Ako prekonať samotu?
Už neviem ako ďalej mám 25 rokov bývam sama stále som sama mám aj psychické problémy silné uzkosti stále mi búši srdce, lieky momentálne neberiem k doktorke idem až v oktôbri.Starych rodičov už nemám inak by som tam bola každý deň. Zavolám mamine len tak že čo robí a vypne ma.. Ja ju chápem som dospelá ona ma tiež svoj život problémy. Čo by ste mi poradili? kde si mám hladať kamarátky kamarátov? Stále som sama a už to vidia aj susedia a je im to čudné. Ak by ste mi poradili niečo na tú psychiku budem rada, pohybu mám dosť, spánku tiež, vitamíny beriem, stravujem sa dosť zdravo, robím si čaje na ukludnenie a stále nič, nemám sa s kým ani rozprávať😔Frajera mať nemôžem lebo sa necítim dobre a nepochopil by to
@anonym_autor konicky, zaujmy, aktivne travenie volneho casu, oblubena kultura, pohyb na vzduchu...
@anonym_autor konicky, zaujmy, aktivne travenie volneho casu, oblubena kultura, pohyb na vzduchu...
@madeincssr Toto všetko robím a stále sa necítim dobre a antidepresiva nechcem
A na čo ideš k doktorke, keď nechceš AD? Choď ku terapeutovi.
A na čo ideš k doktorke, keď nechceš AD? Choď ku terapeutovi.
@billy_jean lebo mam kontrolu a dlho som tam nebola
@anonym_autor ak chceš, napíš mi
@billy_jean lebo mam kontrolu a dlho som tam nebola
@anonym_autor ja len ze ako to chces riesit, ked tbl brat nechces a nic ti nepomaha.
Priateľa mať určite môžeš, veľa ľudí má podobné problémy, úzkosti, len to na nich nie je vidieť, lebo sa s tým nikto nechváli. Každý má nejaké starosti, rozumní ľudia, v tvojom prípade muži, to pochopia a tí, ktorí nie, takým sa vyhni. Možno "na druhej strane barikády" je tiež nejaký muž, ktorý má podobné problémy a bojí sa osloviť babu, lebo si myslí, že ho nepochopí. Jeden má to, iný zasa ono, to nerieš, určite môžeš mať priateľa. A ako radia vyššie, nájdi si dobrého psychológa, ktorý ti pomôže a ukáže cestu. A jedno si zapamätaj: všetko sa dá riešiť. Tak len na tebe záleží, ako sa k tomu postavíš, či sa budeš vyhýbať priateľstvu a ostaneš sama, alebo budeš hľadať aktivity a problém sa vyrieši. Všetko je v hlave, treba sa zamestnať nejakými koníčkami, krúžkami /sú aj pre dospelých, len sa treba pohrabať na internete/ a nečakať na to, že ti niekto zaklope na dvere a ponúkne ti priateľstvo /keď ani to nevylučujem 😉/. Hlavu hore, už to, že si sa tu zdôverila so starosťami ukazuje, že si práve vykročila na cestu, ja verím, že na tú správnu. Držím ti palce, určite to dokážeš, len tomu musíš aj sama uveriť.❤️
@anonym_autor nájdi si nejaké koníčky, cestovanie napríklad. Ja osobne som si našla tiež svoj smer. Venujem sa niekoľko rokov filozofii ajurvédy a tantrizmu. Chodím na tantrické masáže raz do mesiaca do Tantra masáže Mystery Žilina, tu je ak stránka https://tantrazilina.sk Je to profi štúdio, žiadne erotické služby ako si niektorí Slováci myslia o tantre. Pracuje tam masérka Tanya, ktorá je zároveň psychologičkou a terapeutkou. Vždy sa s ňou porozprávam o svojich problémoch a vždy mi pomôže, poradí, nasmeruje. Masáž ma dostane do iného stavu (nedokážem to vysvetliť, ale je to asi kombinácia svetla, hudby a dotykov, a dostanem sa ako do nejakej hypnózy), kde zabudnem na všetky svoje problémy a prináša mi to skutočný relax a pokoj. Stojí to síce nejaké peniaze, ale poviem to takto, niekto minie na alkohol, cigarety a iné, ja si radšej dám každý mesiac masáž za 150€ a vôbec mi to nie je ľúto. Štúdio mi bolo odporučené a aj napriek tomu, že nebývam v Žiline a mám to cca 150 km do ZA, neváham, sadnem do auta a idem tam. Ale to je len jedna z možností, ako si nájsť svoj smer.
P.S. ja ti odporúčam toto, a odporúčam ti aj toto štúdio, lebo na SK s témou Tantry nájdeš veľa avšak jedná sa len o erotické podniky, ktoré si robia marketing s Tantrou, ale o Tantru ani nezakopli a nevedia čo to je a potom si aj ľudia myslia svoje, ale mne to je jedno, ja viem o čom to je, viem že mi to pomáha (hlavne po pár veciach, čo sa mi v minulosti stali).
A kde zijes?
@anonym_autor ja len ze ako to chces riesit, ked tbl brat nechces a nic ti nepomaha.
@billy_jean brala som ich 10 rokov a mala som neziaduce ucinky
@billy_jean brala som ich 10 rokov a mala som neziaduce ucinky
@anonym_autor ako iste vies, su rozne druhy AD, a verim, ze ti aj rozne druhy vyskusala. Dnes su lieky, ktore maju minimum neziaducich ucinkov napr. na baze tianeptinu, vosrtioxetínu, Berú to mladí ľudia, aj mladí dospelí, aj tehotné ženy, cize su maximalne bezpecne. Ale je to tvoja volba. Neviem ci je dobre takto prezivat a nezit.
@anonym_autor navštív psychiatra vyriešené 🙂 putanie pozornosti ti nejde
@madeincssr Toto všetko robím a stále sa necítim dobre a antidepresiva nechcem
@anonym_autor niekedy ad velmi pomozu hlavne ak to trva dlho. Nemusis ich brat navzdy. 😉
@anonym_autor niekedy ad velmi pomozu hlavne ak to trva dlho. Nemusis ich brat navzdy. 😉
@anonym_0cf56b Brala som ich od 14 rokov, pribrala som cez 30 kilov, únava, hnacky..
@anonym_autor navštív psychiatra vyriešené 🙂 putanie pozornosti ti nejde
@anonym_4d931b Čakam na termín 3-4 mesiace
Keď chceš kľudne mi napíš, ja budem len rada.
@anonym_0cf56b Brala som ich od 14 rokov, pribrala som cez 30 kilov, únava, hnacky..
@anonym_autor su aj take od ktorych sa nepribera a energiu dodavaju. Mozno treba zmenit lieky alebo psychiatra.
@anonym_autor su aj take od ktorych sa nepribera a energiu dodavaju. Mozno treba zmenit lieky alebo psychiatra.
@anonym_0cf56b napríklad elontril. Ale ten zase povzdbudzuje úzkosti. Každopádne ako som písala brintellix a coaxil by mohli byť riešenie. Nepriberá sa od nich.
@anonym_autor nájdi si nejaké koníčky, cestovanie napríklad. Ja osobne som si našla tiež svoj smer. Venujem sa niekoľko rokov filozofii ajurvédy a tantrizmu. Chodím na tantrické masáže raz do mesiaca do Tantra masáže Mystery Žilina, tu je ak stránka https://tantrazilina.sk Je to profi štúdio, žiadne erotické služby ako si niektorí Slováci myslia o tantre. Pracuje tam masérka Tanya, ktorá je zároveň psychologičkou a terapeutkou. Vždy sa s ňou porozprávam o svojich problémoch a vždy mi pomôže, poradí, nasmeruje. Masáž ma dostane do iného stavu (nedokážem to vysvetliť, ale je to asi kombinácia svetla, hudby a dotykov, a dostanem sa ako do nejakej hypnózy), kde zabudnem na všetky svoje problémy a prináša mi to skutočný relax a pokoj. Stojí to síce nejaké peniaze, ale poviem to takto, niekto minie na alkohol, cigarety a iné, ja si radšej dám každý mesiac masáž za 150€ a vôbec mi to nie je ľúto. Štúdio mi bolo odporučené a aj napriek tomu, že nebývam v Žiline a mám to cca 150 km do ZA, neváham, sadnem do auta a idem tam. Ale to je len jedna z možností, ako si nájsť svoj smer.
P.S. ja ti odporúčam toto, a odporúčam ti aj toto štúdio, lebo na SK s témou Tantry nájdeš veľa avšak jedná sa len o erotické podniky, ktoré si robia marketing s Tantrou, ale o Tantru ani nezakopli a nevedia čo to je a potom si aj ľudia myslia svoje, ale mne to je jedno, ja viem o čom to je, viem že mi to pomáha (hlavne po pár veciach, čo sa mi v minulosti stali).
@anonym_99dc33 prepac, ale tvoj prispevok vo mne evokuje tvoju vlastnu reklamu.
@anonym_3cf4a1 Nevadí, snaží sa pomôcť
@anonym_0cf56b napríklad elontril. Ale ten zase povzdbudzuje úzkosti. Každopádne ako som písala brintellix a coaxil by mohli byť riešenie. Nepriberá sa od nich.
@billy_jean Ja by som veľmi nerada zase brala antidepresíva, teraz si chcem kúpiť Depress ten mi robil dobre🥲Jedna pani mi písala že su aj prirodne antidepresíva síce su drahe ale pomahaju
@billy_jean Ja by som veľmi nerada zase brala antidepresíva, teraz si chcem kúpiť Depress ten mi robil dobre🥲Jedna pani mi písala že su aj prirodne antidepresíva síce su drahe ale pomahaju
@anonym_autor ake napriklad?
@anonym_3cf4a1 moja reklama to nie je, skôr reklama pre niekoho, kto mi v živote pomohol, keď už tak. Ja ťa do ničoho nenútim, iba som ti povedala, čo mne pomohlo vyrovnať sa s určitými osobnými problémami. Je to to isté, ako keby som ti napísala, že mi pomáha chodiť veľa do kostola a modliť sa. Tiež by som robila reklamu bohu a cirkvi. Takže to je na tebe, ako to chápeš. Hovorím, možnosti je veľa, môžeš sa nájsť trebárs v záhradkárčení....
@anonym_3cf4a1 Nevadí, snaží sa pomôcť
@anonym_autor ďakujem, že tomu rozumieš. Autorke som už odpísala, že to nie je moja reklama, ale len možnosť toho, v čom som sa našla, čo mi pomohlo a pomáha a chcela som len na to poukázať. Autorka môže začať chodiť do kostola. Napríklad môj známy po smrti svojej mamy začal praktizovať kresťanstvo v omnoho väčšej miere, chodí na púte, pomáha v kostole atď. Má 32 rokov. Jeho život predtým bola ruež samota, nikoho nemal, len práca, vymetanie barov a diskoték a nanajvýš diskotékové známosti na 1 noc. Na mamu bol naviazaný. Takže ako som písala autorke, možnosti je viac, ja som jej predostrela jednu ktorú mám overenú a ktorá mi skutočne pomohla. Že sa jej to nepáči? Môže byť, 100 ľudí, 100 chutí. Ani ja by som určitým veciam v minulosti neverila avšak po pochopení celej filozofie tantrizmu som zmenila názor o 180°.
@billy_jean Nie nutne. 150mg malokomu zhorsuje uzkosti. A buproprion je dobry diplnok k ssri AD.

a pracujes ? kto ta zivi?