icon

Ako funguje nákup fotografií na Telegrame?

6. jan 2026

Ahojte, nemám telegram. Ale známa tam predáva svoje steklive fotky. To zvedavosti by som si to pozrela. Ako to funguje? Dostanem sa ku všetkému obsahu co tam ma alebo len k obmedzenému? Ak to zaplatím, identifikuje platbu moje meno?

anonym_c30dfb
6. jan 2026

@anonym_autor spýtaj sa jej, možno ti dá zľavu

anonym_15a8bd
6. jan 2026

Tak to ma naozaj zaujima ako sa za to plati. Mozno to robi uplne sukromne....

rozculena
6. jan 2026

Musíš nájsť jej skupinu alebo kanál.Aj keď ona asi faktúry a DPH riešiť nebude😂 Funguje to takto:

Predaj cez Telegram je trochu iný ako cez klasický e-shop – Telegram je primárne chatová platforma, nie predajný kanál, takže funguje viac cez komunitu, kanály a botov. Tu je konkrétny postup, ako to zvládnuť:

1️⃣ Vybuduj si kanál alebo skupinu

Kanál – ideálny, ak chceš len prezentovať produkty a posielať info. Používatelia sa prihlásia a vidia tvoje príspevky.

Skupina – vhodná, ak chceš interakciu, odpovede na otázky, recenzie od zákazníkov.

💡 Tip: Kanál je formálnejší, skupina je “komunitná” atmosféra.

2️⃣ Predstav svoje produkty

Použi foto, video, alebo GIF – vizuál je kľúčový.

Napíš jasný popis produktu: cena, veľkosť, farby, materiál, dostupnosť.

CTA (call-to-action): napr. „Napíš do chatu pre objednávku“ alebo „Klikni na odkaz“.

3️⃣ Platby a objednávky

Telegram sám nevybavuje platby (okrem Telegram Payments, ktorý je dostupný len v niektorých krajinách). Možnosti:

Priamy kontakt: zákazník ti napíše do chatu, dohodnete sa cez bankový prevod, PayPal, alebo iný spôsob.

Bot pre objednávky: môže automatizovať objednávku, ukázať sklad, ceny a dokonca generovať faktúru.

Externe: odkaz na e-shop alebo platobnú bránu, kde si zákazník zaplatí.

4️⃣ Automatizácia (voliteľná)

Telegram boty: napr. na prijímanie objednávok, odpovede na FAQ, sledovanie objednávky.

Pravidelné príspevky: naplánuj obsah cez kanál, aby si držala záujem zákazníkov.

5️⃣ Marketing a šírenie

Zdieľaj odkazy na kanál/skupinu na Instagrame, Facebooku, webe.

Použi hashtagy, súťaže, limitované ponuky – ľudia majú radi exkluzivitu.

Buduj dôveru – pridávaj recenzie zákazníkov a fotky od zákazníkov.

⚠️ Na čo si dať pozor

Telegram nemá vlastný systém na ochranu kupujúcich – je to skôr osobný predaj.

Transparentne komunikuj ceny, dodanie a vrátenie.

Sleduj zákony – fakturácia, DPH, spotrebiteľské práva.