icon

Zlé skúsenosti na oddelení šestonedelia

22. júl 2025

Kedze som opat tehotna, premietam si znova v hlave svoj porod, a chytaju ma mierne stavy uzkosti z pobytu na sestonedeli…
- vy aj tak kojit nebudete
- dajte ho na novorodenecke ked vam tak place
- naco vam muz nosi dalsiu vodu, to vam nemoze doniest naraz?
- jasne ze nemate mlieko ked nic nejete
- naco ho chcete na noc? Aj tak nemate mlieko
- kym som bola na wc, zobrali mi maleho z postielky prec bez toho, abx mi o tom niekto povedal
- preco stw ho vybrali z perinky? Okamzite ho dajte naspat
….. stretli ste sa aj vy s niecim podobnym?

pribinak
22. júl 2025

Nie. Bola som na Kramároch a personal bol veľmi nápomocný

Ale ja nie som veľmi ufnukany typ, mne keď sa niečo nepáči a nie som s niečim spokojná tak sa ozvem a poviem čo treba

autor
22. júl 2025
@pribinak

Nie. Bola som na Kramároch a personal bol veľmi nápomocný

Ale ja nie som veľmi ufnukany typ, mne keď sa niečo nepáči a nie som s niečim spokojná tak sa ozvem a poviem čo treba

@pribinak ja som si to nechala, bola som prvorodicka, mlada… ale ked mi ho zobrali bez toho aby som o tom vedela, riadny cirkus som narobila. Potom sa s nimi uz celkom dalo…

060106
22. júl 2025

@anonym_autor pre boha to kde si rodila? Ja som rodila 3x. Pri 1 pôrode boli namna hnusne a drzé ale to som mala 16 takže asi preto. Ale 2-3 pôrod by som si na hlavu skákať nenechala.

autor
22. júl 2025
@060106

@anonym_autor pre boha to kde si rodila? Ja som rodila 3x. Pri 1 pôrode boli namna hnusne a drzé ale to som mala 16 takže asi preto. Ale 2-3 pôrod by som si na hlavu skákať nenechala.

@060106 v presove. Zvazujem kde rodit druhe, asi preto sa teraz nad tym zamyslam

majlo1234
22. júl 2025

Prvorodicky si to zliznu na slovensku skoro vsade, ja som prve rodila v ruzinove a otras skusenost. Druhe na kramaroch a super personal, ani jednu blbu poznamku som tam nepocula. Dokonca!!!nechali vsetko na mna. Nechcete kupat, ok. Nechcete dojcit, ok. Nechcete mat decko v postielke? Ok. Vsetko, co v ruzinove sposobilo hotovu pohromu a otrasne poznamky sestriciek mi v pohode preslo. Ale podla mna aj tym, ze som ako deuhorodicka uz vedela. Co chcem

majlo1234
22. júl 2025
@majlo1234

Prvorodicky si to zliznu na slovensku skoro vsade, ja som prve rodila v ruzinove a otras skusenost. Druhe na kramaroch a super personal, ani jednu blbu poznamku som tam nepocula. Dokonca!!!nechali vsetko na mna. Nechcete kupat, ok. Nechcete dojcit, ok. Nechcete mat decko v postielke? Ok. Vsetko, co v ruzinove sposobilo hotovu pohromu a otrasne poznamky sestriciek mi v pohode preslo. Ale podla mna aj tym, ze som ako deuhorodicka uz vedela. Co chcem

A teda chcem tym povedat, ze aj ty uz budes asertivnejsia

tetapetra
22. júl 2025

@anonym_autor až na jednu blbu sestričku bolo všetko ok. Mne brali dieťa na noc preč,aby som sa vyspala 😁.

060106
22. júl 2025
@anonym_autor

@060106 v presove. Zvazujem kde rodit druhe, asi preto sa teraz nad tym zamyslam

@anonym_autor a koľko je to dozadu co si rodila? Mohli sa tam aj pomeniť.

autor
22. júl 2025
@060106

@anonym_autor a koľko je to dozadu co si rodila? Mohli sa tam aj pomeniť.

@060106 skoro tri roky, mozno ano. Problem som mala so starsimi sestrickami, mozno uuz su v dochodku

lucia13022023
22. júl 2025

Nie. Rodila som v Leviciach a oddelenie 600nedelia a zároveň aj neonatologie bolo fantastické. Vsekto vysvetlili, so všetkým poradili, jedna sestrička bola pri mne 2h v noci aby mi pomohla nakŕmiť malého. Bez zazeraciek, bez uskrnov. Rešpektovali všetky moje rozhodnutia.
Za mojou spolubývajúcou ktorá rodila cisárskym prišli, ukázali jej cvičenia, ako sa starať o jazvu... Skus si zvoliť pôrodnicu kde budeš mat aspoň podobný prístup.

bellaa3007
22. júl 2025

Neviem, mne povedali že kojiť nebudem lebo sa mala nevie prisať a neprišlo mi to nič tragicke načo by som sa urazila alebo spatne nato spomínala ...

autor
22. júl 2025
@bellaa3007

Neviem, mne povedali že kojiť nebudem lebo sa mala nevie prisať a neprišlo mi to nič tragicke načo by som sa urazila alebo spatne nato spomínala ...

@bellaa3007 ano, to povedali aj mne. Nakoniec stacilo ukazat ako sa ma spravne prisat, co mi ukazala jedna zlata sestricka v posledny den, a kojim skoro tri roky… vies ono to vobec neprida zene na sebavedomi ked jej toto rozpravaju. Pritom zien ktore nemozu kojit je ozaj minimum

anonym_d2e759
22. júl 2025

Ja odporucam nie len prstami na rukach ale aj na nohach porodnicu v starej lubovni... neviem odkial ste, ale tam je to skvele... maju aj rodinny apartman

vevesh
22. júl 2025
@anonym_autor

@pribinak ja som si to nechala, bola som prvorodicka, mlada… ale ked mi ho zobrali bez toho aby som o tom vedela, riadny cirkus som narobila. Potom sa s nimi uz celkom dalo…

@anonym_autor nikomu som nedovolila vziat zdrave dieta ani na milimeter odo mna. Hawk😎😎😎ani ako prvorodicka....

autor
22. júl 2025
@vevesh

@anonym_autor nikomu som nedovolila vziat zdrave dieta ani na milimeter odo mna. Hawk😎😎😎ani ako prvorodicka....

@vevesh na vysetrenia si ho nosila sama? Mne to je do dnes luto ze som to dovolila, verum ze pri druhom budem asertivnejsia

jvasenka
22. júl 2025
@anonym_autor

@anonym_autor skús si starú lubovnu. dosť to ženy chvália. vt je penta krasne pozlátko ale mladi lekári kt nemusia mať ešte toľko skúsenosti

vevesh
22. júl 2025
@anonym_autor

@vevesh na vysetrenia si ho nosila sama? Mne to je do dnes luto ze som to dovolila, verum ze pri druhom budem asertivnejsia

@anonym_autor ano. Preco nie?

autor
22. júl 2025
@vevesh

@anonym_autor ano. Preco nie?

@vevesh rodila si na slovensku?

jazula
22. júl 2025

V BA - Antolská mám úplne inú skúsenosť.

vevesh
22. júl 2025
@anonym_autor

@vevesh rodila si na slovensku?

@anonym_autor nie, ale to nemeni nic na veci.

autor
22. júl 2025
@vevesh

@anonym_autor nie, ale to nemeni nic na veci.

@vevesh no podla mna teda meni. Slovenske porodnictvo je riadne pozadu

vevesh
22. júl 2025
@anonym_autor

@vevesh no podla mna teda meni. Slovenske porodnictvo je riadne pozadu

@anonym_autor ano, je. Ale to neznamena, ze sa pohnem od dietata a ze dovolim niekomu len tak vziat moje dieta, lebo medved....

bellaa3007
22. júl 2025
@anonym_autor

@bellaa3007 ano, to povedali aj mne. Nakoniec stacilo ukazat ako sa ma spravne prisat, co mi ukazala jedna zlata sestricka v posledny den, a kojim skoro tri roky… vies ono to vobec neprida zene na sebavedomi ked jej toto rozpravaju. Pritom zien ktore nemozu kojit je ozaj minimum

@anonym_autor aj ja som malú kojila 2 a pol roka a teda nemám žiadnu traumu ani nič podobné, keď mi jedna sestrička povedala že kojit nebudem lebo sa nevie prisat

ivangeline
22. júl 2025

Tak prvé a druhé tehotenstvo som bola na tom podobne a nechala si skákať po hlave a od 3. už nie. ;) Si už ani onY nedovoľovali… Musíš vedieť, čo chceš a ako to chceš a byt priama a jasná..

anonym_2f3e33
27. júl 2025

@anonym_autor ja som rodila 2 mesiace dozadu a malého mi chceli zobrať na vyšetrenie a akurát som bola na WC tak odišli a prišli zas o pol hodinu. To si neviem predstaviť že by mi zobrali dieťa bez toho aby som o Tom vedela 🤦 hrozne.