icon

Pôrodnica Trenčín verzus Považská Bystrica

lucia2802
6. aug 2020

Dobry den, neviete ako to teraz funguje v porodnici v TN a v PB?
Rozhodujem sa kam ist 😊

sonik123456789
6. aug 2020

Ja som bola v máji v pb. Doktori na jednotku. Sestričky z pôrodnice a detského nič moc. Ochota pomôcť novorodičke takmer nulová a podpora laktacie asi tak že "prikladajte prikladajte prikladajte" stále dookola. Ja som mala málo mlieka a nechceli mi syna dokŕmiť stále len do mňa tlačili aby som kojila. Nakoniec to skončilo tym že malý bol dehydrovany a mal krv v moči. Zlá skúsenosť. Tie sestričky kazia doktorom dobre meno

veronika4495
Odpoveď bola odstránená
kubkovamama
6. aug 2020

@lucia2802 ja 2x v TN a teraz 3ti určite tiež..každá mamina pobyt v pôrodnici hodnoti individuálne,čo jednej vyhovuje môže druhej prekážať.Prvy pôrod bol dávno,staré priestory aj personál.Druhý nemôžem povedať pol slova,okrem primára sa vymenili asi všetci lekári,pôrodné asistentky boli pri mne dve a boli super,perfektne na mňa osobne aj na priebeh pôrodu reagovali,lekárka pri príjme pohoďáčka,stihla ma aj odrodit,bol to rýchli pôrod.Malú mi dali hneď na bruško,nechali trošku sa pomrvit či si cicne,až potom prestrihli šnúru,do 5min po očistení som ju mala naspäť.Laktačná už bola pri mne,videla,že všetko ok,potom na izbe ma bola pozrieť.Ziadne nutenie do kojenia,žiadne blbé reči od sestier,jedine mi povedali,že ak bude niečo treba,prípadne sa nebude dariť kojenie mám si zazvonit a prídu kuk.Ta prvotná pohoda hneď po pôrode asi urobila svoje,mlieko bolo do pol dňa.Uz si ma nikto nevšímal,iba ranné kontroly,sem-tam sestra nakukla či sme o.k.Mne to veľmi vyhovovalo,kľud,ticho,nikto z personálu nebehal po izbách riešiť čo netreba,prvý pobyt bol ďaleko horší,vtedy sa dvere nezavreli a pamätám si ako mi to strasne vadilo

bibg
6. aug 2020

@kubkovamama pripájam sa 🙂 ja som rodila v 2018 v TN a bola som maximálne spokojná napriek tomu že som mala dlhy porod pretože som sa nemohla otvoriť ale personál bol veľmi mili, ochotní, ústretoví. V októbri má čaká druhý porod a určite opäť do TN 🙂 na šestonedelí super. Mlieko sa mi rozbehlo až na tretí deň po pôrode a maly bol deň predtým večer hladný tak mu dali trosku cucnut umelého ale hneď od ďalšieho dňa som kojila bezproblemov. Sestričky milé. Nikto má neotravoval so zbytocnostami. Dokonca štvrtok večer som porodila a v nedeľu som išla domov keďže bolo všetko ok. 🙂