Pôrodnica v Lučenci
mamicky aky nazor mate na lucensku porodnicu?? zaujima ma aj ci vam dietatko dali hned po porode na prisatie...
Ak je nemocnica baby friendly tak by mali. Ono tazko sa s nimi háda, ked si po pôrode, ale stoj si za tým. Každopádne bábätko ma ísť hneď z vagíny na bruško matky. Prikryť nahriatym uterákom. Tato, alebo dakto prestrihne pupočnú šnúru. Potom sa bábo začne mrviť a samo by sa molo odplaziť k prsníku. Samozrejme mu môžeš pomôcť ☺, lebo by to trvalo hodiny. No a potom sa prisaje. Ja som rodila v Írsku. (Malá mala 10 minút a ťahala ako o život) Detičky tu nekúpu a prvy týždeň sa ani neodporúča. Každopádne dieťa by mal stimulovať pach plodovej vody na rúčkach aby sa prisalo. Malú mi vzali asi po dvoch hodinách a to ju len obliekli v mojej prítomnosti samozrejme. A kým umyli mňa tak ju držal tato. Tu našťastie držia celý čas s maminkou. A je to nádherný zážitok keď sa prisaje. (Napriek tomu, že som bola unavená)
Ja som z Lučenca, ale rodila som v RS a poznám veľa žien, ktoré rodili radšej v RS alebo tam len budú rodiť. Asi to o niečom svedčí. Samozrejme, sú maminky, ktoré boli spokojné aj v Lc. 🙂
Ja som rodila v LC. Neodporúčam tu rodiť, môj názor - absolútne anti baby friendly 😔
Moje dieťa nieže mi nedali na prisatie, ale priniesli mi ho na izbu až po 11 hodinách o pôrode! Vysvetlenie sestier z novorodeneckého oddelenia bolo, že mali veľa pôrodov, tak mi ho skôr "nestihli" priniesť... 😢 Nikdy sa nezmierim s takýmto prístupom 😞

@monika1255 neviem ako v Lucenci,ale najskor sa dava hned na brusko aj s pup.snurou potom idu dieta umyt a az potom na prsnik.