Ako reagovať, keď vás podrazí kamarátka?
Mám kamarátku ešte z čias SŠ, nemali sme spolu problémy, kým bola vydatá. Teraz už vyše roka žije s priateľom, ohovára ex, popritom vie, že my sme s ním nikdy problém nemali. Netuším, čo tým sleduje.
Teraz sa mi, ale stala s ňou nepríjemná vec. Zdedila dom po babke, ktorý nebol pozemkovi vyporiadaný, takže potrebovala pomoc geodeta. Čakacie doby sú dlhé, ja mám kamoša z VŠ, čo tam išiel behom 2 dní, za cenu ako pre mňa. Dohodli sme sa, prišiel, urobil prácu a ona tam bola s otcom, začala vymýšľať, že jej to tak nie je dobre, plus chce lacnejšie a viac kolíkov .... On jej papiere dal, lebo vraj obratom uhradí po zaslaní papierov. Neuhradili nič, je nespokojná. Dnes som jej volala, že čo a začala na otca, že otec je čudák, nechce uhradiť, ju znemožnil, ako jej urobil zlý image ...., popritom bola tam ona s otcom a dohoda bola s ňou.
Hovorím jej, vieš o tom, že ten môj image bude aký v očiach môjho kamoša? A jej odpoveď: Však, ani ja nebudem mať dobré meno, ale nič s tým neurobím. Ako by ste sa zachovali?
Na margo celého, už mi oznámila, či nemám známeho, čo robí odkvap.
ja by som sa ňou už nejak veľmi nekamarátila…
Ak bude pytat znova,tak jej povedz,ze nie nikoho takeho nepoznam,nemam take znamosti,ale ak ty zozenies a niekedy budem robit ja take veci budem rada ak mi das nan kontakt.A ano tvoje meno u kamosa bude znicene,mozno uz ani tebe samotnej nepomoze,teda iba za plnu sumu uz ked tak.
To nie je kamaratka a prestala by som sa s ňou kamaratit a prerušila by som s nou kontakty aj zablokovala na sociálnych sieťach.
Tlacila by som na nu denne, aby to uhradila a kamosovi sa za nu ospravedlnila, ze som netusila, aka naozaj je a iba vyuziva ludi.
Co sa tyka dalsej pomoci, tak skoncila. Aj keby som mala kontakty na vsetko, co potrebuje, nech si hlada pomoc sama.
Co sa tyka priatelstva, ostala by z nej len znama.
A co sa tyka jej image, povedala by som jej, ze ak ho teda nechce mat zniceny, nech to uhradi a vyrovnanie si dobodne sama s otcom.
Neviem, ci sa s rvojim kamosom dohodli len na uhrade na ruku, bez dokladu, alebo im vystavil aj fakturu, ale ak fakturu, odporucila by som mu, aby im zaslal vyzvu cez pravnika, ze to bude vymahat cez sud.
Kamarátka to uz nie je. Takže bud ako radia vyssie právnik a pod. Alebo by som normálne kontaktovala jej otca, prípadne normálne ako to zvykne fungovať, napisala na fb niektorým jej kontaktom (si jej kamoška, vies ktorí su jej najblizsi), co urobila a ze nezaplatila a ze ci ti nevedia pomôcť na nu zatlačiť. Pripadne, nech si na nu dajú pozor, ak bude potrebovať pozor. Proste jej narob hanbu, dokým to nezaplati, je to pravda, nie je to ohováranie..
Toto nie je kamaratka- ale osoba co ta vzdy len vyuzije a vycicia. Nelipni na minulosti,ze ste boli kamaratky- ukoncit toto kamaratstvo a preradit do "kolonky"- byvala spoluziacka.
@anonym_autor Kludne by som jej oznamila, ze ano, znameho mam nielen na odkvapy ale aj elektrikara a pokryvaca ale jej uz nedohodim nikoho, kedze nezaplatila za objednanu sluzbu geodeta ktoreho si jej dohodila ty a nepotrebujes aby ti kazila vztahy s ostatnymi znamymi. Nech si zhana sama a nech zaplati za to co jej bolo dodane.
@anonym_autor a to si doteraz nezistila, že je to blbka, vydatá či nevydatá? Takéto niečo sa nestane z večera na ráno... Pohrozila by som jej, že ak kamarátovi faktúru ihneď neuhradí, bud to on riešiť právnou cestou a prerušila by som s ňou kontakt, toto nie je kamarátka
@anonym_autor a to si doteraz nezistila, že je to blbka, vydatá či nevydatá? Takéto niečo sa nestane z večera na ráno... Pohrozila by som jej, že ak kamarátovi faktúru ihneď neuhradí, bud to on riešiť právnou cestou a prerušila by som s ňou kontakt, toto nie je kamarátka
@danica2711 nezistila. Predtým bola normálna, odkedy je rozvedená, tak mala blbé reči, ale nie až takto.
Mne toto tiež urobila ,,kamarátka,, pokazilo sa jej auto, vybavila som jej svojho automechanika..
Na to mi on volal, že auto zobrala a nezaplatila, povedala som mu, že veď je to medzi nimi, že jej zavolám a zistím, ale to je všetko čo možem urobiť, nemal jej auto dávať..
Rovnako povedz, že ťa to mrzí, ale ty s tým nemáš predsa nič, len si ich skontaktovala a musia si to riešiť medzi sebou
@anonym_autor Ahoj, a tvoj kamos im vystavil nejaku fakturu? Lebo ak ano, tak to musia uhradit. V opacnom pripade je to vymahatelne. Kamoska je kolko rozvedena? Za ten cas si mohla spozorovat jej primitivne spravanie, a teda jej radsej nic nevybavovat. Po tomto ale by som s nou obmedzila kontakt kym sa neznormalizuje, a pokial by kamosovi neuhradila, tak uz by to nebol obmedzeny kontakt, ale ziadny do nevidim.
@anonym_autor povedala by som jej, že mám dobrého známeho, ktorý robí lacný odkvap, ale že jej nemôžem dať kontakt,lebo ma podlžnosť voči geodetovi.
Takejto by som sa narovinu opytala,ci ju hanba nefackuje odo mna pytat kontakt na niekoho. A viac by som sa s nou nebavila.
@anonym_autor no s geodetov to je cele nešťastné, by ma hanba fackala komukoľvek nezaplatiť za normálne poskytnutú odbornú prácu. Ak mala problém s kvalitou, musí si to riešiť ona s nim, ty naozaj nie si povinná ani to riešiť, ani jej žiadne ďalšie kontakty neposkytovať. Len by som sa pristavili pri tom, že vy ste s jej ex nemali problém. No ona zjavne mala. Vzťahy sa nerozpadnú zo dňa na deň, niečo tomu predchádzalo. A komu to ma povedať, ako to vidí, ak nie kamarátke? Ani s tyranmi často okolie problém nemalo, obeť však áno. A nie, nikto nevidí úplne do vzťahu iných ľudí. Niečo zjavne problém bol. A toto jej správanie môže byť len reakcia na životné zmeny. To neznamená, že to máš tolerovať a nechať sa využívať. Len to, že veci nie sú často také jednoduché, ako sa javia.
Ja by som ju každy den bombardovala dokým by to nezaplatila. A urobila by som všetko preto aby sa tak stalo. Ja som v tomto velmi zasadova. Raz sa nechaš ojebat a cely život ta budu ojebavat. Predpokladam že aj svojho ex ojebala a preto teraz ho ohovara. Takyto ludia ničia spoločnost, treba im ukazat že toto im neprejde.
@anonym_autor Ahoj, a tvoj kamos im vystavil nejaku fakturu? Lebo ak ano, tak to musia uhradit. V opacnom pripade je to vymahatelne. Kamoska je kolko rozvedena? Za ten cas si mohla spozorovat jej primitivne spravanie, a teda jej radsej nic nevybavovat. Po tomto ale by som s nou obmedzila kontakt kym sa neznormalizuje, a pokial by kamosovi neuhradila, tak uz by to nebol obmedzeny kontakt, ale ziadny do nevidim.
@motylik2559 Ahoj, áno má riadnu faktúru, akurát za lepšiu cenu.
Rozvádzala sa vlani. Ja som vedela, že sa rozviedla, v kontakte sme boli pomenej, keďže my sme mali dosť vážny stav otca, ktorý neskôr aj umrel. Potom sme si párkrát zavolali, povedala mi o priateľovi. Volala zväčša kvôli pomoci, ale človek pomôže ak vie, len našťastieto bola pomoc, kde nebolo treba platiť.
Je pravda, že sa zväčša ozvala slovami, ako silno na nás myslí a potom spustila, že potrebuje to a hento.
@motylik2559 Ahoj, áno má riadnu faktúru, akurát za lepšiu cenu.
Rozvádzala sa vlani. Ja som vedela, že sa rozviedla, v kontakte sme boli pomenej, keďže my sme mali dosť vážny stav otca, ktorý neskôr aj umrel. Potom sme si párkrát zavolali, povedala mi o priateľovi. Volala zväčša kvôli pomoci, ale človek pomôže ak vie, len našťastieto bola pomoc, kde nebolo treba platiť.
Je pravda, že sa zväčša ozvala slovami, ako silno na nás myslí a potom spustila, že potrebuje to a hento.
@anonym_autor Ked teda fakturu ma, moze s tym operovat, to je jedno za aku cenu to mali. Maju povinnost to zaplatit, lebo ak nie, tak tvoj kamos nech to da kludne cez sud. Pripadne najprv mediatorovi, nech to poriesia mimosudne a ked ani to nepomoze, tak nech sa poradi s pravnikom na dalsich krokoch. Preco by mal byt skodovy len za nejaku nevyspytatelnu ludru. Vies, ale uz aj to ti malo signalizovavat, ze aj ked islo o pomoc za ten predosly cas, co netrebalo platit, ale ozyvala sa len za pomoc...jasneee,ze na teba myslela,ked vzapäti nieco od teba chcela. A toto ti uz malo byt zjavne, ze toto ok nie je....a hlavne neist do platenej pomoci tym padom. Ano pomoct je ok, ale nie sa nechat vyuzivat. Urcite by som spravila razne procesy s touto "kamoskou" ake som ti napisala uz v predoslom komentari.
@anonym_autor Ked teda fakturu ma, moze s tym operovat, to je jedno za aku cenu to mali. Maju povinnost to zaplatit, lebo ak nie, tak tvoj kamos nech to da kludne cez sud. Pripadne najprv mediatorovi, nech to poriesia mimosudne a ked ani to nepomoze, tak nech sa poradi s pravnikom na dalsich krokoch. Preco by mal byt skodovy len za nejaku nevyspytatelnu ludru. Vies, ale uz aj to ti malo signalizovavat, ze aj ked islo o pomoc za ten predosly cas, co netrebalo platit, ale ozyvala sa len za pomoc...jasneee,ze na teba myslela,ked vzapäti nieco od teba chcela. A toto ti uz malo byt zjavne, ze toto ok nie je....a hlavne neist do platenej pomoci tym padom. Ano pomoct je ok, ale nie sa nechat vyuzivat. Urcite by som spravila razne procesy s touto "kamoskou" ake som ti napisala uz v predoslom komentari.
@motylik2559 ďakujem za pomoc. Máš úplnú pravdu a Tvoje rady mi pomohli, budem to tak riešiť.
@motylik2559 ďakujem za pomoc. Máš úplnú pravdu a Tvoje rady mi pomohli, budem to tak riešiť.
@anonym_autor Za malo🙂 som rada,ze som poradila🙂 a drz sa toho,ze uz aj ty si mudrejsia ohladom tej akoze "kamosky".

@anonym_autor ma podlznost voci geodetovi a jej ide o imidz,aha 😆 rovno by som jej napisala,ze pokial si neuhradi svoj zavazok voci geodetovi tak nech mi na oci nejde.