Ako povedať rodičom o dlhu vo výške 790 EUR?
Poradte mi niekto ako sa zverit rodicom ze som kamaratovi dlzny 790 eura a do konca tyzdna mu musim splatit a som nezamestnany a do roboty idem az po novom roku
@dobla to čo je za vyjadrovanie ako posledná socka? Ty veruže neviem kto si čo si, ale nemáš podľa tvojho vyjadrovania čo urážať vôbec nikoho, lebo mi príde ,že to ty máš to 0,00 IQ. BEZ urážky. A teraz k téme. Máš 26, rodičov z toho vynechaj a preber zodpovednosť za svoje činy. Just, začal sa život dospeláka, to aby si si pomaly začal zvykať, že za teba nebude nikto nič riešiť.
@a0 čo je na tom nepochopitelne. Tiez ked som skoncila VŠ tak som bola nezamestnana
@anonym_fc8fa3 aj ja , ale v živote som nebola nikomu nič dlžná, ani rodičom a už vôbec nie že "kamaratovi". Nezamestnaná som bola asi 2 mesiace v živote po skončení VS som šla do pizzerie, aby som počas hľadania práce ,nebola bez príjmu, nie je to predsa žiadna veda.
Používateľka dobla už nemá účet na koníku.
@a0 čo je na tom nepochopitelne. Tiez ked som skoncila VŠ tak som bola nezamestnana
@anonym_fc8fa3 a? Podľa mňa je fajn mať aj popri/po vš aspoň brigádu (aj to beriem ako zamestnanie), potom tu nemusime mať 26r ľudí, bez peňazí a s nulovou finančnou gramotnosťou - viď. autor príspevku
Aj moj 17r syn brigaduje,pride zo skoly a uteka na brigadu,ked sa mu nechce tak nejde.Teraz mal hekticke obdobie tak moc tam nebol,ucil sa na skusky z autoskoly,ale jeho prva vyplata bola 450eur.
Kto chce robotu si vzdy najde,ostatne su vyhovorky.
Idú sviatky, v obchodoch zháňajú brigádnikov, tak zobrať do nového roka čokoľvek kde sa dá zarobiť.
To si si ako predstavoval,keď si si toľko napožičiaval že to vrátiš,keď nepracuješ? Inak mať 26 a nepracoval🤔chudáci rodičia,ak neskolabuju,tak budú mať krásne Vianoce 🙏
Aj moj 17r syn brigaduje,pride zo skoly a uteka na brigadu,ked sa mu nechce tak nejde.Teraz mal hekticke obdobie tak moc tam nebol,ucil sa na skusky z autoskoly,ale jeho prva vyplata bola 450eur.
Kto chce robotu si vzdy najde,ostatne su vyhovorky.
@anonym_20042c môj 16. chce motorku, tak, pohovory, predal bike a rieši si to sám. Ešte sa hnevám, že čo škola, a chodí na vodičák a frajerka a kedy to chce stíhať. A oni na to, mami to nechaj na mňa , to si poriešim. A to ma 16!
@anonym_20042c môj 16. chce motorku, tak, pohovory, predal bike a rieši si to sám. Ešte sa hnevám, že čo škola, a chodí na vodičák a frajerka a kedy to chce stíhať. A oni na to, mami to nechaj na mňa , to si poriešim. A to ma 16!
@zazka666 och tych bicyklov mal uz tolko,ze az.Ale prave ta frajerka,ho z toho nebezpecneho sialenstva trosku zbrzdila,co som aj rada.Aspon si neublizi,ale predat ich nechce,ma 2 na rozne zjazdy 2000eur by dostal za ne raz,dva.
Teraz ma zabavku auto svoje,vodicak urobil tak si chce auto tuningovat.
@zazka666 och tych bicyklov mal uz tolko,ze az.Ale prave ta frajerka,ho z toho nebezpecneho sialenstva trosku zbrzdila,co som aj rada.Aspon si neublizi,ale predat ich nechce,ma 2 na rozne zjazdy 2000eur by dostal za ne raz,dva.
Teraz ma zabavku auto svoje,vodicak urobil tak si chce auto tuningovat.
@anonym_20042c Tak to ti závidím. Ja by som chcela, že by si šetril na auto, predsa je bezpečnejšie.. MOj len morotku. Fanatik do motoriek. Rozoberá to , skladá, dokupuje súčiastky. A ked ho to omrzí, tak že túto predá iná kúpi. Ale rieši si to sám.
@anonym_20042c Tak to ti závidím. Ja by som chcela, že by si šetril na auto, predsa je bezpečnejšie.. MOj len morotku. Fanatik do motoriek. Rozoberá to , skladá, dokupuje súčiastky. A ked ho to omrzí, tak že túto predá iná kúpi. Ale rieši si to sám.
@zazka666 my sme synovi povedali,ze na vodicak mu prispejeme,mal kopu penazi aj z predaja bicyklov a kupi zas lacnejsich,rozflakal ich.Ale nechali sme mu peniaze za uraz,450eur,ze tie ale nesmie minut.Minal este zo svojich,a zbytok sme mu doplatili.Nechali sme mu nase 3tie auto,ale chcel si kupit podla seba,tak auto predal a kupil si podla seba.A ano aj motorku mal ako spravny dedinsky chlapec,tiez sme mu co si doplacali,kupil ju za 350eur,a opet predal za 450eur.No vieto,vie predat vzdy zo ziskom.
@a0 tak píše že ide robiť. A v dnešnej dobe je to pre absolventov a mladých dosť kruté, keď pomaly seniori majú problém
@anonym_b43247 čo je kruté? Roboty je všade dosť, len treba chcieť robiť.
@anonym_b43247 čo je kruté? Roboty je všade dosť, len treba chcieť robiť.
@jankasmejka hej, ideálne za pásom :D a nočné. Áno, roboty je veľa, ale tak čo si budeme hovoriť, Slovensko je mimo BA a možno KE montovňa áut. Samozrejme, keby mám dlhy alebo problémy s financiami, tak idem robiť čokoľvek (aj som šiel, kým som hľadal)
@zazka666 my sme synovi povedali,ze na vodicak mu prispejeme,mal kopu penazi aj z predaja bicyklov a kupi zas lacnejsich,rozflakal ich.Ale nechali sme mu peniaze za uraz,450eur,ze tie ale nesmie minut.Minal este zo svojich,a zbytok sme mu doplatili.Nechali sme mu nase 3tie auto,ale chcel si kupit podla seba,tak auto predal a kupil si podla seba.A ano aj motorku mal ako spravny dedinsky chlapec,tiez sme mu co si doplacali,kupil ju za 350eur,a opet predal za 450eur.No vieto,vie predat vzdy zo ziskom.
@anonym_20042c 🙂 môj je tiež taký špekulant. Tiež mu platím vodičák , ale na motorku už musí sám si došetriť. Kvôli autu sa chystá na brigá do zahraničia, to ale mu dovolím, až ked bude mať 18. Ale už teraz to má dohodnuté že ho berú do partie.
@dobla no keďže peniaze ti z neba do konca týždňa nespadnú- a ak si potrebuješ požičať od rodičov- tak im to proste normálne vysvetli, požiadaj ich o pôžičku s tým, že im to čo najskôr vrátiš z najbližšej výplaty, dvoch..
V 26-tich som už mala 4-ty job a na konte vatu.... Vtedy bola nezamestnanosť na iných číslach ako teraz.... Dospej dieťa
V 26-tich som už mala 4-ty job a na konte vatu.... Vtedy bola nezamestnanosť na iných číslach ako teraz.... Dospej dieťa
@anonym_8061d4 ale nato sa nepýtal že..
@dobla a načo chceš zaťažovať rodičov tvojimi problémami? Nejde o horibilnú sumu a netreba zaťažovať rodičov s tým, čo si vieš vyriešiť sám. Máš 26 rokov, tak sa treba správať ako dospelý, nie ako decko. Raz tu rodičia nebudú a potom kto bude riešiť za teba problémy. Budeš na to len sám tak by si sa mal už začať učiť že sám si treba riešiť problémy.
@anonym_5d837b nie, neberie mi to hlava, ani nebude. Nájsť si prácu nie je jadrová fyzika, keď sa reálne človek po každom pohovore nad sebou zamyslí a zhodnotí, čo mohlo byť lepšie… 22 pohovorov, to znamená, že si odbornosťou aj sedela do pozície ale osobný prejav asi nebolo terno - neurážam, bezemočne konštatujem. Ja som si prvú prácu hladala v 24r. Predtým som bola len na materskej s dvoma deti - často prekážka všakže, a našla som si prácu po 4 pohovoroch. Presne viem, čo som na prvých troch pokašľala. A chybu som si pred sebou priznala, skúsila to ďalší raz inak. Potom som z práce odišla po roku a do mesiaca som si našla druhú (nie, nebývam v BA). A to som sa ani príliš nesnažila, vzali ma 3 firmy z 5, žiadna nemala ani len inzerát, že niekoho hľadajú… takže nie, nemám pochopenie pre ľudí, ktorí nepracujú a požičiavajú si kade tade peniaze, keď na to nemajú a očividne to bolo na poriadne sprostosti, keď sa to bojí povedať rodičom…
@a0 čo je vaše živobytie?

Nejak mi hlava neberie, prečo je 26 ročný človek nezamestnaný