icon

Pôrod v Třinci - skúsenosti, náklady a preplatenie poisťovňou

enuska_
Včera o 19:40

Ahojte, chcela by som sa spýtať, či nemá niekto zo Slovenska skúsenosť s pôrodnicou v Třinci. Rozmýšľam nad pôrodom u nich. Zaujíma ma celkovo prístup, či bolo všetko v poriadku, a samozrejme aj platba. Koľko to približne vyjde, ako prebiehalo preplatenie slovenskou poisťovňou....? Ďakujem za každú info.

anonym_30b399
Včera o 19:59

A ako sa dostaneš s novorodencom späť na Slovensko...? Myslím, že doklad totožnosti bábo mať nebude.

pe_mi
Včera o 20:08

Tu sa vrece roztrhlo s pôrodmi v ČR
Prečo si volíte pôrod mimo SR?
@autorka nič proti , registrujem dosť veľa takých tem za posledný čas, preto má to zaujíma

anonym_ea3ece
Včera o 20:35
@pe_mi

Tu sa vrece roztrhlo s pôrodmi v ČR
Prečo si volíte pôrod mimo SR?
@autorka nič proti , registrujem dosť veľa takých tem za posledný čas, preto má to zaujíma

@pe_mi možno aj preto, lebo pôrodnica v Čadci ide dole vodou a žienky si vyberú tam kde je o ne dobre postarané a kde nejde len o biznis ale naozaj o ľudskosť a profesionalitu. Vraj to stojí asi 30 tis Kč ale poisťovňa všetko preplatí, s novorodencom sa človek normalne dostane domov, veď ma prepúšťaciu správu a všetko čo je potrebné. Ešte som nepočula aby niekoho zastavili na hranici a riešili to ..

pe_mi
Včera o 20:41
@anonym_ea3ece

@pe_mi možno aj preto, lebo pôrodnica v Čadci ide dole vodou a žienky si vyberú tam kde je o ne dobre postarané a kde nejde len o biznis ale naozaj o ľudskosť a profesionalitu. Vraj to stojí asi 30 tis Kč ale poisťovňa všetko preplatí, s novorodencom sa človek normalne dostane domov, veď ma prepúšťaciu správu a všetko čo je potrebné. Ešte som nepočula aby niekoho zastavili na hranici a riešili to ..

@anonym_ea3ece ďakujem za odpoveď. Neviem ako je to s dokladmi pre dieťa. Či by to reálne riešili.. a čo je zo zákona vaša povinnosť
Prezistite si, neber to na ľahkú váhu, že si žiadny príbeh taký nepočula. Ja by som tak postupovala

betuskaa75
Včera o 21:08

ja som rodila v Čadci a za mňa nikdy viac, taktiež som rozmýšľala nad Trincom, nakoniec som nešla a dodnes ľutujem, stačí si prečítať recenzie z Čiech, či už Trinec, Havírov veľmi chvália, Výškov, atď... a taktiež aj veľa osobných recenzii som počula a je to neporovnateľné s pôrodom na Slovenku, druhý krát by som neváhala ani minútu

miriamzba
Včera o 21:17

Ja som rodila posledné v CZ, a nedá sa to porovnat, ale že vôbec. Sú úplne inde.
Doklady pre bábätko sme nemali okrem českého RL- ten si treba potom zaniest na matriku a vystavia slovenský. Platba- nech Ti vystavia FA a poistovna nasledne preplati, prípadne sa spytaj vopred.
Vela šťastia 🍀

anonym_be35d9
Dnes o 05:53

Rodila som obe deti v CR, zijem tu. A ked pocuvam skusenosti kamosiek z porodov na Slovensku, tak sa vobec necudujem, ze niektore chodia rodit do CR.