icon

Ako prekonať pocit osamelosti po návrate z akcie?

21. nov 2025

Ahojte, boli sme 4 dni na firemnom evente. Aj som sa na konci uz tesila domov popravde, ale teraz, ked som prisla k sebe domov, do bytu, kde zijem sama, som v depke a je mi smutno. Tam som bola medzi ludmi, od rana, do vecera, vela sme komunikovali, aj ked som introvert, tak som pocuvala a bola som rada v spolocnosti. Vsetci rozpravali, ako budu prezivat vikend, s rodinou, s detmi, ako sa tesia na Vianoce a ako ich travia. A ja som si uvedomila, aky prazdny a smutny zivot mam. Vianoce budem travit sama, ako aj vikend travim sama. Samozrejme, robim si aktivity, vybehnem von s kamoskou na kavu raz za tyzden, ale to mi nenahradi partnera a rodinu, ktoru nemam. Citim sa na nic po prichode domov. A neviem to zmenit, lebo stretnut dnes niekoho, s kym to ma zmysel je velmi tazke.

anonym_cdc4a9
21. nov 2025

@anonym_autor presne toto mam cely zivot. Uz ani nemam chut nikoho stretavat, lebo aj tak vsetci len hovoria o rodine a detoch a ja sa potom citim este horsie ako pred tym. Uz travim cas len sama.

Ak si mlada, urcie si zaobstaraj aspon psika, doma ta bude niekto cakat, kto ta ma rad a pri venceni sa aspon lahko zoznamis s vela ludmi. Mozno aj s nejakym fesakom 😉

btus
21. nov 2025

skús robiť nejaký šport. Napr, na fb je skupina - hľadám parťáka na turistiku, hľadám spolulezca, hľadám parťáka na beh, do fitka...... A takto chodiť s nejakou skupinou. Nájdeš s kamarátov, možno aj partnera. Raz som čítala: "Samota je super, ale osamelosť je smutná". Držím palce aby si niekoho našla. Ináč, ako píše @anonym_cdc4a9 - kúp si psíka, psíčkari sa poznajú, my sme si tiež takto našli veľa kamarátov, potom sú aj aktivity: turistika so psom, ak si kúpiš s PP, tak bývajú klubové aktivity, výstavy.... Pes je super nápad. ( preto máme doma dva 🙂 )

btus
21. nov 2025
@anonym_cdc4a9

@anonym_autor presne toto mam cely zivot. Uz ani nemam chut nikoho stretavat, lebo aj tak vsetci len hovoria o rodine a detoch a ja sa potom citim este horsie ako pred tym. Uz travim cas len sama.

Ak si mlada, urcie si zaobstaraj aspon psika, doma ta bude niekto cakat, kto ta ma rad a pri venceni sa aspon lahko zoznamis s vela ludmi. Mozno aj s nejakym fesakom 😉

@anonym_cdc4a9 @autoka - aha, už ste dve osamelé duše, tak si vymente čísla, kúpte si obidve psíkov a spolu sa hor na dobrodružstvo. A možno aj niekoho stretnete. 🙂

anonym_d4f5d1
21. nov 2025

Keď to napíšeš takto tak to znie tak to znie tak deprimujúco to je pravda. Ale skús si to prestaviť v hlave. Ja budem mať tiež víkend a rodinou.ale…zajtra musím vybehnúť aspoň na 2 hodky do roboty lebo mi tam horí termín. Čiže ráno vstanem, nachystam niečo na varenie. Behnem do kanclu. Vrátim sa bude skoro obed. Doma mám teenagerov ktorí síce pomôžu v domácnosti ale treba presne a jasne zadať úlohy, čiže poobede domácnosť. V nedeľu zase navarit, dokončiť čo som nepostihala cez víkend.
Ty mne závidis že nie som sama, ja ti závidím ten kľudný víkend. (Aj keď teda slovo ze si závidíme nemyslím doslovne )
Veď si zajtra polenos v posteli, pri telke, pri knihe. Vybehni niekam na obed. Alebo ak ta baví variť tak si uvar, skoč na kávu, do kina, do welnesu a za chvíľu máš po víkende

btus
21. nov 2025
@anonym_d4f5d1

Keď to napíšeš takto tak to znie tak to znie tak deprimujúco to je pravda. Ale skús si to prestaviť v hlave. Ja budem mať tiež víkend a rodinou.ale…zajtra musím vybehnúť aspoň na 2 hodky do roboty lebo mi tam horí termín. Čiže ráno vstanem, nachystam niečo na varenie. Behnem do kanclu. Vrátim sa bude skoro obed. Doma mám teenagerov ktorí síce pomôžu v domácnosti ale treba presne a jasne zadať úlohy, čiže poobede domácnosť. V nedeľu zase navarit, dokončiť čo som nepostihala cez víkend.
Ty mne závidis že nie som sama, ja ti závidím ten kľudný víkend. (Aj keď teda slovo ze si závidíme nemyslím doslovne )
Veď si zajtra polenos v posteli, pri telke, pri knihe. Vybehni niekam na obed. Alebo ak ta baví variť tak si uvar, skoč na kávu, do kina, do welnesu a za chvíľu máš po víkende

@anonym_d4f5d1 no, len ono ten obed, káva, welness niečo stojí, nedá sa to každý víkend.

anonym_d4f5d1
21. nov 2025
@btus

@anonym_d4f5d1 no, len ono ten obed, káva, welness niečo stojí, nedá sa to každý víkend.

@btus tak v tom prípade by som si našla brigádu nejakú aby som si to mohla dovoliť ak by mi to nevychádzalo u výplaty

anonym_07816e
21. nov 2025

@anonym_autor Ja som po takýchto akciách chodila domov tiež totálne rozhodena, alw keď som bola už doma sama, tak som sa upokojila a bolo mi opäť dobre. Zrušila som stretka s babami, co už mali rodiny, lebo som sa tam cítila hrozne a tieto pocity uplne zmizli. Necítila som sa nijak izolovaná, bolo mi dobre. Odolavala som tlaku okolia, že musím chodit do spoločnosti, bla bla. Ja som sa v samote bez rušivých pocitov uzdravila. A nakoniec som predsa len niekoho stretla.

marek775
21. nov 2025

Ahoj, som po narocnom vztahu a narocnom rozchode a takisto sa ocitam v osamelosti, cize ta uplne chapem. V ktorom meste zijes?

autor
22. nov 2025
@marek775

Ahoj, som po narocnom vztahu a narocnom rozchode a takisto sa ocitam v osamelosti, cize ta uplne chapem. V ktorom meste zijes?

@marek775 ja som z východu.

autor
22. nov 2025
@anonym_07816e

@anonym_autor Ja som po takýchto akciách chodila domov tiež totálne rozhodena, alw keď som bola už doma sama, tak som sa upokojila a bolo mi opäť dobre. Zrušila som stretka s babami, co už mali rodiny, lebo som sa tam cítila hrozne a tieto pocity uplne zmizli. Necítila som sa nijak izolovaná, bolo mi dobre. Odolavala som tlaku okolia, že musím chodit do spoločnosti, bla bla. Ja som sa v samote bez rušivých pocitov uzdravila. A nakoniec som predsa len niekoho stretla.

@anonym_07816e avšak v mojom veku by som teoreticky už mohla byť aj babka. Každý človek v mojom okolí ma rodinu, aspoň manžela/manželku, deti, rodičov apd. Ja nemám okolo seba slobodného človeka.

autor
22. nov 2025
@anonym_cdc4a9

@anonym_cdc4a9 kebyže som mohla mať psíka, tak ho mám už roky. Ale nemôžem. A vzhľadom na môj typ práce by bolto nebol život. Ochádzam ráno pred ôsmou, vrátim sa večer o pol siedmej. Často som pracovne mimo domov, nemal by mi ho ani kto postrážiť, vyvenčiť apd. Ale teda domáceho miláčika mať nemôžem.

anonym_07816e
22. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_07816e avšak v mojom veku by som teoreticky už mohla byť aj babka. Každý človek v mojom okolí ma rodinu, aspoň manžela/manželku, deti, rodičov apd. Ja nemám okolo seba slobodného človeka.

@anonym_autor Tiež som mala pred 50.

anonym_343a84
22. nov 2025

@anonym_autor a prečo sa už nesnažis založiť rodinu? Alebo aspoň partnerstvo?

autor
22. nov 2025
@anonym_343a84

@anonym_autor a prečo sa už nesnažis založiť rodinu? Alebo aspoň partnerstvo?

@anonym_343a84 lebo by som musela stretnúť muža, ktorý by ma miloval a ja jeho. Mám byť s niekým, lebo ho nemilujem? Len tak, aby som s niekým bola? V mladosti o mňa muži mali záujem, ale iba ako o milenku, lebo mať deti nemôžem.

anonym_07816e
22. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_343a84 lebo by som musela stretnúť muža, ktorý by ma miloval a ja jeho. Mám byť s niekým, lebo ho nemilujem? Len tak, aby som s niekým bola? V mladosti o mňa muži mali záujem, ale iba ako o milenku, lebo mať deti nemôžem.

@anonym_autor Tak ako ti mame poradiť? Keby som aktívne nehľadala, ani ja by som už v tomto veku nikoho nestretla. Potom sa už len musíš vyrovnat si samotou.

autor
22. nov 2025
@anonym_07816e

@anonym_autor Tak ako ti mame poradiť? Keby som aktívne nehľadala, ani ja by som už v tomto veku nikoho nestretla. Potom sa už len musíš vyrovnat si samotou.

@anonym_07816e nemusíš mi poradiť, len som sa chcela vykecať a dat svoje pocity tu. Nie na každú situáciu je rada.

anonym_07816e
22. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_07816e nemusíš mi poradiť, len som sa chcela vykecať a dat svoje pocity tu. Nie na každú situáciu je rada.

@anonym_autor OK.

rikarika
22. nov 2025

@anonym_autor no podľa mňa to veľmi silis, s tým že musela by som stretnúť muža ktorý by ma miloval a ja jeho...veď stačí stretnúť niekoho, kto má rovnaké záujmy a rovnaký pohľad na svet, čo zas nie je nemozne ...a stráviť rovnakými voľnočasovými aktivitami víkend. Ak to nebude pre teba relax, nič sa nedeje, pokračovanie nebude. Za mňa čokoľvek lepšie ako tráviť víkendy sama a len doma.

marek775
22. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_cdc4a9 kebyže som mohla mať psíka, tak ho mám už roky. Ale nemôžem. A vzhľadom na môj typ práce by bolto nebol život. Ochádzam ráno pred ôsmou, vrátim sa večer o pol siedmej. Často som pracovne mimo domov, nemal by mi ho ani kto postrážiť, vyvenčiť apd. Ale teda domáceho miláčika mať nemôžem.

@anonym_autor To mi je luto. Dnes sa uz psik na mnohych pracoviskách toleruje, ale asi to nie je vas pripad.

autor
23. nov 2025
@marek775

@anonym_autor To mi je luto. Dnes sa uz psik na mnohych pracoviskách toleruje, ale asi to nie je vas pripad.

@marek775 ja cestujem vela, som stale v aute, po hoteloch, v office som minimalne. A som velmi silny alergik/astmatik, cize nemozem mat psov, ani s vlasmi.

sevrin
27. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_autor ber to pozitívne, nemáš aspoň na krku lúzra, ktorý chodí vyberať kontajnery, aby si večer mohol dať dva rožky.

kattrin5
28. nov 2025
@anonym_autor

@marek775 ja cestujem vela, som stale v aute, po hoteloch, v office som minimalne. A som velmi silny alergik/astmatik, cize nemozem mat psov, ani s vlasmi.

@anonym_autor podla mna sa clovek citi osamelo vtedy ked sa zacne porovnavat s inymi a co vsetko nema.. mozno sa skus na veci pozriet z inej stranky, co vsetko mas?
Kopec ludi zije v menzelstve, kde sa aj tak citi osamelo.. stastie nieje v inych ludoch, je v nas, ja som 100% ista ze kazdy dokaze byt stastny sam pokial sa nauci zivot brat taky, aky ho ma a prestane sa porovnavat s inymi.. a pokial chces nieco zmenit, nic ti nebrani