icon

Ako ovládať stres a strach z myšlienok?

27. nov 2025

Neviem ich ovládať tieto svoje myšlienky, strachy stresujem sa stale stačí ked si nieco prečítam alebo mi niekde nieco vyskoci co všetko sa deje vo svete. Ako to ovladat

anonym_3d9761
27. nov 2025

neviem, zijem s tym a velmi smutne.

martinmmartin
27. nov 2025

@anonym_autor kup si akvarko a davaj bacha nech ti filter nevcune male rybycky.
Mas prekliatie pohldneho zivota . Nemas stres z jedla, tepla, pristresku, zijes v bavknke na ktoru nas evolucia nepripravila.
Tak vymyslas rozne scenaria ktore by ti tamestnali tvoju vrodenu schopnost prezivat.

bloger
27. nov 2025

@anonym_autor Skús sa na to pozrieť aj kriticky. Totiž práve vyvolať strach je účelom takých článkov. Najlepšie sa tým príliš nezaoberať.

jogy1984
27. nov 2025

Ovladnes ich tak že ich budeš akceptovať nie potláčať

anonym_db4bb4
27. nov 2025

@anonym_autor Skús menej sledovať sociálne siete a správy. Teraz je veľký tlak a púšťajú sa do sveta iba negatívne veci a citlivejší ľudia to veľmi vnímajú. Takže za mňa vytesniť sociálne siete alebo psychológ, ktorý ťa s tým naučí pracovať.

a0
27. nov 2025

Normálne som s tým začala bojovať. Nečítam, nesledujem a žijem vo svojej bubline a keď mi niekto povie “počula si/čitala si o tom…” poviem, nie a ani nechcem. Hotovo. Mám ružový svet.

haley7897
27. nov 2025

@anonym_autor ked som bola veľmi malá a bála som sa v noci, otec mi vždy povedal nech sa otočím k stene a nebudem sa báť 🤣 neviem ci tomu sam veril, alebo len dufal, ze tomu uverim ja a upokojí ma to, ale táto stratégia nikdy nebola pre mňa.
Su dni kedy sa snažím vypnúť a nesledovať aktívne dianie vo svete vrámci psychohygieny, ale úplne to vymedziť nejde a ani nechcem.
Mne pomáha viera v Boha a vedomie, ze tento pozemský život je dočasný a je len test. Snažím sa aby ma príliš nezozierali veci ktoré neviem ovplyvniť. Spraviť možné maximum pre nase bezpecie, zabezpečiť pre rodinu všetko co potrebujeme a zvyšok je v Božích rukách - Tawakkul 👏🏼
Neviem si predstaviť zit v nevedomosti a predstierať, ze sa vo svete nic zlé nedeje. Znamenalo by to okrem iného, ze by som musela ostat necinna a ignorovať zlo páchané na druhých. Pozitivny výsledok? To, ze viem, ze žiadny ďalší deň nieje samozrejmosťou mi dáva energiu na trpezlivosť s deťmi napríklad. Uzemnuje to a vnáša pokoru do každodenného života a tvoje okolie to môže pozitivne pocítiť.
Skus sa netrapit nad vecami ktoré nevieš ovplyvniť. Sprav co je v tvojich silách a zvyšok je mimo teba...

anonym_e366c1
28. nov 2025

@anonym_autor preto nič nečítam, nesledujem. Vážim si svoje psychické zdravie, musím fungovať a nepoddavat sa polovičným informáciám, kt.nas kŕmia. Už 5rokov sme mali byt všetci mŕtvy 🫣🫣🫣

anonym_3d9761
28. nov 2025
@anonym_e366c1

@anonym_autor preto nič nečítam, nesledujem. Vážim si svoje psychické zdravie, musím fungovať a nepoddavat sa polovičným informáciám, kt.nas kŕmia. Už 5rokov sme mali byt všetci mŕtvy 🫣🫣🫣

@anonym_e366c1 jaaaj toto si nemala ani napisat. este aj to mi ide po hlave. ale poznam kopec pripadov neockovanych co tiez mali problemy, takze tak. a vsetci lekari toto ocko vyvracaju. mne tiez dobre z toho prepina