icon

Ako sa v živote uplatnili ľudia s ADHD?

7. jan 2026

Ako sa v zivote uplatnili vase deti, deti znamych, ktore mali v detstve adhd? Zaradili sa do spolocnosti? Ake profesie vykonavaju? Dakujem. 🙂

jamimo
8. jan 2026

@anonym_autor tak aj ADHD môže byť od 0 do 100. Poznám 3. 2 podnikajú- stavebníctvo, cukráreň, 1 vydatá normálne pracuje ako administratívna pracovníčka. Všetci traja majú deti, žijú život. Vekom by som však pozorovaním potvrdila, že je s nimi ťažšie vychádzať. Možno aj vplyvom menopauzy a andropauzy.

barka1
8. jan 2026

Moj kolega má adhd. Je učitel + ajtak.

miadi
8. jan 2026

Z ADHD sa nevyrastie to nie je detska choroba .len clovek sa vekom unavy a je menej hyperaktivny . No attention deficit je na cely zivot . Dave Pilkey uspesny autor knih pre deti ma ADHD a dyslexia..autor Dog man a Captain underpants. Net worth $400 milionov . Mal tazkosti v skole casto bol vyhodeny z triedy na chodbu lebo vyrusoval ., trapil sa ale potom z nevyhody urobil svoju super power a vyuzil svoju kreativitu k uspechu .

anonym_c210fc
8. jan 2026

@anonym_autor Mam aj ja mierne znaky adhd uz od detstva (mala som navrh na pokarhenie za spravanie uz v 1.triede na ZS), ale ucila som sa dobre, bola a stale som vo vsetkom rychla - uceni, chapani, vytvoreni. Silnu stranku mam silny hyperfocus - jednoducho, ked sa sustredim, tak vypnem vsetky zmysly - 2x sa mi stalo, ze som zistila, ze celu noc som riesila nejaky problem. Ale inak vacsinou pracovneho casu prokrastinujěem, pocas meetingov sa neviem sustredit len na pocuvanie, ale bud si citam pod stolom konika alebo sa hram na mobile hry a vnimam tak lepsie. S mojou pracou su spokojni, lebo odvadzam dobre vysledky, velakrat vymyslim veci, ktore inych nenapadnu.. ale uprimne, musim sa vsak k tomu dokopat..a prejst cez xy veci, ktore moju mysel rozptylia, kym zacnem..

anonym_15ff97
8. jan 2026

@anonym_autor nájdu si svoju cestu.Modelar či hodinar z nich nebude😜hlavne v kreatívnych profesiách.. vždy si budú musieť dávať pozor na pozornosť, roztekanost.

marianarem
8. jan 2026

@anonym_autor No kedysi sa to tak nediagnostikovalo, takze tazko povedat. Ale moj muz ma silne znaky ADD, jeho otec by som povedala, ze aj ADHD. U muza je to podobne, ako pise anonym_c210fc. Je matematik a VS ucitel. Jeho otec robil najskor v elektrotechnike a potom v IT, kde bol dost uspesny. Tiez mam kamarata, ktoremu dcere teraz diagnostikovali ADD a vtrdy si uvedomil, ze to ma aj on. Ten je velmi uspesny v IT. Tiez mame ucitelku v skolke, ktora si v doapelosti pri kontake s detmi a vzdelavani v obore uvedomila, ze asi bude mat ADHD.
Za mna ale, ak to nie je ozaj extrem, tak je to skor typ povahy ako nejaka porucha. Moj dojem je, ze tito ludia su sice chaotickejsi, ale zase aj pruznejsi, spontannejsi. Ja to vidim s mojim muzom, ze v niektorych situaciach sa viac hodi moja povaha a v niektorych jeho. Tiez ta ucitelka v skolke, ta hyperaktivita a spontannost sa proste k malym detom hodi, u nej vidno, ze sa v tej svojej robote nasla.
Nepoznam ale osobne naozaj tazke pripady.

anonym_913440
8. jan 2026

Su rozne možnosti ADHD, ja som napriklad prišla az v dospelosti na to, ze mam mierne znaky ADHD, kedze ho mam silno kompenzovane a teda nie je to uplne vidiet. Pri ADHD len inak funguje mozog. Dôležité je podla mna sa to naucit kompenzovať. A to nevravím, ze je to ľahké, ale viem, ze kazde dieta je ine a niekto aj tu kompenzáciu zvlada lepsie.

anonym_582d87
8. jan 2026

poznam blizsie dvoch dospelych, ozaj silne adhd, muz a zena. muz meni prace, z kazdej odkaza po kratkom case, vsade problemy, vybusny, nevypocitatelny, naladovy, zle vztahy s kolegami, bordel v pracovnych veciach, urazlivy. ale bystry.

druha zena ma rodinu, ale tazko s nou v manzelstve, je vybusna, naladova, muis byt podla nej vsteko, pracu ale ma, tam je spolahliva, pracu miluje a tam jej adhd nevadi, naopak-praca s detmi. v sukromi sa s nou tazko komunikuje, nevnima, co hovoria ini, je sustredena len na seba, skace z temy na temu, mna stretnutie s nou velmi vysiluje a vyhybam sa jej, rovnako to citia aj ini.
za co moze adhd a za co povaha, tazko povedat.

autor
8. jan 2026

Dakujem Vam🥰

negymama
8. jan 2026

moj muz je adhd. je procesny programator, to znamena ze je stale na nohach v prevadzke, stale nove zakazky, prostredie, nove stroje co programuje.

katkaseiner
8. jan 2026

moj kolega ma nediagnostikovane adhd - ani sa necudujem, proste v dobe keď sme boli vychovavany, sa toto neriesilo...kazdopadne pracuje na kontrollingu, je velmi sikovny, hlava sice rozlietana ale vzdy he v obraze, robi aj trilion dalsich veci plus je aj cerstvy otecko - za mna super

rozculena
8. jan 2026

ja poznám len jedného človeka s ADHD.....mega úspešný vo svojom obore