icon

Pôrodnice na Orave. Pomôžte mi vybrať

lucka127
29. jún 2011

A 😉 hojte všdetky žienky pred a po pôrode, potrebujem poradiť naposledy som rodila v roku 2007 a predpokladám že sa toho veľa zmenilo ale aj napriek tomu,potrebujem poradiť, neviem sa rozhodnúť kam ist rodit aj ked je to este skoro..ale nechcem nechat nic na poslednu chvilu a najma po predoslych skusenostiach 😒
Prveho synčeka som rodila V Martine, vybavenie izieb krasne,ale pristup sestriciek nic moc, Vyhody sa mi tam pacili tieto: navsteva na izbe aj s celou rodinkou, max.dve baby na izbe,samostatna sprcha na kazdej izbe..Nevyhody: Sestricky nie mile dvakrat, ked maly dostal zltacku pobyt sa nam predlzil o dva tyzdne a ubolenu ma dali do starych izieb bolo to vzime spavala som v zimnej bunde,no otras...tak mam z toho stres..
Dcerku som rodila v Kubide,vyhody: velmi prevelmi mily personal, celkova pohoda pri porode aj po 🙂 Nevyhody: dve a viac matiek na starych osarpanych izbach,spolocny zachod a sprchy 😖 ,navsteva len na chodbe aj to an chvilu bez pristupu surodencov.. 😒 co by nasi dost tazko zvladali..a odbabrali ma,ked som prisla domov trcal zo mna kus tak sme sa vratili nazad a pani doktorka mi zabudla kus placenty!!!takze mi robili kyretaz a napriek sonu to tam nevideli!v karte mam samozrejme napisane prijata so slabym az sekundarnym krvacanim,najhorsie vsak bolo ze som si tri tyzdne ani nesadla strasnee..a bola som dorobena horsie ako pri prvom..
Trstenu zvazujem koli svojej gynekologicke len neviem ako to tam je na izbach,porode a pod..poradte kto ste tam boli..
Ruzomberok-je len taka alternativa 🙂 tak budem rada za vsetky odpovede babulky🙂)

natty07
29. jún 2011

Ja som rodila 2 x v Trstenej a bola som spokojna, najma s personalom. Lezala som na nadstandarde, kde su tri rodicky a na izbe je kupelna, televizor, chladnicka, konvica. Ale navstevy su iba na vstupnej chodbe. Na ostatnych izbach su po 3 postele a spolocne toalety a sprchy.

lucka127
autor
29. jún 2011

@natty07
prosim ta kolko stoji nadstandart v Trstenej? mozu ist na navstevu aj tri a pat rocne deti?

mirka1985
29. jún 2011

no ja som tiež bola v Trstenej na nadštandardke, tak ti mozem odpovedat, za noc sa plati 4 EURa, len skoda, ze je su len 2 izby nadstandardne, jedna 3-postelova a jedna 1-postelova a nie vzdy su volne ☹.
Mna bol pozriet moj 2,5 rocny synovec, takze mozu aj mensie deti.

mirka1985
29. jún 2011

no ja som tiež bola v Trstenej na nadštandardke, tak ti mozem odpovedat, za noc sa plati 4 EURa, len skoda, ze je su len 2 izby nadstandardne, jedna 3-postelova a jedna 1-postelova ( na tej sa plati tusim 8 EUR za noc) a nie vzdy su volne ☹.
Mna bol pozriet moj 2,5 rocny synovec, takze mozu aj mensie deti.

melpomene
29. jún 2011

ked som rodila ja v trstenej pred dvomi rokmi tak nadstandard bol zufalo obsadeny, takze som bola na standardnej izbe s dalsimi styrmi mamickami...a vtedy ze spolocne WC a sprcha na chodbe...a nestretla som sa za cely cas s tym ze by navstevy pustali na izbu, ale vsetky sa konali vonku na chodbe, s tym ze ti dali dietatko do vozicka, aby si ho mohla na chvilu ukazat rodine a znamym...mozno sa to za tie dva roky zmenilo ;)

mirka1985
29. jún 2011

no od vtedy sa toho vela nezmenilo, azda len to, ze na obycajnych izbach su 4, alebo 3 mamicky.

natty07
29. jún 2011

naozaj treba mat stastie dostat sa na nadstandard pri takej porodnosti aka je v tejto porodnici, ved je bezne, ze sa denne narodi aj 7 deti

mirka1985
29. jún 2011

niekedy 7 deti za den a niekedy cely den nic, takze je to fakt len o stasti 🙂

natty07
29. jún 2011

presne ako Mirka hovori, je to o stasti a personal dobry nie?
Ci sa nieco zmenilo?

natty07
29. jún 2011

presne ako Mirka hovori, je to o stasti a personal dobry nie?
Ci sa nieco zmenilo?

vulka
29. jún 2011

@lucka127 Ja som tiež rodila v Martine v októbri 2007 a bol to ten istý des ako píšeš. Teda mám na mysli izbu pre sprevádzajúce matky. Syn mal totiž zápal pľúc a boli sme tam 11 dní. Teraz čakám druhé a zas tam budem rodiť. Tie izby totálne prerobili. Nové podlahy, nábytok, ružová kuchynka.

tina_22
29. jún 2011

Ahoj, ja som rodila v Trstenej 2009-október, nadštandard a bolo super, sestričky z gynek. v pohode, horšie novorodenecké-ale tie sa stále vyhovárajú, že majú toho veľa 😉 Návštevy samozrejme na chodbe, nie je problém s menšími, pokiaľ nie je nejaká epidémia- vtedy robia strááášne opatrenia a nechcú púšťaťdetičky k návštevam, ale cítila som sa dobre, je to tam pekné aj na klasickej izbe a hlavne čisté. Naozaj sa snažia. Ja by som inde nešla.

lucka127
autor
29. jún 2011

@vulka
prosim ta ked tam odrodis napis sem 😉
aby sme mali predstavu,myslim ze to pomoze viacerym mamickam🙂)

vulka
30. jún 2011

@lucka127 Jasne, že napíšem. len ešte treba počkať. Termín budem mať tak okolo polovice septembra. Určite idem na cisársky.

monikasl
30. jún 2011

Ja som v Trstenej rodila 3 krat a mala som štastie lebo vždy bola nadštandartna 1 postelova izba volná.Mne to úplne vyhovovalo bol tam televízor,chladnička,kúpelna len pre mna.Mla som klud a personál bol velmi ochotný,takže jednoznačne Trstená.

mirka1985
1. júl 2011

personal v Trstenej je v pohode si myslim, je pravda, ze lepsie su sestricky z gynek. ako na novorodeneckom (ale aby som im nekrivdila, niektore tam su fakt super a niektore nestali za vela ).