju nočnú kosielku, zupan, uteraky, a osobne veci mne aj manželovi aj staršej dcerke. Veci pre babatko po porode aj zavinovacku dávajú oni ale môžeš dať aj svoje😊ja som mala svoje aj bodiky, ciapocku aj rukavicky😊 potom si vezmi oblecenie na cestu a autosedacku,daku dečku na zakrytie v autosedke😊

monicka9
15. aug 2014

Rodila som 1.aprila ráno 9.30 a 5. Apríla na obed nás prepustili domov nakoľko neboli žiadne komplikácie,cítila som sa výborne tak nebol dôvod dlhšie tam ostat😊

monicka9
15. aug 2014

Kukni aj zoznam na stránke Banská Stiavnica porodnica tam konkrétne majú vypísanie co vsetko si máš zobrať do porodnice😊

jakobsapple1
6. dec 2015

Prosim su tu nejake dalsie mamicky co maju skusenost so sekciou v banskej stiavnici?