Zlé skúsenosti na oddelení šestonedelia
Kedze som opat tehotna, premietam si znova v hlave svoj porod, a chytaju ma mierne stavy uzkosti z pobytu na sestonedeli…
- vy aj tak kojit nebudete
- dajte ho na novorodenecke ked vam tak place
- naco vam muz nosi dalsiu vodu, to vam nemoze doniest naraz?
- jasne ze nemate mlieko ked nic nejete
- naco ho chcete na noc? Aj tak nemate mlieko
- kym som bola na wc, zobrali mi maleho z postielky prec bez toho, abx mi o tom niekto povedal
- preco stw ho vybrali z perinky? Okamzite ho dajte naspat
….. stretli ste sa aj vy s niecim podobnym?
Nie. Bola som na Kramároch a personal bol veľmi nápomocný
Ale ja nie som veľmi ufnukany typ, mne keď sa niečo nepáči a nie som s niečim spokojná tak sa ozvem a poviem čo treba
@pribinak ja som si to nechala, bola som prvorodicka, mlada… ale ked mi ho zobrali bez toho aby som o tom vedela, riadny cirkus som narobila. Potom sa s nimi uz celkom dalo…
@anonym_autor pre boha to kde si rodila? Ja som rodila 3x. Pri 1 pôrode boli namna hnusne a drzé ale to som mala 16 takže asi preto. Ale 2-3 pôrod by som si na hlavu skákať nenechala.
@anonym_autor pre boha to kde si rodila? Ja som rodila 3x. Pri 1 pôrode boli namna hnusne a drzé ale to som mala 16 takže asi preto. Ale 2-3 pôrod by som si na hlavu skákať nenechala.
@060106 v presove. Zvazujem kde rodit druhe, asi preto sa teraz nad tym zamyslam
Prvorodicky si to zliznu na slovensku skoro vsade, ja som prve rodila v ruzinove a otras skusenost. Druhe na kramaroch a super personal, ani jednu blbu poznamku som tam nepocula. Dokonca!!!nechali vsetko na mna. Nechcete kupat, ok. Nechcete dojcit, ok. Nechcete mat decko v postielke? Ok. Vsetko, co v ruzinove sposobilo hotovu pohromu a otrasne poznamky sestriciek mi v pohode preslo. Ale podla mna aj tym, ze som ako deuhorodicka uz vedela. Co chcem
Prvorodicky si to zliznu na slovensku skoro vsade, ja som prve rodila v ruzinove a otras skusenost. Druhe na kramaroch a super personal, ani jednu blbu poznamku som tam nepocula. Dokonca!!!nechali vsetko na mna. Nechcete kupat, ok. Nechcete dojcit, ok. Nechcete mat decko v postielke? Ok. Vsetko, co v ruzinove sposobilo hotovu pohromu a otrasne poznamky sestriciek mi v pohode preslo. Ale podla mna aj tym, ze som ako deuhorodicka uz vedela. Co chcem
A teda chcem tym povedat, ze aj ty uz budes asertivnejsia
@anonym_autor až na jednu blbu sestričku bolo všetko ok. Mne brali dieťa na noc preč,aby som sa vyspala 😁.
@anonym_autor a koľko je to dozadu co si rodila? Mohli sa tam aj pomeniť.
@060106 skoro tri roky, mozno ano. Problem som mala so starsimi sestrickami, mozno uuz su v dochodku
Nie. Rodila som v Leviciach a oddelenie 600nedelia a zároveň aj neonatologie bolo fantastické. Vsekto vysvetlili, so všetkým poradili, jedna sestrička bola pri mne 2h v noci aby mi pomohla nakŕmiť malého. Bez zazeraciek, bez uskrnov. Rešpektovali všetky moje rozhodnutia.
Za mojou spolubývajúcou ktorá rodila cisárskym prišli, ukázali jej cvičenia, ako sa starať o jazvu... Skus si zvoliť pôrodnicu kde budeš mat aspoň podobný prístup.
Neviem, mne povedali že kojiť nebudem lebo sa mala nevie prisať a neprišlo mi to nič tragicke načo by som sa urazila alebo spatne nato spomínala ...
Neviem, mne povedali že kojiť nebudem lebo sa mala nevie prisať a neprišlo mi to nič tragicke načo by som sa urazila alebo spatne nato spomínala ...
@bellaa3007 ano, to povedali aj mne. Nakoniec stacilo ukazat ako sa ma spravne prisat, co mi ukazala jedna zlata sestricka v posledny den, a kojim skoro tri roky… vies ono to vobec neprida zene na sebavedomi ked jej toto rozpravaju. Pritom zien ktore nemozu kojit je ozaj minimum
Ja odporucam nie len prstami na rukach ale aj na nohach porodnicu v starej lubovni... neviem odkial ste, ale tam je to skvele... maju aj rodinny apartman
@pribinak ja som si to nechala, bola som prvorodicka, mlada… ale ked mi ho zobrali bez toho aby som o tom vedela, riadny cirkus som narobila. Potom sa s nimi uz celkom dalo…
@anonym_autor nikomu som nedovolila vziat zdrave dieta ani na milimeter odo mna. Hawk😎😎😎ani ako prvorodicka....
@anonym_autor nikomu som nedovolila vziat zdrave dieta ani na milimeter odo mna. Hawk😎😎😎ani ako prvorodicka....
@vevesh na vysetrenia si ho nosila sama? Mne to je do dnes luto ze som to dovolila, verum ze pri druhom budem asertivnejsia
V BA - Antolská mám úplne inú skúsenosť.
@anonym_autor nie, ale to nemeni nic na veci.
@vevesh no podla mna teda meni. Slovenske porodnictvo je riadne pozadu
@bellaa3007 ano, to povedali aj mne. Nakoniec stacilo ukazat ako sa ma spravne prisat, co mi ukazala jedna zlata sestricka v posledny den, a kojim skoro tri roky… vies ono to vobec neprida zene na sebavedomi ked jej toto rozpravaju. Pritom zien ktore nemozu kojit je ozaj minimum
@anonym_autor aj ja som malú kojila 2 a pol roka a teda nemám žiadnu traumu ani nič podobné, keď mi jedna sestrička povedala že kojit nebudem lebo sa nevie prisat
Tak prvé a druhé tehotenstvo som bola na tom podobne a nechala si skákať po hlave a od 3. už nie. ;) Si už ani onY nedovoľovali… Musíš vedieť, čo chceš a ako to chceš a byt priama a jasná..
@anonym_autor ja som rodila 2 mesiace dozadu a malého mi chceli zobrať na vyšetrenie a akurát som bola na WC tak odišli a prišli zas o pol hodinu. To si neviem predstaviť že by mi zobrali dieťa bez toho aby som o Tom vedela 🤦 hrozne.

Nie. Bola som na Kramároch a personal bol veľmi nápomocný
Ale ja nie som veľmi ufnukany typ, mne keď sa niečo nepáči a nie som s niečim spokojná tak sa ozvem a poviem čo treba