icon

Trpezlivý pôrodník v Bratislave

lalota
12. dec 2017

Ahojte baby, na poslednu chvilu (uz som v 34 g.t.) zhanam porodnika prikloneneho ku vaginalnemu porodu aj v pripade diagnozy gestacneho diabetu, samozrejme ak nie je indikacia na sekciu. Prosim, okrem Antolskej, tam mi planuje jeden gynekolog robit sekciu este pred terminom bez zdravotnej indikacie, o vaginalnom porode nechce ani len pocut - na to mi odpovedal, ze si musim najst teda trpezliveho gynekologa. Poznamenavam, ze pri ogtt mi vysla glykemia 10 mmol, bez diabetickej stravy mam hodnoty glykemie v norme - nalacno 4, 1/hodina po jedle 5 mmol. Dieta sa ma aktualne 2500 gramov, vyvija sa v norme, prietoky zachovane. Uz mam za sebou jednu sekciu z prveho tehotenstva. Mam len 28 rokov, takze v plane mame aj dalsie deti...

27ivana
12. dec 2017

Ahoj. Sice je to drahsie, ale jednoznacne Koch. Rodila som tam pred dvoma tyzdnami. Som po prvej sekcii, tiez gestacny diabetes na diete a porodila som vaginalne. Rodil ma doktor Ditte, velmi trpezlivy. 20 hodin porod, ale nevzdal to aj ked to vyzeralo, ze sa to nepodari. Pre mna top lekar a tie peniaze rozhodne stali za to. Porod uzasny zazitok! Povedali mi ze babatko nesmie mat viac ako 4200g. Zeby vyvolavali najneskor v termine. Nastastie sa syn vypytal o dva tyzdne skor a uz mal 3960g. Takze som to mala lentaktak.

moonikajan
12. dec 2017

To nechápem. Ja chodím tiež na Antolskú. OGTT som mala 10,4 a skončila som aj na inzulíne, teraz si pichám 3x denne. Som 39tt a mám ísť na vyvolávačku. Ani doc. Korbel čo má na starosti diabetičky nijak okolo mňa nestresoval, dokonca ked ma doktorka chcela v pondelok už prijať a vyvolávať, povedal že máme čas, že môžem ísť domov a prísť za týždeň. Cisársky vôbec nespomenul. Malý je 3700g. Skús na na neho obrátiť, vyzerá že sa tomu rozumie.

lluciiiii
12. dec 2017

@lalota u koho si bola na Antolskej ze ti takto povedal? V ružinovskej su prikloneny veľmi k vaginalnemu pôrodu nechcú urobiť cisársky len tak tak možno tam by si mohla skúsiť alebo potom u Kocha kedže si zaplatíš tak ti vyhovejú ale myslím ze aj na antolskej by sa našiel doktor ktorý by ta odrodil nie všetci su tam za sekcie

lalota
autor
12. dec 2017

@27ivana riskli by u teba vyvolavacku? Ta je kontraindikovana v pripade prvej sekcie. V dobrom ti zavidim. Dnesny gynekologovia to chcu mat cim skor za sebou, preto tolko sekcii...takze 4 kg dieta vaginalne... Obdivujem ta. Cena sa na kolko splha v Kochu?

lalota
autor
12. dec 2017

@moonikajan ja mam za sebou uz jednu sekciu, preto nemozu dat vyvolavacku. Vidis a mna by rezali este pred terminom, pritom je vsetko zatial v poriadku. O pripadnom prenasani ten lekar tiez nechcel pocut. Ako casto ti robi prietoky? Tento chce len zhrabnut peniazky a mat cistu robotu...

lalota
autor
12. dec 2017

@lluciiiii si uz druha, ktora mi odporucila ruzinov. Udajne doktor Redecha. Poznas este nejakeho po mene?

moonikajan
12. dec 2017

@lalota ja som do 36 tt bola u svojej Dr. Durinovej. Potom som sa nahlasila na Antolsku. Moja kolegyna tam ma kamosku doktorku Nemethovu co este nema atestaciu a robi u Korbela na ambulancii, ta sa o mna stara. Zakazdym mi robi ultrazvuk a posledne 2 tyzdne som mala aj ctg. Radila som sa aj s doktorkou z Kocha (Marcisinovou) a ta tiez radila ze pokial je vsetko v poriadku tak sa caka do terminu. Nevedela som ze si mala cisarsky, ale podla mna aj Dr. Zahumensky z Ruzinova by cakal do terminu ci sa nespusti spontanny porod. Aspon take mam referencie.

lalota
autor
12. dec 2017

@moonikajan urcite pozriem aj zahumenskeho. Ved prave, cely ten jeho plan so sekciou pred terminom mi pride chory... To, co pises ty je prave normalny pristup. Nic ine nechcem.

moonikajan
12. dec 2017

@lalota ano uplne ti rozumiem a na tvojom mieste by som si za tym isla. Mna Dr. Durinova prave tym trocha strasila, ze na Antolskej ma budu tlacit k cisarskemu. Ona tam kedysi robila, takze stale som mala v zalohe ten Ruzinov, lebo od kedy tam prisiel ako prednosta Zahumensky, tak tlaci na prirodzene porody ak je to pravdaze mozne. Co som citala, tak ty nemas tak velke babatko, ze by ozaj nemohli do terminu cakat.

27ivana
12. dec 2017

@lalota 1400€ to bolo. Dost, ale stalo to za to. Vraj davaju mensie davky vyvolavacky a hlavne postupne. Mne davali aj oxytocin na podporu kontrakcii, zvysovali davky postupne. Vraj ani to sa nesmie. Ani epidural vraj nie, a tu som mala epi v podstate 16 hodin v kuse doplnovany. V Kochu sa na to pozeraju trochu inak, maju 70% vaginalnych porodov po predoslej sekcii.
A to 4 kilove dieta dokonca bez poraneni a nastrihu. Ani to tam nerobia rutinne. Lekar mi chranil hradzu. A je pravda ze som cvicila aj s balonikom epi-no, no nacvicila som len 27 cm a syncek sa vypytal na svet. To mal hlavu 37 cm.

lluciiiii
12. dec 2017

@lalota no v ruzinove viem lebo teta tam rodila a mala aj vacsie babo nepostupujúci pôrod a čakali az kym sama neporodila vôbec nepripadal do úvahu nejaký cisársky rez aj ked to trvalo dlho a este jedna známa kvoli nejakej chorobe neviem presne uz co to bolo chcela vyslovene rodiť cisárskym a povedali jej ze jej ho urcite neurobia ze to nieje dôvod vážny na cisársky.. tak toho doktora vôbec nepoznám z antolskej nieje tam novy? Ja som na antolskej mala doktora Dlhopolceka nakoniec som si ho aj zazmluvnila kedze bol veľmi milý doktor s úžasným prístupom vôbec do ničoho netlačil sama som si povedala ze co chcem a ako nechal ma prenášať az 9dni ako som chcela dokonca bol v službe kvoli mne od pondelka rana do utorka večera kym sa maly nenarodil a vôbec nebol ako iný doktori nepríjemný alebo niečo ze tam toľko trčí za mna veľmi dobry doktor na ktorom vidno ze ho jeho práca aj baví

tamarka9
12. dec 2017

V Ružinove doc. Záhumenský veľký zástanca prirodzených pôrodov po sekcii. Je tam prednosta a vedie k tomu aj svojich lekárov,čiže tam máš určite šancu. A potom už odporúčaný Koch,tiež sa tam chystám kvôli tomu,že by som sa rada vyhla ďalšej sekcii.

lluciiiii
12. dec 2017

Baby taká otázka tie ktoré ste mali prvú sekciu prečo tak odmietate druhu sekciu?

tamarka9
12. dec 2017

@lluciiiii kvôli tomu zotavovaniu. Nemohla som sa poriadne starať o malú,mala som čo robiť zo sebou,zle sa hojila rana. Teraz mám doma jedno dieťa plus novorodenec, neviem si to predstaviť. Predtým som mala niekoľko hodín príšerné kontrakcie a na druhý deň som si už na ne poriadne nepamätala,no tu bolesť po sekcii si pamätám do dnes.

lalota
autor
12. dec 2017

@lluciiiii kvoli tomu, ze este planujeme aspon 2 deti. Ja som po sekcii bola hned ciperna ;)

lalota
autor
12. dec 2017

@tamarka9 uz viem kam budu moje kroky viest - Ruzinov 🙂

lalota
autor
12. dec 2017

Dakujem vam baby 🙂

stacy_b
12. dec 2017

@lalota ja som dnes bola u Záhumenskeho kvôli KP. Úžasný prístup, môžem odporúčať, skús sa objednať na konzultáciu, máva ich každý utorok.

lalota
autor
12. dec 2017

@stacy_b vdaka 🙂 zajtra tam volam 🙂