Ako ovládať stres a strach z myšlienok?
Neviem ich ovládať tieto svoje myšlienky, strachy stresujem sa stale stačí ked si nieco prečítam alebo mi niekde nieco vyskoci co všetko sa deje vo svete. Ako to ovladat
@anonym_autor kup si akvarko a davaj bacha nech ti filter nevcune male rybycky.
Mas prekliatie pohldneho zivota . Nemas stres z jedla, tepla, pristresku, zijes v bavknke na ktoru nas evolucia nepripravila.
Tak vymyslas rozne scenaria ktore by ti tamestnali tvoju vrodenu schopnost prezivat.
@anonym_autor Skús sa na to pozrieť aj kriticky. Totiž práve vyvolať strach je účelom takých článkov. Najlepšie sa tým príliš nezaoberať.
Ovladnes ich tak že ich budeš akceptovať nie potláčať
@anonym_autor Skús menej sledovať sociálne siete a správy. Teraz je veľký tlak a púšťajú sa do sveta iba negatívne veci a citlivejší ľudia to veľmi vnímajú. Takže za mňa vytesniť sociálne siete alebo psychológ, ktorý ťa s tým naučí pracovať.
Normálne som s tým začala bojovať. Nečítam, nesledujem a žijem vo svojej bubline a keď mi niekto povie “počula si/čitala si o tom…” poviem, nie a ani nechcem. Hotovo. Mám ružový svet.
@anonym_autor ked som bola veľmi malá a bála som sa v noci, otec mi vždy povedal nech sa otočím k stene a nebudem sa báť 🤣 neviem ci tomu sam veril, alebo len dufal, ze tomu uverim ja a upokojí ma to, ale táto stratégia nikdy nebola pre mňa.
Su dni kedy sa snažím vypnúť a nesledovať aktívne dianie vo svete vrámci psychohygieny, ale úplne to vymedziť nejde a ani nechcem.
Mne pomáha viera v Boha a vedomie, ze tento pozemský život je dočasný a je len test. Snažím sa aby ma príliš nezozierali veci ktoré neviem ovplyvniť. Spraviť možné maximum pre nase bezpecie, zabezpečiť pre rodinu všetko co potrebujeme a zvyšok je v Božích rukách - Tawakkul 👏🏼
Neviem si predstaviť zit v nevedomosti a predstierať, ze sa vo svete nic zlé nedeje. Znamenalo by to okrem iného, ze by som musela ostat necinna a ignorovať zlo páchané na druhých. Pozitivny výsledok? To, ze viem, ze žiadny ďalší deň nieje samozrejmosťou mi dáva energiu na trpezlivosť s deťmi napríklad. Uzemnuje to a vnáša pokoru do každodenného života a tvoje okolie to môže pozitivne pocítiť.
Skus sa netrapit nad vecami ktoré nevieš ovplyvniť. Sprav co je v tvojich silách a zvyšok je mimo teba...
@anonym_autor preto nič nečítam, nesledujem. Vážim si svoje psychické zdravie, musím fungovať a nepoddavat sa polovičným informáciám, kt.nas kŕmia. Už 5rokov sme mali byt všetci mŕtvy 🫣🫣🫣
@anonym_autor preto nič nečítam, nesledujem. Vážim si svoje psychické zdravie, musím fungovať a nepoddavat sa polovičným informáciám, kt.nas kŕmia. Už 5rokov sme mali byt všetci mŕtvy 🫣🫣🫣
@anonym_e366c1 jaaaj toto si nemala ani napisat. este aj to mi ide po hlave. ale poznam kopec pripadov neockovanych co tiez mali problemy, takze tak. a vsetci lekari toto ocko vyvracaju. mne tiez dobre z toho prepina

neviem, zijem s tym a velmi smutne.