icon

Ako prekonať strach o seba a deti?

18. okt 2025

Ahojte som mamička 2 deti 1r a 4r. Na začiatok napisem
Že mam fakt malo spánku . Od deti takmer ani nejdem som s nimi v kuse a sú celkom akčné a daju zabrať na kazdu sekundu dňa . Takze som trosku vyčerpaná , vyhoreta a prestymulovana. V minulosti som sa stretla s uskostnou poruchov takze mam pocit že mozno sa mi to vrátilo aj keď asi v inej podobe . Ale mavam take strachy ako keď že ochoriem alebo nieco sa mi stane a zomriem . A ja sa ani tak nebojím o seba ale mam strach že kto sa postara o deti a proste je to asi skor taky strach o ne ako o seba . Alebo bojím aa aj o ne že čo ak sa im nieco stane že to by som neprežila. Ja chápem že do určitej miery to má každá matka . Ale mna to straší v hlave dosť casto . Myslite že sa to časom zlepší mozno keď aa už o nieco lepšie vyspim alebo nastúpim do práce. Alebo čo mam s tým robit aby som si takéto scenare nevytvárala a nekazia si tým naladu a deň 🙏 mali ste to tak niektoré? Čo vám pomohlo

anonym_7a7596
18. okt 2025

O deti nech sa postará otec, staršie do škôlky, nájdi si čas pre seba samú. Oddýchni si aj poobede, keď deti spia, Ak to nepomôže, smer psycholog.

zmrzlinka2021
18. okt 2025

@anonym_autor

Spamataj sa, kým ešte nemusíš riešiť psychiatra. Začni sa správať ako žena, nájdi si čas pre seba, relax, kozmetiku, šport...
Zbytočne trápiš takto celú rodinu . Musíš si to upratať v hlave

anonym_4ca0d0
18. okt 2025

@anonym_autor ahoj mna trapi rovnaky problem , som rok po porode a odvtedy mam neskutocne strachy jq sa zacinam bat uz aj beznych veci